Pregătiri de RĂZBOI în Crimeea. Ultimatumul Rusiei a expirat. Putin: Rusia are dreptul să intervină militar

Statele Unite iau decizii dure împotriva Rusiei. Pentagonul a anunţat că au fost suspendate toate legăturile militare dintre Moscova şi Washington în urma intervenţiei ruse în Crimeea. Emisarul Rusiei la ONU a infirmat însă ultimatumul pe care Rusia l-ar fi dat Ucrainei şi a spus că preşedintele destituit al Ucrainei i-a cerut lui Putin să trimită trupe în ţara sa. Între timp, în Marea Baltică Rusia a făcut exerciţii militare cu muniţie reală, sub supravegherea preşedintelui rus.
Romania TV
04 mart. 2014, 07:30
Pregătiri de RĂZBOI în Crimeea. Ultimatumul Rusiei a expirat. Putin: Rusia are dreptul să intervină militar

UPDATE 13:47 Folosirea forței în Ucraina este o opțiune de ultimă instanță, a declarat marți președintele Rusiei, Vladimir Putin, într-o conferință de presă, transmit agențiile internaționale de știri, potrivit Agerpres.

Deocamdată, nu este nevoie să se folosească forța militară în Crimeea (republică autonomă în sudul Ucrainei), dar Rusia are opțiunea să facă acest lucru, a mai spus Putin. Șeful statului a avertizat că Rusia își rezervă dreptul să folosească toate opțiunile dacă estul Ucrainei va fi cuprins de anarhie.

Preluarea puterii în Ucraina de către opoziție a fost ‘o lovitură de stat anticonstituțională’ și rezultatul unei insurecții armate, a mai declarat marți președintele Rusiei, Vladimir Putin.

UPDATE 12:25 Liderii europeni vor avea, joi, la Bruxelles, o întâlnire cu premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk, a anunţat marţi preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.

‘Şefii de stat şi de guvern vor discuta situaţia din Ucraina cu premierul Iaţeniuk, joi, la Bruxelles, înainte de summitul extraordinar’, a indicat Van Rompuy, citat de AFP, potrivit Agerpres.

UPDATE 10:53 Presedintele rus, Vladimir Putin, va susţine în scurt timp o conferinţă de presă pe tema Ucrainei.

UPDATE 10:24 Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a reamintit necesitatea ca Rusia să accepte o soluţie de ieşire din criza din Ucraina ” în conformitate cu dreptul internaţional”, opinie exprimată în cadrul unor convorbiri telefonice pe care liderul francez le-a avut luni cu premierul britanic, David Cameron, şi cu şeful statului polonez, Bronislaw Komorowski, potrivit unui anunţ al preşedinţiei franceze, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Hollande şi Cameron au subliniat ”fermitatea poziţiei exprimate de europeni, îndeosebi posibila adoptare a unor măsuri punctuale privind relaţiile dintre Uniunea Europeană şi Rusia, în lipsa unei dezescaladări militare”.

UPDATE 10:22 Germania mizează pe ‘relaţia sa specială’ cu Rusia pentru a încerca să-l convingă pe Vladimir Putin să renunţe la intenţiile sale belicoase la adresa Ucrainei, scrie cotidianul francez Le Figaro.

Cancelarul federal german, Angela Merkel, s-a întreţinut de două ori cu Vladimir Putin la sfârşitul săptămânii trecute. Ea discutat şi cu liderul american Barack Obama, după ce vineri l-a felicitat pe noul premier ucrainean Arseni Iaţeniuk, potrivit Agerpres

UPDATE 09:48 Trupele pro-ruse care controlează baza aeriană Belbek au tras mai multe focuri de avertisment, după ce aproximativ 300 de soldați ucraineni au mărşăluit spre bază. Soldații ruși avertizează că îi împușcă pe ucraineni dacă își continuă marșul, potrivit breakingnews.com.

crimeea

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a precizat că SUA NU şi-a mobilizat trupele în ciuda evenimentelor din Ucraina, catalogate drept îngrijorătoare.

„Paşii pe care i-a făcut Rusia reprezintă o încălcare a suveranităţii şi a integrităţii teritoriale a Ucrainei, o încălcare a dreptului internaţional, o încălcare a unor înţelegeri făcute de Rusia”, a declarat Barack Obama, preşedintele Statelor Unite ale Americii.

Statele Unite ar fi cerut Uniunii Europene să impună sancţiuni economice Rusiei. Marea Britanie s-ar fi opus. Britanicii susţin că o asemenea măsură trebuie luată doar dacă Rusia ar prelua controlul asupra Crimeei, arată un document secret.

Între timp, la New York a avut loc o nouă reuniune a Consiliului de Securitate al ONU. Trimisul Rusiei a prezentat o fotocopie a unei scrisori a preşedintelui demis al Ucrainei, Viktor Ianukovici, în care acesta îi cere lui Putin să intervină militar în ţara sa.

„Aşadar, fac apel la preşedintele rus Vladimir Putin şi îi cer să folosească forţele armate ale Federaţiei Ruse pentru a restabili legitimitatea, pacea, ordinea şi siguranţa şi să apere ucrainenii”, a declarat Vitali Ciurkin, ambasadorul Rusiei la ONU.

Ambasadorul a infirmat că Rusia ar fi dat un ultimatum Ucrainei şi ar fi cerut armatei din Crimeea să se predea. Între timp, în Crimeea, cei aproximativ 16.000 de soldaţi ruşi au preluat controlul asupra bazelor militare ucrainene şi asupra aeroporturile din regiune.

Pregătiri de război în Crimeea. Marina rusă efectuează exerciţii cu MUNIŢIE REALĂ în Marea Baltică VIDEO

În Marea Baltică, Marina rusă a început exerciţii de război, folosind submarine, nave militare şi muniţie reală. Antrenamentele au fost supravegheate de preşedintele Putin de la o bază din apropiere de Sankt Petersburg.

Miniştrii de Externe ai statelor membre UE s-au reunit la Bruxelles pentru a încerca să găsească o soluţie diplomatică pentru rezolvarea conflictului.

Titus Corlăţean: România SPRIJINĂ ferm poziţia NATO în situaţia din Crimeea

„Acţiunea armată a Federaţiei ruse reprezintă o violare clară a suveranităţii, integrităţii teritoriale şi independenţei Ucrainei, dar şi o violare clară a dreptului internaţional, a mai multor acorduri bilaterale încheiate anterior”, a declarat Titus Corlăţean, ministrul român de Externe.

Preşedintele Consiliului European a cerut organizarea unei şedinţe extraordinare joi, la Bruxelles. La întâlnire vor participa şefi de stat şi premieri ai statelor membre UE.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Pericolul ascuns de pe plaje. Lucrul banal care poate duce la tragedii
Capital.ro
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite ore
Playtech.ro
Ce spune Ciprian Marica despre incendiul pornit în incinta academiei sale din Pipera. Fanii nu se așteptau la asta!
DailyBusiness
Armata devine obligatorie în România!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
S-a dus mult prea devreme. O cunoscută actriță a murit la 51 de ani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Mașinile interzise pe șosele. Ordinul UE pentru cei care alimentează cu motorină. Când devine lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Poliția strânge noi probe în dosarul „antrenorului de genii” acuzat de viol asupra unui minor
MediaFlux
EUROPA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu RUSIA! AVERTISMENT de la granița ROMÂNIEI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!