„În această cauză a evoluat cercetarea penală şi suntem în măsură să spunem că există circa 280 de părţi civile, unităţi spitaliceşti, care s-au constituit părţi civile în cauză. Prejudiciul, aşa cum a fost structurat, se ridică la 70 de milioane de lei, în acest moment. Vom vedea în continuare cum se va delimita o secţiune a dosarului care să poată fi soluţionată într-o perioadă rezonabilă„, a declarat Augustin Lazăr.
„Au fost depuse două rapoarte, raportul de expertiză tehnică şi raportul de expertiză criminalistică. Cele două rapoarte ne dau concluzii relevante privind mecanismul producerii evenimentului rutier şi pe baza coroborării acestor concluzii cu alte probe care se află în cauză se va putea da o concluzie cu referire la circumstanţele în care s-a produs evenimentul rutier. Din raportul de expertiză tehnică rezultă că problemele de direcţie şi de frână au fost ulterioare impactului. În câteva zile vom avea soluţia emisă de procuror, poate la începutul săptămânii următoare„, a mai spus Lazăr.
În dosarul de la Parchetul General este cercetată Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma. Aceasta este acuzată de 99 de infracţiuni de înşelăciune în formă continuată, 29 de infracţiuni de înşelăciune şi participaţie improprie la zădărnicirea combaterii bolilor.
Mihai Leva, şef de producţie la Hexi Pharma, este cercetat sub control judiciar pentru complicitate la participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, în formă continuată.
În paralel, procurorii DNA cercetează activităţi de corupţie legate de Hexi Pharma, în cauză fiind cercetată soţia lui Dan Condrea şi fratele acesteia, dar şi directorul general al firmei, Flori Dinu.
Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, a decedat la data de 22 mai, în urma unui accident rutier care a avut loc pe drumul ce leagă localitatea Buftea de Corbeanca.