REABILITARE TERMICĂ BLOCURI SECTORUL 1. „Am discutat deja cu cei de la BEI despre finalizarea programului de reabilitare termică a blocurilor din Sectorul 1, fapt ce include şi luarea unor măsuri suplimentare de eficiență energetică. Astfel, avem posibilitatea de a înlocui sursele de energie clasică cu surse de energie alternativă, prin montarea de panouri solare, panouri fotovoltaice pe blocuri pentru prepararea apei calde şi a curentului electric. Astfel de schimbări vor putea fi făcute, în principal, pe blocurile de patru etaje”, a declarat pentru RomaniaTV.net primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.
Conform sursei citate, primii bucureşteni care vor putea beneficia de panouri fotovoltaice pentru prepararea apei calde sunt cei din zona Aviaţiei, pe străzile unde nu au fost reabilitate termic până acum locuinţele.
REABILITARE TERMICĂ BLOCURI SECTORUL 1. Edilul Sectorului 1 a precizat că, în cazul blocurilor de zece etaje, acolo unde structura de rezistenţă nu permite instalarea panourilor solare, vor fi schimbate lifturile. „Se vor analiza opțiunile de a înlocui ascensoarele vechi cu unele noi, pentru a creea condiții de siguranță locatarilor din aceste imobile”, a explicat Tudorache care a adăugat că noile lucrări incluse în programul de reabilitare termică GRATUITĂ a blocurilor vor fi finanţate de către Banca Europeană de Investiţii (BEI).
REABILITARE TERMICĂ BLOCURI SECTORUL 1. Potrivit datelor centralizate de primărie, în Sectorul 1 ar mai fi de reabilitat termic aproape 170 de blocuri, valoarea totală a investiţiei fiind în sumă de 180 milioane lei (aprox. 40 miliane euro).
„Aceste lucrări vor începe în primăvara anului 2017 şi vor fi gata, la toate blocurile, până la sfârşitul anului viitor. Vom fi prima administraţie locală din ţară care vom finaliza integral programul de reabilitare termică a blocurilor”, a conchis primarul Sectorului 1.
CITEŞTE ŞI PROGRAM PILOT GRATUIT. Când începe reabilitarea termică a caselor, în Sectorul 1
REABILITARE TERMICĂ LA CASE. Bucureştenii din Sectorul 1 care locuiesc la case vor putea beneficia de programul de reabilitare termică derulat GRATUIT de Primărie, aşa cum se întâmplă în cazul celor care stau la bloc. Iniţial, casele vor fi reabilitate de administraţia locală, urmând ca după stabilirea exactă a costurilor, investiţia să fie asigurată prin fonduri de la Banca Europeană de Investiţii (BEI). Detalii, aici.