Premieră. România va exporta ovine în Maroc. Petre Daea a făcut anunțul cel mare pentru fermieri

Petre Daea anunță un nou succes la Ministerul Agriculturii. Oficialul Guvernului susține că încearcă să echilibreze balanța comercială a României prin creșterea exporturilor. Astfel, „Nea Petrică" susține că în premieră, țara noastră va exporta ovine în Maroc. 
Alina Costache
12 mai 2023, 22:41
Premieră. România va exporta ovine în Maroc. Petre Daea a făcut anunțul cel mare pentru fermieri

„Oaia, promisiunea lui Daea„. România va trimite oi în Africa, a anunțat oficialul MADR. Țara noastră și Maroc a semnat deja acordul pentru exportul de ovine. Părțile au convenit modalitatea în care se va desfășura activitatea în timpul vizitei unei delegații marocane la București.

MADR a transmis vineri că și-a atins obiectivele privind „recâștigarea piețelor externe de ovine în relațiile tradiționale cu Iordania și deschiderea unei noi piețe de export prin dezvoltarea relațiilor comerciale dintre România și Maroc, în domeniul ovin”.

 

Ce spune Petre Dea despre angajamentul România – Maroc

 

Rezultatele s-au concretizat în urma vizitei efectuate în România de ministrul Agriculturii din Iordania în luna martie și a vizitei delegației din Maroc din această săptămână.

„România este al doilea stat ca efectiv de ovine în Uniunea Europeană, MADR urmărind creșterea acestuia, pentru a putea valorifica resursele pe care țara noastră le are, iar din acest punct de vedere statul folosește toate instrumentele disponibile pentru a dezvolta sectorul și pentru a sprijini crescătorii de ovine în valorificarea produselor obținute în fermele proprii”, a declarat Petre Daea, ministrul Agriculturii.

Oficialii din România și Maroc au discutat și alte aspecte legate de exportul de ovine, precum „procedurile sanitare, identificarea și trasabilitatea efectivelor de oi din România, vizita fermelor de carantină și procedurile de control la îmbarcare”.

Reprezentanții africani au fost interesați și de funcționarea sistemelor informatice privind genetica ovinelor și de organizațiile profesionale din domeniul ovin, au anunțat românii.

De asemenea, în perioada 13-16 martie, a avut loc vizita delegației conduse de ministrul agriculturii din Regatul Hașemit al Iordaniei, Khaled Al-Hneifat. În urma acestei întrevederi cu oficialii de la Guvern, s-a agreat reducerea perioadei de carantină pentru bovinele și ovinele importate de către Iordania din România, de la 21 la 14 zile.

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
O importantă bancă dispare din România. Gigantul autohton care a achitat aproape 350 de milioane de euro
Capital.ro
ELENA UDREA va fi eliberată? Veste uriașă pentru fostul ministru. Va primi despăgubiri
Playtech.ro
S-a schimat legea, acum! Poți să rămâi pe loc fără permis
DailyBusiness
S-a dat lege în România! Aceste produse nu se vor mai putea vinde din iulie 2024!
Adevarul
Cum a rămas România fără uriașele păduri seculare. Planul eșuat al lui Ceaușescu de reîmpădurire a țării
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
Dan Negru, furios că se închide Valea Oltului. Este incredibil ce a spus
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Cine este principalul suspect în cazul atacului cu acid din Călărași! Anchetatorii au aflat că acesta nu a acționat singur
Capital.ro
Se schimbă BANII CASH. Decizia luată de Banca Centrală. Băncile se vor alătura
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Cinci răniți și un copil ucis în urma unui atac cu drone asupra regiunii ruse Krasnodar
MediaFlux
JOE BIDEN, anunț privind RETRAGEREA! CUTREMUR în SUA
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!