‘Încercăm să obţinem ajutor din partea Uniunii Europene. Sumele pe care doresc să le obţin pentru agricultorii britanici provin din bugetul UE’, a declarat Cameron, care cu un an în urmă a promis că, dacă va fi reales la scrutinul din anul 2015, va organiza până în anul 2017 un referendum asupra continuării apartenenţei Marii Britanii la UE şi a cerut tot atunci reevaluarea relaţiei ţării sale cu blocul comunitar.
VEZI ŞI Marea Britanie, DEVASTATĂ de inundaţii BIBLICE: Vezi cum arată imaginile ÎNAINTE şi DUPĂ – VIDEO
‘Cred că celelalte state ne pot fi de cel mai mare ajutor şi la nivelul expertizei. Activitatea specialiştilor olandezi în operaţiuni de pompare a apei şi în gestiunea sistemelor de protecţie în faţa inundaţiilor a fost foarte utilă’, a adăugat premierul britanic în declaraţiile de joi, el preluând personal conducerea acţiunilor în faţa intemperiilor, după ce guvernul său a fost acuzat de populaţie că nu-şi face treaba.
În Marea Britanie luna ianuarie a acestui an a fost cea mai ploioasă lună din ultimii 100 de ani. Precipitaţiile abundente, însoţite în ultimele zile de rafale de vânt de peste 160 km/h, au provocat inundaţii majore în partea de sud-vest a ţării şi au perturbat sever transporturile. Se estimează că fluviul Tamisa va atinge în unele locuri cel mai înalt nivel din ultimii 60 de ani şi apele ameninţă în prezent Londra.
Guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney, a avertizat că aceste intemperii ar putea împiedica redresarea economică a ţării.