Klaus Iohannis a convocat miercuri de la ora 15.30 o ședința de lucru pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență. La şedinţă vor participa premierul Florin Cîţu, viceprim-ministrul Dan Barna și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a anunţat Guvernul României, într-un comunicat de presă.
Citeşte şi: Klaus Iohannis participă la prezentarea raportului de activitate al ÎCCJ pentru anul 2020
Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este în elaborare, fiind la nivel de draft, a declarat, miercuri, prim-ministrul Florin Cîţu, care a precizat că, în actuala formă, pentru Educaţie sunt alocate fonduri reprezentând 9% din bugetul PNRR, iar pentru Sănătate aproape 3 miliarde de euro.
„Avem un stadiu al PNRR, este un draft. M-am uitat pe el ieri, am văzut alocările de bugete, vom discuta şi cu domnul preşedinte. Vă pot spune că pentru Educaţie sunt alocaţi 9% din bugetul PNRR, pentru Sănătate aproape 3 miliarde de euro, ne mai uităm şi la celelalte. Şi distribuţia de gaze este introdusă. Este o discuţie de alocare de bugete şi, după aceea, vom discuta şi despre proiecte”, a afirmat Florin Cîţu.
Legea bugetului de stat pe 2021 a fost adoptată, marți seara, în plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților.
Citeşte şi: Guvernul dinamitează coaliţia şi numeşte prefect din partea UDMR la Cluj. LISTA PREFECŢILOR
Legea bugetului a fost adoptată, în Parlament, cu 234 de voturi pentru și 170 de voturi împotrivă. Toate amendamentele au fost respinse.
„Nu pot să nu remarc cum şi-au motivat votul socialiştii de la PSD. Au spus tot, în afară de adevăratul motiv – că au fost tăiaţi de la buget şi nu pot să mai fure. Ăsta a fost singurul argument. În rest – vor ţipa tot anul. În rest – minciuni, minciuni şi iar minciuni. Câteva din aceste minciuni le vom demonta azi. Sunt venituri de 90,3 miliarde de lei, cu 10 miliarde mai mult decât în 2020. Cheltuielile sunt de 90, 2 miliarde de lei, dintre care 89,24 miliarde de lei asistenţă socială. 87,7 miliarde pentru sistemul public de pensii, anul acesta cu 7,7 miliarde, pentru că au crescut pensiile.
1,64 miliarde de lei pentru ajutoare sociale din care 1,44 miliarde de lei pentru decese şi 200 de milioane pentru bilete de tratament, 124 de milioane de lei pentru accidente de muncă”, a spus Florin Cîţu.