Premierul Ludovic Orban îi cere ministrului Sănătăţii să o demită pe Sorina Pintea de la conducerea spitalului din Baia Mare

Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Sănătăţii Nelu Tătaru să o demită pe Sorina Pintea din funcţia de manager al Spitalului Judeţean Baia Mare, după ce aceasta a revenit asupra demisiei. 
Romania TV
09 apr. 2020, 14:28
Premierul Ludovic Orban îi cere ministrului Sănătăţii să o demită pe Sorina Pintea de la conducerea spitalului din Baia Mare

„Domnule Tătaru, am văzut că presedintele CJ Maramureş a pus în funcţie o directoare la Spitalul judetean Baia Mare. Vreau să vă folosiţi de prerogativele pe care le aveţi şi să demiteţi managerul spitalului din Baia Mare, care a revenit asupra demisiei. Înţeleg şi că s-a numit pe sine director medical al spitalului”, i-a cerut premierul Ludovic Orban ministrului Sănătăţii Nelu Tătaru la începutul şedinţei de Guvern.

„Am luat legătura cu prefectul, se va rezolva! Pregătim procedurile”, a spus Nelu Tătaru.

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, în prezent sub control judiciar pentru luare de mită, și-a retras demisia din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, înregistrată în 5 martie, și a anunțat că este în concediu medical.

„Sorina Pintea a transmis o adresă la Consiliul Județean Maramureș prin care a anunțat că își retrage demisia din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Baia Mare înainte de împlinirea termenului după care demisia producea efecte. Dânsa informează Consiliul Județean Maramureș că rămâne în concediu medical și propune ca în funcția de manager al spitalului să fie înlocuită de directorul medical Vasile Pop, ca interimar. Noi am luat act de această retragere a demisiei și am informat la rândul nostru spitalul din Baia Mare. Sorina Pintea a obținut postul de manager prin concurs, iar mandatul îi expiră în acest an”, au spus reprezentanții CJ Maramureș, pentru Mediafax.

Demisia Sorinei Pintea din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a fost înregistrată, în 5 martie, la Consiliul Județean Maramureș.

Citeşte şi: Sorina Pintea, luată cu ambulanţa de la Arestul Central. Fostul ministru al Sănătăţii a leşinat în drum spre spital

Procurorii DNA o acuză pe Sorina Pintea de luare de mită. 

„În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina (…) ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 de lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect ‘proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente’, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească (n.r. – Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare) cu societatea comercială. Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu ca manager şi ordonator de credite”, se arată în ordonanţa procurorilor.

Conform sursei citate, „în data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”. 

Sorina Pintea, plasată sub control judiciar

„Obligaţiile sunt cele obişnuite pentru cei aflaţi sub control judiciar. Fapta nu este foarte bine dovedită la acest moment şi de aceea şi  această lejeritate. Nu are voie să părăsească ţara, aceasta fiind o obligaţie a controlului judiciar”, a declarat avocatul Viorel Mocanu.

„Azi am invocat nelegalitatea unor probe folosite de procurori şi netemeinicia unor acte ale acestora. Nu s-a invocat nimic legat de cele văzute în spaţiul public în decursul acestei săptămâni”, a mai afirmat Mocanu. 

În ziua în care judecătorii au decis eliberarea ei, Sorina Pintea a mers din nou la spital pentru investigaţii medicale. 

Sorina Pintea suferă de dermatomiozită, o boală sistemică ce afectează cel mai frecvent pielea şi muşchii, dar poate afecta şi articulaţiile, esofagul, plămânii şi rar inima.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Anunțul momentului pentru toți clienții Digi RCS RDS, Vodafone și Orange. A devenit obligatoriu în România
Capital.ro
Se TAIE ajutoarele. Statul nu mai plătește niciun ban. Nu poți refuza scrisoarea
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Spaghetele perfecte pentru toată familia. Se pregătesc în timp record
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
VERDICT BĂSESCU. Nimeni nu credea că vom trăi momentul: N-a picat din cer
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat din Iași cercetat pentru muncă forțată a trei persoane cu dizabilități
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'