Marcel Ciolacu, vizită de urgenţă în Israel. Premierul român ar avea întâlnire cu Benjamin Netanyahu. Ciolacu: „Momentan, nu pot confirma, sigur voi merge în străinătate”

Premierul Marcel Ciolacu va pleca marți în Israel și se va întâlni cu premierul Benjamin Netanyahu, susțin surse politice pentru România TV. Oficial, patru români au murit deja în conflictul din Orientul Mijlociu.
Filip Stan
15 oct. 2023, 13:07
Marcel Ciolacu, vizită de urgenţă în Israel. Premierul român ar avea întâlnire cu Benjamin Netanyahu. Ciolacu:

UPDATE. Invitat la prima News, premierul Marcel Ciolacu a declarat că în acest moment nun poate confoirma această vizită deoarece situaţia este extrem de complicată în Orientul Mijlociu.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat duminică, despre o posibilă vizită în Statul Israel, că, cu certitudine va avea minim o deplasare externă, la Kiev, fiind vorba de o întâlnire la nivelul celor două Guverne, român şi ucrainean, în urma vizitei recente a premierului Ucrainei, Denis Smîhal, la Bucureşti, el aprecizând că în funcţie de acest program o să vadă dacă se impun şi alte deplasări. Şeful Executivului nu a confirmat informaţia privind vizita în Israel.

”Cu certitudine, săptămâna viitoare voi avea minim o deplasare externă”, a spus premierul, el explicând că va fi o formulă de genul şedinţei de guvern comune a celor două state, România şi  Ucraina, convenită de mai mult timp, de când a venit premierul ucrainean Denis Smîhal în România. ”În funcţie de acest program o să vedem dacă se impun şi alte deplasări”, a spus premierul la Prima News.

El a arătat că este o situaţie tensionată. Trebuie să fim foarte corecţi, totul s-a declanşat de la un atac terorist condus de Hamas, asupra cetăţenilor din Israel. Cred că de la 11 septembrie, nu a mai existat un asemenea atac terorist. Acesta este adevărul, de aici s-a pornit”, a precizat Ciolacu.

Întrebat dacă poate confirma că va avea şi o vizită în Israel, marţi, aşa cum a apărut informaţia pe surse, premierul Marcel Ciolacu a răspuns: ”Nu”.

Marcel Ciolacu va pleca marți în Israel și se va întâlni cu premierul Benjamin Netanyahu, susțin surse politice în exclusivitate pentru România TV. Premierul a anunţat joi că Guvernul a reuşit să repatrieze din Israel marea majoritate a cetăţenilor români care au cerut acest lucru, urmare a agresiunii sângeroase a Hamas, şi că, astfel, au reuşit să salveze peste 2.000 de români, dar MAE a activat o celulă de criză pentru soarta celorlalţi conaţionali aflaţi în dificultate.

Am reuşit să repatriem din Israel marea majoritate a cetăţenilor români care ne-au cerut asta, urmare a agresiunii sângeroase a Hamas”, a spus premierul în şedinţa Executivului.

Războiul din Orientul Mijlociu: MAE anunţă că patru români şi-au pierdut viaţa în conflict. Celulă de criză la MAE

Marcel Ciolacu a precizat că a fost ”o operaţiune contracronometru în care au reuşit să salveze peste 2.000 de români” şi a mulţumit tuturor instituţiilor implicate, inclusiv companiei Tarom.

Ministerul de Externe a anunţart, joi, că alţi 239 de cetăţeni români au revenit în ţară din Israel, prin intermediul a patru curse aeriene.

Ministerul Afacerilor Externe anunţă sâmbătă seara că Celula de Criză continuă demersurile în regim permanent în vederea evacuării, în condiţii de siguranţă, a cetăţenilor români din Fâşia Gaza care s-au notificat pe lângă Oficiul de Reprezentare al României la Ramallah pentru a fi evacuaţi.

MAE a precizat că are în vedere 350 de români aflaţi în Fâşia Gaza. ”Ne-au solicitat sprijin 200 de persoane. Suntem în contact şi îi asigurăm de faptul că România face tot ce îi stă în putere pentru a identifica cea mai buna solutie pentru evacuarea în siguranţă. Situaţia de securitate din teren nu a permis evacuarea până în acest moment. O evacuare trebuie pregătită extrem de minuţios pentru a nu pune viaţa în pericol celor pe care vrem să-i salvăm. Situatia este foarte sensibilă”, au transmis reprezentanţii MAE.

Război în Israel: Hamas, atac furibund cu rachete, SUA trimit al doilea portavion în zonă, iar Israelul pregăteşte invazia pe „apă, aer şi uscat” în Gaza VIDEO

MAE precizează că, pe fondul deteriorării situaţiei de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, Celula de Criză continuă demersurile în regim permanent în vederea evacuării, în condiţii de siguranţă, a cetăţenilor români din Fâşia Gaza care s-au notificat pe lângă Oficiul de Reprezentare al României la Ramallah pentru a fi evacuaţi.

Astfel, ”MAE, prin intermediul Ambasadei României la Tel Aviv, al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah şi al misiunilor diplomatice ale României din regiune menţine coordonarea cu alte state şi organizaţii internaţionale care întreprind demersuri similare pentru proprii cetăţeni/funcţionari şi continuă dialogul cu autorităţile israeliene şi cele egiptene în vederea asigurării condiţiilor necesare pentru evacuarea acestora, ţinând cont de evoluţiile de securitate din teren”, se arată în informarea Ministerului de Externe.

EXCLUSIV| Mărturiile cutremurătoare ale românilor prinși în infernul din Israel! ”Suntem în mijlocul bombardamentelor! Frica cea mai mare este o ofensivă din partea Hezbollahului”

MAE  a confirmat sâmbătă decesul, în contextul situaţiei de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, a încă două persoane cu dublă cetăţenie, israeliano-română, cu domiciliul în Israel. De asemenea, Ambasada României la Tel Aviv este în dialog cu autorităţile israeliene pentru verificarea informaţiilor cu privire la dispariţia unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliano-română.

MAE preciza că, la acest moment, Ambasada României la Tel Aviv şi Consulatul General al României la Haifa nu au recepţionat solicitări de sprijin consular privind dispariţia sau decesul altor cetăţeni români în Statul Israel, precizează MAE.

În total, bilanţul victimelor cetăţeni români în conflictul din Israel ajunge la patru.

Spynews
Bacalaureat 2024. Subiectele la proba la alegere a profilului. Ce exerciții au avut de rezolvat candidații
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Stațiunea de pe litoralul românesc pe care e bine s-o eviți. Mirosul e greu de suportat, îți strici vacanța dacă mergi aici
Capital.ro
Statul VREA BANI de la români. Decizia luată azi, 4 iulie: Clopoţelul va suna pentru fiecare român
Playtech.ro
Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Două zile libere în plus pentru români! Care sunt condițiile pentru a le primi
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Star Matinal. Bianca Drăgușanu, probleme la întoarcerea din vacanță! Prin ce experiență a fost nevoită să treacă vedeta: „A fost o peripeție” / VIDEO
Spynews
Cine este Mahmut Orhan. Povestea celebrului DJ turc
Evz.ro
Aberația cu testul antidrog, criticată și de polițiști. Modificarea la Codul Rutier care te lasă aiurea fără permis intră curând în vigoare
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
BAC 2024 | Ce subiecte au picat la geografie, logică, filosofie, sociologie și psihologie
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Perle amuzante de la Bacalaureat 2024. Ce au scris elevii la Română, la subiectul III, la BAC 2024
Capital.ro
Cod Rutier 2024. Se suspendă automat permisul 30 zile. ORICINE poate reclama șoferii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie absolvenții claselor a XII-a: „Scriitorului îi e frică de Arghezi”
substantial.ro
Un bărbat a rămas încarcerat în urma unui accident auto în Piatra-Neamţ
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al României! Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!