„Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a ajuns la Guvern în jurul orei 11.00, el având o discuţie de circa jumătate de oră cu premierul Mihai Tudose”, au precizat surse politice, citate de Mediafax.
De asemenea, premierul a avut întâlniri separate cu mai mulţi preşedinţi de consilii judeţene, care au participat la ceremonia de semnare a contractelor pentru achiziţia a 14 echipamente Computer Tomograf (CT), 24 aparate de Rezonanţă Magnetică (RMN) şi 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea şi partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN).
Printre preşedinţii de consilii judeţene care au participat la evenimentul de la sediul Guvernului s-au numărat Marian Oprişan (Vrancea), Maricel Popa (Iaşi), Ionel Arsene (Neamţ), Marius Horia Ţuţuianu (Constanţa).
„Opiniile domnului preşedinte executiv puse în acel document merită să fie luate în discuţia Comitetului Executiv şi puse în dezbaterea partidului, pentru că Partidul Social Democrat e un partid serios, puterea lui stă în suma membrilor, simpatizanţilor, liderilor de valoare pe care îi are atât în plan local, cât şi în plan central. Suntem un partid viu, un partid în care suntem uniţi, dar e nevoie de diversitatea opiniilor noastre”, a declarat, ulterior, preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan.
Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a transmis o scrisoare liderilor partidului în cadrul şedinţei Comitetului executiv de luni, în care a precizat că PSD a acceptat suspendarea democraţiei interne, lucru pe care îl consideră o eroare care trebuie asumată de formaţiune.
„Este un proiect politic vizavi de anul 2018 care e un an preelectoral, considerând că colegii mei o vor analiza şi la CEx-ul următor o vom discuta. În 2019 avem două rânduri de alegeri, sunt extrem de multe lucruri, le-am scris acolo. Să o adoptăm ca un program politic pentru perioada următoare, în care am tras nişte semnale de alarmă vizavi de partea politică a partidului, atât”, a declarat Bădălău, după şedinţa conducerii PSD.
„Vă supun atenţiei o serie de provocări şi posibile soluţii la acestea, având credinţa că doar împreună putem reuşi. 1. Renaşterea democraţiei interne din PSD: dialog, transparenţă, responsabilitate. Pas cu pas, partidul nostru a acceptat suspendarea democraţiei interne, iar acest lucru a fost o eroare pe care trebuie să ne-o asumăm: PSD şi-a demis propriul guvern prin moţiune de cenzură; decizii economice majore, precum impozitul pe gospodărie, au fost anunţate şi apoi abandonate; fluiditatea schimbării în funcţiile ministeriale este prea mare pentru ca un guvern să poată cu adevărat performa; nu toţi cei care au devenit miniştri erau cunoscuţi în partid sau recunoscuţi profesional în domeniile respective pentru a merita un loc în guvern”, se arată în scrisoarea lui Bădălău.
Bădălău atrage atenţia că aceste erori şubrezesc încrederea cetăţenilor în PSD.
„Primul pas este să considerăm legitime şi opiniile cu care nu suntem de acord, să abandonăm iluzia falselor unanimităţi. Pasul al doilea este punerea în funcţiune a mecanismelor statutare pentru conducerea colectivă a partidului”, se mai arată în scrisoarea preşedintelui executiv al PSD.