Premierul Nicolae Ciucă, noi explicaţii despre când va fi introdus certificatul verde COVID. „Până la sfârşitul anului să putem să avem această lege”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, că vrea o dezbatere în Parlament privind introducerea certificatului verde COVID-19 şi estimează va exista o lege care-l va reglementa până la sfârşitul anului.
Razvan Mihalascu
02 dec. 2021, 13:20
Premierul Nicolae Ciucă, noi explicaţii despre când va fi introdus certificatul verde COVID.

Generalul Nicolae Ciucă, premierul României, a făcut declaraţii după ce s-a întâlnit cu reprezentanţii cultelor pentru a discuta despre posibila introducere a certificatului verde COVID-19 în biserici.

„În acest moment a fost o discuţie şi o solicitare a reprezentanților cultelor ca cetăţenii să poată să beneficieze de această libertate a participa la slujbe fără să se impună obligativitatea deţinerii certificatului verde.

Este în momentul de faţă un proiect care e în dezbatere. Se discută cu fiecare dintre specialişti şi sperăm într-un timp cât se poate de rezonabil să ajungem la o concluzie să mergem în Parlament şi până la sfârşitul anului să putem să avem această lege a certificatului COVID”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 2 decembrie. Puţin peste 1.000 de noi infectări şi 66 de decese în ultimele 24 de ore

Premierul Nicolae Ciucă, noi explicaţii despre când va fi introdus certificatul verde COVID

„Legea se va înscrie în parametri reali în ceea ce înseamnă incidenţa bolii şi de asemenea ceea ce înseamnă oamenii care au trecut prin boală şi beneficiază de teste. E o chestiune care urmează să fie dezbătută cu cei care sunt îndriuiţi şi au cunoştinţele necesare despre acest lucru.

Am cerut sprijinul cultelor pentru a putea să salvăm cât mai multe vieţi.

Discuția a fost dacă vaccinarea este singura soluţia. Răspunsul a fost ferm şi clar. Vaccinarea este o soluţie, iar cea de-a doua complementară vaccinării este comportamentul, prin comportament înţelegem respectul faţă de sine, faţă de comunitate, tot ce înseamnă dorinţa de a salva vieţi”, a mai precizat premierul Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă cere ajutorul bisericii pentru a sprijini campania de vaccinare. „Cele 18 culte păstoresc împreună peste 99% din populaţia României”

De asemenea, şeful Executivului a dat detalii despre discuţiile avute cu reprezentanţii cultelor din România.

„Am avut o activitate pe care a organizat-o Secretariatul pentru Culte, găzduită la Templul Coral. Au participat 17 dintre cele 18 culte din România. A fost o activitate foarte bună în care am reuşit să ascultăm fiecare reprezentant cu mesajul şi propunerile dumnealor.

De asemenea, am avut posibilitatea să transmitem mesajul atât de la nivelul ministrului Sănătăţii, cât şi de la nivelul Guvernului României.

Activitatea a debutat printr-un mesaj care ne-a plăcut foarte mult tuturor. Suntem aici pentru că ne iubim ţara şi ne iubim comunităţile.

Mesajul nostru a fost cât se poate de clar că prin astfel de activităţi nu facem altceva decât să redăm încrederea oamenilor şi speranţa.

Nu o spun gratuit pentru că aceasta se întâmplă în baza unui dialog pe care îl avem cu societatea civilă. Cele 18 culte păstoresc împreună peste 99% din populaţia României.

Partea aceasta de dialog ne ajută în ceea ce priveşte găsirea soluţiilor şi armonizarea lor cu nevoile şi specificul fiecărei comunităţi.

Este o modalitate de dialog pe care o vom continua şi cu ceilalţi reprezentanţi ai societăţii civile astfel încât să primim şi să acumulăm tot ceea ce vine din partea cetăţenilor români”, a conchis premierul.

Citeşte şi: Primele cazuri de Omicron în România. Ministerul Sănătăţii: Există o suspiciune înaltă pentru varianta africană după primele teste

 

 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
România, lovită de furtuni. După o lună de caniculă, ANM anunță temperaturi scăzute, vijelie și grindină
Capital.ro
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
Playtech.ro
Wow! Cum arată Prințul George la 11 ani. E leit tatălui său, William
DailyBusiness
Atenție! Începând de azi se completează formularul 216. Cine e obligat!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Filmul care s-a dovedit un eșec colosal. Investițiile au fost colosale
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Bogdan Vlădău, primele declarații despre divorțul de Gina Chirilă: 'Încă îmi revin un pic' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite ore
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Jurnalista Alsu Kurmasheva, condamnată la șase ani și jumătate de închisoare în Rusia pentru „răspândirea de informații false”
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!