Premierul Nicolae Ciucă, reacţie la ameninţările Rusiei: „Degeaba încearcă să ne facă să ne fie frică”

Rusia a avertizat, duminică, ţările vecine cu Ucraina cu privire la primirea avioanelor de luptă ale Kievului care vor fi apoi folosite împotriva ruşilor.
Filip Stan
06 mart. 2022, 21:24
Premierul Nicolae Ciucă, reacţie la ameninţările Rusiei:

Premierul Nicolae Ciucă spune că ameninţările Rusiei cu privire la posibilitatea ca aeronave ucrainene să plece de pe aeroporturi din ţări vecine Ucrainei, inclusiv României, reprezint o „retorică” prin care „se caută să se abată atenţia de la ceea ce se întâmplă real, în teren în Ucraina, unde sunt ucişi civili”. Premierul a explicat că un singur avion ucrainean a intrat în spaţiul aerian al României, în prima zi a războiului, iar acesta a plecat din România neînarmat.

Rusia avertizează direct România şi alţi vecini ai Ucrainei şi anunţă viitoarele ţinte. Există risc de război biologic
”Este o retorică folosită în ultima perioadă, prin care se caută să se abată atenţia de la ceea ce se întâmplă real, în teren în Ucraina, unde vedem că sunt ucişi civili, unde vedem că nu se respectă absolut deloc legile conflictului armat, şi în felul acesta este mai uşor să spui atenţie la ceilalţi, pentru că vă puteţi transforma şi voi în parte a acţiunii beligerante pe care ei o desfăşoară”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă duminică seară, la Digi 24.

Macron, „îngrijorat de siguranţa nucleară”! Putin: Ne vom atinge scopul „prin negociere sau război!”
Întrebat dacă retorica folosită de Rusia are rolul de a crea temere României, Ciucă a răspuns că de regulă în conflictele armate de folosesc metode precum dezinformarea, inducerea în eroare, propaganda şi operaţiile informaţionale.

”Eu cred că degeaba încearcă să ne facă să ne fie frică, pentru că nu avem de ce să ne fie frică. Existăm măsuri concrete care s-au luat în interiorul Alianţei Nord-Atlantice astfel încât statele de pe frontiera estică a alianţei să beneficieze de măsuri întărite şi consolidate de descurajare şi apărare”, a adăugat Ciucă.

Acesta a explicat că, de la debutul războiului din Ucraina, un avion ucrainean a intrat în spaţiul aerian al României, în prima zi a conflictului militar din ţara vecină, solicitând aterizare de urgenţă pe un aeroport românesc.

 

”Avionul a plecat din România neînarmat tocmai pentru a evita orice situaţie în care să putem fi acuzaţi că a zburat o aeronavă de luptă să poată să intre direct în acţiune de pe teritoriul ţării noastre. Ca atare nu văd de ce am fi acuzaţi că am desfăşurat astfel de activităţi. A fost absolut public, transparent, fără niciun fel de intenţie de a ascunde ceva”, a mai afirmat premierul.

Rusia a avertizat, duminică, ţările vecine cu Ucraina cu privire la primirea avioanelor de luptă ale Kievului care vor fi apoi folosite împotriva ruşilor, acuzând România că a autorizat acest lucru, relatează Le Figaro şi msn.com.

“Ştim sigur că avioane ucrainene de luptă au zburat în România şi în alte ţări învecinate. Folosirea reţelei de aerodromuri din aceste ţări ca bază pentru avioanele militare ucrainene şi folosirea ulterioară a acestora împotriva forţelor armate ale Rusiei se poate considera o implicare a acestor ţări într-un conflict armat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konachenkov.

Nicolae Ciucă condamnă în termeni duri schimbarea de strategie a Rusiei: ‘Este o atrocitate să tragi în oameni 

Premierul Nicolae Ciucă a condamnat duminică schimbarea de strategie a trupelor rusești, care au început să deschidă focul asupra civililor. „Focul asupra civililor, crime de război”, a spus Nicolae Ciucă.

„Este o atrocitate să tragi în oameni neînarmați”, a spus Nicolae Ciucă. Amintim că trupele ruse au deschis duminică focul la un protest împotriva ocupaţiei ruse în Nova Kahovka (sudul Ucrainei) şi au rănit cinci persoane.

Circa 2.000 au ieşit pe străzile din Nova Kahovka pentru a-şi manifesta opoziţia faţă de invazia rusă, fluturând drapele ucrainene şi cerându-le militarilor ruse să plece. Proteste similare au avut loc şi în alte zone ocupate.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Joe Biden reevaluează candidatura dacă apar probleme medicale, în contextul presiunilor din partid
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'