Premierul Nicolae Ciucă și-a luat angajamentul: „Românii din Ucraina și ucrainenii din România se vor bucura de toate drepturile!”

În ultimele luni, în spațiul public s-a vorbit din ce în ce mai mult despre modul în care guvernul de la Kiev tratează comunitățile de români din Ucraina. Joi, premierul Nicolae Ciucă a promis că atât românii cât și ucrainenii care se află de o parte și de alta a graniței se vor bucura de toate drepturile.
Filip Stan
10 nov. 2022, 21:40
Premierul Nicolae Ciucă și-a luat angajamentul: „Românii din Ucraina și ucrainenii din România se vor bucura de toate drepturile!

În statul vecin, controlat de Volodimir Zelenski, există o comunitate numeroasă de români, iar în țara noastră au ajuns odată cu declanșarea războiului 2,7 milioane de ucraineni. Dintre aceștia, mulți au ales deja să rămână în țara noastră. Inclusiv piața muncii s-a deschis pentru integrarea ucrainenilor, în diverse domenii de activitate: HORECA, IT, marketing etc.

„În cadrul întâlnirii de astăzi, desigur, voi discuta cu domnul prim-ministru şi despre rolul pe care comunitatea românească îl joacă în acest ansamblu al acţiunilor desfăşurate de Ucraina pentru apărarea Ucrainei.

Cetăţenii români au demonstrat constant că sunt loiali şi fideli statului ucrainean. Şi sunt convins că acest lucru îl apreciază şi l-au apreciat, aşa cum am constatat şi la întâlnirile pe care le-am avut la Kiev împreună cu domnul preşedinte Zelenski şi domnul prim-ministru. Şi este cât se poate de onest să discutăm despre drepturile comunităţilor, atât cea română în Ucraina, cât şi cea ucraineană în România”, a declarat Ciucă.

Guvernul de la Palatul Victoria, cât şi cetăţenii români au făcut tot ceea ce le-a stat în putinţă pentru a putea să îi sprijine în aceste momente deosebit de grele, a mai transmis premierul.

Fostul general a participat, joi, alături de omologul său ucrainean Denys Shmyhal, la deschiderea punctului de trecere a frontierei şi a biroului vamal Vicovu de Sus (România) – Krasnoilsk (Ucraina).

 

Ce părere au românii despre războiul din Ucraina

 

Marea majoritate a românilor sunt mai preocupați de economia țării în care locuiesc și de alte probleme arzătoare cu efect imediat decât de conflictul militar din Ucraina. Cel mai recent sondaj realizat de Avangarde reflectă acest lucru.

Românii cred că România trebuie să sprijine Ucraina doar umanitar. Guvernul nu trebuie să poarte un război direct sau indirect cu Rusia, susțin respondenții.

Astfel, 64% dintre români cred că România trebuie să sprijine umanitar Ucraina. Totuși, 52% sunt de acord cu ajutorul oferi refugiaților, mai puțini față de aprilie, când erau 64%. Pentru ajutor financiar, doar 13% agreează această idee, în timp ce 61% se opun categoric.

VEZI AICI toate cifrele studiului.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Cinci zodii au parte de schimbări radicale și noroc major. Din 15 iulie primesc tot ce își doresc, bogății, relații noi și succes garantat
Capital.ro
Rusia a luat decizia astăzi, 3 Iulie. Au suspendat totul. Anunțul venit de la Kremlin
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Anunț de ultimă oră pentru pensionari! Când intră banii în luna iulie
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Vreme uluitoare în România. Ninge în plină vară!
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Ies la lumină noi detalii în cazul accidentului din Suceava, în care au murit cinci persoane! Tahograful vehiculului care a produs tragedia a fost manipulat
Capital.ro
Maghiarii ne salvează. Moment ISTORIC. Ajutor nesperat din partea Ungariei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
România, la jumătatea mediei europene în privința polițelor de asigurare
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?