Nicolae Ciucă susţine, într-o postare pe facebook, că „o guvernare responsabilă este aceea care are grijă de toţi cei aflaţi în nevoie, prin cele mai rapide şi eficiente modalităţi, fără a destabiliza însă bugetul statului şi fără a stopa investiţiile”.
”În contexte economice dificile, este datoria noastră să ajutăm categoriile vulnerabile. Am făcut-o în 2022 şi vom continua şi anul acesta. Am identificat modalităţi prin care acest sprijin să fie acordat de Guvern prin fonduri europene, astfel încât să putem veni direct în ajutorul cât mai multor cetăţeni. În 2023, peste 2,4 milioane de români vor primi sprijin 250 de lei, la fiecare două luni, pentru alimente. De asemenea, aproximativ patru milioane de români vor beneficia, în lunile februarie şi septembrie, de 700 de lei pentru plata facturilor la energie, la nivelul fiecărei gospodării”, a arătat Nicolae Ciucă, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.
Totul despre voucherele sociale şi banii pentru facturi în 2023. Modificări la lista beneficiarilor
El a menţionat că, pentru cei din medii defavorizate, peste 400.000 de elevi vor fi ajutaţi cu 500 de lei pentru achiziţia de rechizite şi îmbrăcăminte în anul şcolar 2022-2023, iar mamele cu nou-născuţi vor primi un tichet social de 2.000 de lei.
”O guvernare responsabilă este aceea care are grijă de toţi cei aflaţi în nevoie, prin cele mai rapide şi eficiente modalităţi, fără a destabiliza însă bugetul statului şi fără a stopa investiţiile. Programele prin fonduri europene sunt o soluţie pe care vom continua să o accesăm în mod inteligent şi cu rezultate vizibile pentru români”, a punctat premierul Ciucă.
Premierul Nicolae Ciucă: Rata de absorbţie a fondurilor europene a crescut în 2022 de la 50% la 71%
Premierul Nicolae Ciucă anunţă vineri că rata de absorbţie a fondurilor europene a crescut în 2022 de la 50% la 71% iar la sfârşitul acestui an putem atinge un grad de absorbţie de aproximativ 95%, rată care va fi un procent-record pentru România.
”Rata de absorbţie a fondurilor europene a crescut în 2022 de la 50% la 71%. Anul trecut, în #România au intrat 5,4 miliarde euro prin Politica de Coeziune, care însumează programele de investiţii strategice. Adunând şi banii veniţi prin #PNRR, România a primit în 2022 de la Bruxelles un total de 11,3 miliarde euro, cea mai mare valoare de la admiterea în UE până acum”, transmite şeful Executivului într-o postare pe Facebook.
Premierul arată că, pentru anul în curs, ţara noastră are capacitatea de a obţine o performanţă similară, în materie de atragere a banilor europeni. ”Astfel, la sfârşitul acestui an, putem atinge un grad de absorbţie de aproximativ 95%, rată care va fi un procent-record pentru România”, mai spune Nicolae Ciucă.