Premierul Orban confirmă amânarea dublării alocaţiilor: „Termenul de aplicare, după data de 1 iulie” VIDEO

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri seara, că va fi prorogat termenul de intrare în vigoare a legii privind majorarea alocaţiilor, până la prima rectificare bugetară, care va fi după 1 iulie. Orban a spus că majorarea alocaţiilor presupune un efort bugetar de 6 miliarde de lei, banii necesari nefiind cuprinşi în buget. "Cu siguranţă vom creşte alocaţiile, dar le vom creşte cu atât cu cât ne permit resursele bugetare", a precizat el.
Ionela Marcu
15 ian. 2020, 19:47
Premierul Orban confirmă amânarea dublării alocaţiilor:

Premierul Ludovic Orban a precizat că alocaţiile copiilor au fost indexate, anul acesta, cu rata inflaţiei. „Săptămâna trecută, după analiza pe care am făcut-o cu preşedintele României, am anunţat lucrul acesta, că preşedintele va promulga şi că noi dorim creşterea alocaţiei, deşi alocaţia a crescut anul acesta ca urmare a legii iniţiate de colegul nostru Sighiartău, indexată cu rata inflaţiei. Deci ne dorim creşterea alocaţiilor numai că intrarea în vigoare a legii este ulterioară intrării în vigoare a legii bugetului de stat, în legea bugetului de stat nu am cuprins sumele necesare care sunt destul de mari, sunt peste 6 miliarde de lei, pentru a susţine această măsură. Nici nu avem voie legal şi constituţional să generăm cheltuieli fără să existe sursă în legea bugetului de stat. Ca atare vom proroga termenul de intrare în vigoare până la primul moment la care vom putea face prima rectificare bugetară, şi anume după data de 1 iulie”, a spus Orban.

Klaus Iohannis: „Alocaţiile nu se vor mări acum. Guvernul va găsi resursele în câteva luni”

Primul ministru a mai spus că vrea să vadă cum funcţionează economia ţării, după primele şase luni de guvernare liberală, dar că alocaţiile vor creşte, cu siguranţă, însă cu atât cu cât permit resursele bugetare.

„După primele 6 luni ale anului vom vedea cum evoluează economia românească, cu siguranţă vom creşte alocaţiile, dar le vom creşte cu atât cu cât ne permit resursele bugetare. Să ne aducem aminte că există o lege a pensiilor, o lege a salarizării care trebuie puse în practică şi noi suntem nişte oameni responsabili care nu ne permitem să angajăm cheltuieli decât în măsura în care există resurse financiare. Sigur vom creşte alocaţiile, cum vom creşte alocaţiile, vom decide pe măsură ce vom vedea evoluţia economiei româneşti ca urmare a politicilor economice promovate de PNL care încurajează investiţiile, care încurajează companiile, care vor să refacă încrederea în România a mediului de business şi a investitorilor, atât români, cât şi străini şi care pot să genereze politicile economice ale guvernului liberal un climat favorabil investiţiilor, astfel încât să putem să asigurăm o dezvoltare economică bazată pe piloni solizi”, a declarat Orban.

Întrebat dacă, în cazul în care se va renunţa la pensiile speciale, se vor găsi banii necesari pentru alocaţiile copiilor, Orban a criticat PSD, iniţiatorul legii pensiilor speciale.

„Inventatorii pensiilor speciale sunt aceşti demagogi pesedişti care probabil s-au uitat în sondaje şi au văzut că aproape 90 la sută din populaţia României este împotriva pensiei speciale şi după ce ei au fost inventatorii şi promotorii pensiei speciale, acum iar îi mint pe români că vor să taie pensiile speciale. Îmi aduc aminte că proiectul de lege aflat în dezbaterea Parlamentului e proiectul de lege iniţiat de PNL care în mod consecvent nu a susţinut pensiile speciale, decât evident, pensiile pentru cadrele militare, pensii de serviciu, care sunt acordate în ţările NATO. Ca atare, nu mă interesează demagogia lor. Cu siguranţă, dacă va exista sesiune parlamentară extraordinară, vom cere introducerea pe ordinea de zi a plenului a proiectului de lege iniţiat de PNL privind desfiinţarea mai multor categorii de pensii speciale”, a mai declarat Orban.

Ludovic Orban a mai spus că rectificările bugetare nu pot fi făcute „când i se năzare cuiva”, referindu-se, de asemenea, la majorarea alocaţiilor.

„În ceea ce priveşte problema banilor, rectificările bugetare nu pot fi făcute când i se năzare cuiva. Rectificările bugetare sunt făcute într-un anumit cadru constituţional, legal, care este legat şi de aderarea noastră la Pactul de stabilitate şi creştere, ca atare noi trebuie să respectăm nişte reguli şi vă spun că vom fi extrem de prudenţi şi de responsabili, în privinţa angajării oricărei cheltuieli, pentru că obiectivul nostru fundamental este să asigurăm toate echilibrele economice, să asigurăm o dezvoltare economică nu pe creşterea veniturilor pe hârtie, ci pe creşterea veniturilor care să ducă la puterea de cumpărare şi care se bazează cu adevărat pe ceea ce se bazează în orice ţară creşterea economică, pe investiţii, pe competitivitate, pe inovare, cercetare. Restul e foarte multă demagogie în România. Toată lumea dă, dar nimeni nu înţelege că pentru a da, trebuie să ai de unde să dai, iar creşterea resurselor bugetare nu se poate face decât pe baza unei creşteri economice solide”, a declarat premierul.

DailyBusiness
Ce pensie vei avea după 40 de ani de muncă? Cum se calculează și ce influențează suma finală
Spynews
Adrian Minune a recunoscut că a înșelat-o pe Cati Simionescu! Cum a reacționat soția manelistului, după ce a aflat totul: ”Am 200 de gagici, nu una”
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Animalul „groaznic”, dispărut acum peste 10.000 de ani, care a reapărut în aceste zile. La prima vedere pare drăgălaș, dar este foarte periculos. Mulți îl știu din celebrul serial Game of Thrones
Capital.ro
Elena Udrea e terminată. Adrian Alexandrov n-a mai rezistat. A anunțat în direct la TV
Playtech.ro
Ajutor dublu de Paște 2025 pentru unii pensionari: bani pentru miel și cozonac, pe lângă cei 400 de lei de la Guvern
DailyBusiness
Ficatul gras, pericolul tăcut. Cum să îți cureți ficatul și să îți redobândești sănătatea cu ceaiuri
Adevarul
Punctele nevralgice ale unei negocieri cu Trump pe tarife: România este expusă pe industria auto, cea alimentară și pharma| ANALIZA
wowbiz.ro
Pericol la Cernobîl: România, în zona de risc?! Sarcofagul care izolează materialul radioactiv, grav avariat în urma unui atac cu dronă
Spynews
Două zodii vor fi cerute în căsătorie până la finalul aprilie! Nativii vor avea parte de surprize uimitoare
Spynews
Tzancă Uraganu recunoaște idila cu Laura Vass, după ce paparazzii Spynews.ro i-au surprins împreună: „Mai pici în ispită”. Cum a reacționat Alina Marymar
Evz.ro
Cea mai mare autostradă din istoria României. Când e gata proiectul grandios
Ego.ro
Mihaela Tatu, de nerecunoscut! Cum arăta vedeta la 37 de ani... FOTO
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
kanald.ro
Studenta de 26 de ani, dată dispărută în Timișoara, a fost găsită. În ce stare se află tânăra
Cancan.ro
Cum a dat soarele, au ieșit la ÎNCĂLZIT! Vedetele au încins atmosfera în parcul Herăstrău - Nu le-a fost rusine deloc
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
România a pierdut o valoare imensă a țării. Un nume uriaș. A fost un geniu
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. O femeie e motivul pentru care fiii lui David Beckham nu-şi mai vorbesc
stirilekanald.ro
„Alt copil, viața merge înainte” Igor Cuciuc a dat vestea mult așteptată, după moartea Andreei: „Un nou Început”. Artistul și soția sa sunt de nedespărțit acum
Pensie dublă pentru acești pensionari în luna aprilie: Banii urmează să fie virați direct pe card
MediaFlux
România se răzbună pe Trump! Anunțul președintelui Bolojan dă fiori în SUA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Anunț important pentru seniori. Casa de Pensii schimbă ziua când bagă banii pe card