Premierul Orban a declarat marţi că, performanţele economice ale României în următoarea perioadă depind de investiţiile în infrastructură, de digitalizarea instituţiilor publice şi de o bună colaborare între sectorul public şi cel privat.
„Avem capacitatea de a fructifica oportunitatile aparute, unele dintre ele chiar in criza, pentru a creste numarul de antreprenori, pentru a valorifica capacitatile pe care le avem. Felicit toate companiile premiate si pentru ca au reusit sa mearga inainte, in ciuda obstacolelor intampinate in aceasta criza generata de pandemie.
Criza sanitara a generat efecte negative si in economie. Convingerea mea este ca pana la vaccinarea pe scara larga, respectarea masurilor de siguranta poate asigura o functionare a economiei. Sigur ca economia romaneasca are slabiciuni care trebuie tratate cu o viziune strategica. Primul lucru este dezvoltarea infrastructurii. Trebuie sa tinem cont ca Romania este o tara care se bizuie pe agricultura si avem nevoie de investitii in acest domeniu, mai ales ca am fost confruntati si cu o seceta. Va trebui sa investim in urmatorii 4 ani pentru a putea face fata acestor situatii.
In sectorul energetic, desi avem resurse si experienta, nu valorificam destul aceste resurse, pentru a crea confort in casele romanilor.
Digitalizarea este extrem de importanta. Oamenii trebuie sa-şi obtina drepturile si sa-si rezolve treburile cat mai usor.”, a spus Ludovic Orban în intervenţia de la ceremonia organizată cu ocazia anunţării Topului Naţional al Firmelor.
„Simplificare, care inseamn digitalizare, care iti optimizeaza toate fluxurile. Inclusiv in institutiile publice, un manager este foarte ajutat si isi poate evalua mult mai bine rezultatele, daca are acces la un intranet, de exemplu. Cred ca trebuie sa existe un parteneriat intre sectorul public si cel privat. Pana la urma, si venitul unui angajat din sectorul public depinde de performanta economiei”, a completat Orban.