Premierul Ungureanu a anuntat marţi, la Palatul Victoria, crearea unui Consiliu Consultativ pentru Mediul de Afaceri. „Consiliul se constituie în cel mai bun semnal pentru sfera privată. E o formă de legătură în politicile guvernamentale şi mediul de afaceri. Consiliul se va constitui într-un prim for de avertizare asupra efectelor politicilor guvernamentale”, a explicat Ungureanu.
Cei cooptaţi în Consiliul Consultativ sunt specialişti din domeniul bancar sau oameni de afaceri care au dezvoltat branduri puternice.
Secretarul Consiliului, Ionel Blănculescu, este un economist specializat în management financiar, delegat pentru coordonarea autorităţilor de control guvernamentale.
Dan Şucu este cel care a creat brandul Mobexpert, cel mai mare jucător din industria locală a mobilei.
Dragoş Pavăl deţine cel mai mare retailer român – Dedeman.
Radu Timiş, fondatorul Cristim şi Mihai Marcu, cel care a fondat cel mai mare operator de servicii medicale din România – Medlife fac şi ei parte din acest consiliu.
Dintre românii care ocupă poziţii de top la multinaţionale, Ungureanu i-a ales pe Mariana Gheorghe, CEO la Petrom, cea mai mare companie din România, Constantin Stroe, vicepreşedinte al Dacia, Mihai Rohan, cunoscut şi drept tatăl cimentului.
De asemenea, el l-a cooptat în echipă şi pe fiul actorului Ion Caramitru, Andrei Caramitru, care este şeful pe Europa de Est al unei divizii din cadrul McKinsey, cea mai influentă firmă de consultanţă din lume.
Preşedintele acestui Consiliu Consultativ este Răsvan Radu (preşedintele executiv al UniCredit Ţiriac Bank), iar alţi membri sunt Horia Ciorcilă (Banca Transilvania), Raul Ciurtin (Albalact), Florin Talpeş (Softwin) şi Gabriel Biriş (Biriş Goran).
Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a avut marţi, la Palatul Victoria, prima întâlnire cu membrii Consiliului Consultativ pentru mediul de afaceri.
„Consiliul constituie în cel mai bun semnal către sfera economică privată, dar în acelaşi timp o propunere de parteneriat şi o solicitare la implicare civică. Obiectivul principal este de a consolida punţile de legătură între politicile economice guvernamentale şi mediul economic, Consiliul se va constitui în prim for de sesizare a impactului deciziilor economice ale Guvernului, ca un sistem de avertizare timpurie. Este un consiliu către care mă îndrept cu speranţa că obţin soluţii şi în ceea ce priveşte combaterea evaziunii fiscale, şi pentru atragerea de fonduri europene. Este un consiliu pentru mediul de afaceri, nu al mediului de afaceri”, a spus Ungureanu, în prima reuniune a Consiliului.