Premierul Tudose în Timiş: Aştept dosarele în baza cărora acordăm prima tranşă de ajutor

Premierul Mihai Tudose a declarat că își va continua și marți deplasarea de lucru în Timiș, județ sever afectat de furtuna de duminică din vestul țării, adăugând ca va pleca din zonă când autoritățile locale vor finaliza dosarele de evaluare a pagubelor care vor sta la baza întocmirii hotărârilor de guvern prin care se va acorda prima tranșă de ajutoare.
Filip Stan
18 sept. 2017, 19:24
Premierul Tudose în Timiş: Aştept dosarele în baza cărora acordăm prima tranşă de ajutor

Mâine mai avem… dar eu le-am spus foarte clar că nu plec de aici decât cu dosarele pentru proiectele de hotărâre de guvern emise de către autoritățile locale pentru prima tranșă de ajutor de calamitate. (…) Începem cu părțile de utilitate publică„, a declarat Mihai Tudose luni, într-o intervenție telefonică la Realitatea TV.

Întrebat dacă a discutat cu primarul Timișoarei, Nicolae Robu, pe tema panoului de la intrarea în oraș dinspre Lugoj care a căzut peste o mașină al cărei șofer și-a pierdut viața, premierul a spus: „Nu i-am solicitat decât ca până mâine să facă inventarul pagubelor, în special la obiectivele de utilitate publică, școlile, grădinițele, dispensarele, ce mai e nevoie”.

În rest, alt dialog cu domnia sa, iertați-mă, dar nu cred că-și are rostul. Apropo de declarația mea sau și a domniei sale, reacția mea ca o replică la o acuză de-a lui că autoritățile centrale nu știu ce fac. Domne’, nu vrei să te ocupi de curtea ta sau măcar hai să vorbim despre vinovății după ce terminăm cu ce avem acum. (…) Păi dacă tot ai o ocupație, ocupă-te și explică-ne de ce a căzut chestia aia, care clar e prost făcută și e făcută cu autorizație de la primărie, din oraș. Asta a fost discuția și replica mea. El avea o altă preocupare, în loc să se ocupe de ce e în oraș. Eu sunt în Timișoara acum și credeți-mă că e dezastru încă„, a afirmat Tudose.

În context, întrebat pe acest subiect, premierul a continuat criticile aduse reprezentanților din zonă ai Enel.

Am constatat că firma de mentenanță sau de reparații, că nu mai e capabilă nicio firmă românească să lege două sârme, trebuie să o facem cu nu știu ce firmă de prin Italia. Dimineață s-au gândit că poate ar fi bine să aducă pe zona Banatului, zona afectată, niște echipe de prin alte zone ale țării, orice, numai bine nu. S-a plâns reprezentantul de aici: domne’, noi avem foarte mulți clienți. Poate tocmai asta e problema, că i-am lăsat cu toții să se extindă mai mult decât îi țineau pingelele. Și dacă după 24 de ore lucrurile stau încă în halul acesta, eu cred că avem o problemă gravă„, a declarat premierul, întrebat în legătură cu modul în care reprezentanții Enel au intervenit după furtuna de duminică.

Tudose a adăugat că în legătură cu acest subiect ține legătura „din oră în oră” cu ministrul energiei, Toma Petcu.

Face și domnia sa toate presiunile posibile. Vorbim totuși de o firmă privată, dar vorbim și de siguranță națională. Fiindcă am constatat în Timiș, am vorbit și cu domnul inspector-șef de la învățământ, de la Inspectoratul Școlar, sunt 20 de școli inutilizabile din cauza pagubelor materiale, acoperișuri smulse, geamuri și așa mai departe, dar sunt și alte 50 și ceva de școli unde nu se poate relua procesul de învățământ fiindcă nu mai au electricitate (…) și acestea sunt închise„, a declarat premierul.

În altă ordine de idei, Tudose a apreciat implicarea și profesionalismul de care au dat dovadă reprezentanții instituțiilor statului, ISU, SMURD, personal medical, lucrători CFR, în cadrul intervențiilor avute după furtuna care a afectat vestul țării.

Citeşte şi Premierul Tudose, la finalul comandamentului de urgenţă: Cei de la Enel, îngrozitori. Reacţia companiei

DailyBusiness
Mircea Geoană ripostează dur la adresa Austriei: „Încetați acest joc ostil și populist la adresa țării noastre!”
Spynews
Fiica lui Codin Maticiuc și a Anei Pandeli împlinește doi ani. Mesajul emoționant transmis de mămică: „N-am uitat nicio zi”
Bzi.ro
Cu cine a plecat Mario Fresh în Dubai, după despărțirea de Alexia Eram: ”Mă mut aici!”
Fanatik.ro
Orașul surpriză din România care se ridică de la zi la zi. E cel mai bogat din țară, se construiește pe bandă rulantă și sunt mai mulți angajați decât locuitori. Până și biserica are acoperișul poleit cu aur
Capital.ro
Directivă pentru cei cu permis luat înainte de 19 ianuarie 2013. Trebuie reînnoit până la 19 ianuarie 2033!
Playtech.ro
Cum arăta Anca Țurcașiu la 17 ani. Imaginea a șocat, e de NERECUNOSCUT
DailyBusiness
Tronsonul 5 al Autostrăzii A1 Sibiu-Pitești. , aproape finalizat!
Adevarul
Anunțul Bruxelles-ului după ce Austria a pus din nou frână aderării României la Schengen
wowbiz.ro
Andreea Raicu, primele declarații despre nuntă! Vedeta a uimit pe toată lumea vorbind despre fericitul eveniment
Spynews
Ce spune Anamaria Prodan după ce a fost acuzată în instanță că ar fi întreținut relații cu: Gigi Becali, Giovanni Becali, Cristi Borcea, Florin Răducioiu: „Nu mai stăm să ne certăm”
Spynews
Imagini spectaculoase pe cerul României. Aurora Boreală a putut fi văzută din mai multe locuri din țară / FOTO
Evz.ro
Un mare artist român a murit în floarea vârstei. Și-a prevestit sfârșitul
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe acre le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume adoră să ia palme de la alte domnișoare
kanald.ro
Un nou cutremur în această seară, în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit
Cancan.ro
Diana Enache s-a despărțit de Ionuț Vântu, la un an după ce au devenit părinți! Prima reacție
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Se alimentează cardurile. 3.500 de lei net, plătiți lunar. Ce români îi pot primi
StirileBZI
Când se dau pensiile pe octombrie 2024: Simona Bucura-Oprescu a făcut anunţul aşteptat de 2,6 milioane de pensionari
Prosport.ro
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
stirilekanald.ro
Adevăratul motiv al crimei șoferului de ride-sharing! Iubita criminalului a spus tot ce s-a întâmplat înainte de nenorocire
substantial.ro
Poluarea fonică din București: zonele cele mai afectate și măsuri de protecție
MediaFlux
Răsturnare de situație în ALEGERILE PREZIDENȚIALE din SUA! CINE VA FI PREȘEDINTE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...