Premierul Ungureanu şi doi miniştri au părăsit şedinţa coaliţiei, acuzând presiuni pentru bani

Mihai Răzvan Ungureanu a ieşit supărat din şedinţa coaliţiei şi a cerut miniştrilor Justiţiei şi Finanţelor, aflaţi la discuţii, să părăsească şi ei sala împreună cu el, deoarece liderii partidelor de la putere au spus că vor veni la vot în Parlament doar dacă Guvernul decide anumite alocări bugetare.
Romania TV
26 mart. 2012, 10:23
Premierul Ungureanu şi doi miniştri au părăsit şedinţa coaliţiei, acuzând presiuni pentru bani

Scandal între premierul Ungureanu şi membrii coaliţiei de guvernare. Potrivit unor surse citate de MEDIAFAX, premierul a fost deranjat mai ales de atitudinea liderilor PDL, care ar fi condiţionat prezenţa la vot în Parlament pentru susţinerea iniţiativelor legislative ale Guvernului de solicitarea ca şeful Executivului să dispună alocarea de fonduri bugetare către anumite circumscripţii electorale.

Premierul le-a spus acestora că nu trebuie efectuate cheltuieli care nu se justifică şi că solicitările nu pot fi îndeplinite, dar liderii coaliţiei ar fi replicat că „pe vremea fostului Guvern se putea”, susţin sursele citate.

Potrivit acestora, lista cu solicitări cuprinde în special alocări pentru localităţile aflate în circumscripţiile electorale în care au fost aleşi deputaţii şi senatorii partidelor aflate la putere.

Nu este vorba de sume foarte mari, ci de hotărâri de guvern cu sume mici, gen bani pentru biserici. Un interes mai mare s-a arătat pentru circumscripţiile parlamentarilor, pentru alegerile generale, decât pentru primarii angajaţi în alegeri locale„, au spus sursele citate.

Unul dintre miniştri care au părăsit sala alături de Ungureanu a fost ministrul Justiţiei. Cătălin Predoiu a declarat pentru Q Magazine că „este o discuţie tehnică ce ţine de Ministerul Finanţelor Publice”.

Discuţia „probabil va continua în şedinţa viitoare a Coaliţiei. Concilierea necesităţilor de finanţare impune o ordine raţională de priorităţi. Una dintre priorităţile importante o reprezintă finanţarea în 2012 a locurilor vacante în sistemul judiciar şi extinderea schemelor de personal în 2013 pentru punerea în aplicare a codurilor de procedura civilă, penal şi de procedură penală”, a precizat ministrul Justiţiei, pentru Q Magazine.

Divergenţele dintre premierul Ungureanu şi colegii din Coaliţie au fost confirmate de unul dintre participanţii la şedinţa coaliţiei, potrivit căruia premierului i s-a solicitat să aloce mai mulţi bani către anumite primării.

„Păi lucrările de apă, canalizare pentru primăriile restante. De obicei, să ştiţi că cele restante sunt cele de la opoziţie. Premierul vrea să vadă dacă are fondurile respective”, a declarat la România TV deputatul UNPR Eugen Nicolicea.

În schimb, liderii PDL neagă relatările din presă legate de tensiunile din şedinţa coaliţiei. Elena Udrea susţine că este o intoxicare de la PSD, iar Oltean crede că este vorba de un fals al mass-media.

În schimb, Mircea Toader a lăsat de înţeles că altele au fost motivele de dispută, decât cele speculate în presă. Întrebat dacă cearta a fost provocată de o discuţie legată de referendum, Toader a spus: „Nu, nici pomeneală. Altele au fost motivele„. Însă Toader nu a mai spus nimic despre aceste motive.

În urmă cu două săptămâni, pe ordinea de zi a şedinţei de guvern s-a aflat un proiect de hotărâre care prevedea alocarea către mai multe primării a câtorva zeci de milioane de lei, bani luaţi din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia prim-ministrului. Documentul nu a fost însă aprobat în Guvern, premierul cerând amânarea actului normativ.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!