Premierul Viorica Dăncilă, aşteptată luni în Camera Deputaţilor pentru dezbateri pe tema Ordonanţei lăcomiei

Premierul Viorica Dăncilă este aşteptată luni în Camera Deputaţilor, pentru dezbateri pe tema Ordonanţei 114/2018, numită şi Ordonanţa lăcomiei, la solicitarea Grupului parlamentar PNL.
Ionela Marcu
03 mart. 2019, 07:21
Premierul Viorica Dăncilă, aşteptată luni în Camera Deputaţilor pentru dezbateri pe tema Ordonanţei lăcomiei

Conform progarmului şedinţei de plen de luni a Camerei Deputaţilor, la ora 16:00 au loc dezbateri politice, cu participarea prim-ministrului Viorica Dăncilă, la solicitarea Grupului parlamentar al PNL, cu tema „Opriţi Ordonanţa Lăcomiei, Ordonanţa care bagă România în faliment”, scrie news.ro.

Citeşte şi Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu grupul femeilor ambasador acreditate la Bucureşti

Prezenţa premierului în Parlament are loc în contextul în care, conform Hotnews, Valdis Dombrovskis , vicepreşedinte al Comisiei Europene şi Pierre Moscovici, comisarul însărcinat cu Afaceri economice şi financiare, impozitare şi vamă l-au avertizat pe ministrul Teodorovici printr-o scrisoare transmisă în cursul accestei săptămâni în legătură cu necesitatea modificării OUG 114/2018, Ordonanţă care pune România într-o foarte proastă lumină printre ţările Uniunii Europene, mai ales că deţinem în prezent preşedinţia rotativă a Consiliului.

„Indexarea taxei la ROBOR ne îngrijorează foarte mult, întrucât limitează capacitatea Băncii Centrale de a-şi îndeplini obiectivele- stabilitatea preţurilor şi stabilitatea financiară”, se arată în scrisoare.

Consilierul premierului, Darius Vâlcov, a anunţat că există consultări cu mediul de afaceri în ceea ce priveşte modificarea OUG nr. 114/2018. De asemenea, el a mai spus că Guvernul are discuţii cu Autoritatea de Supraveghere Financiară pe tema soluţiilor aplicabile dacă administratorii celor şapte fonduri de pensii private Pilon II se retrag din cauza majorării de capital social pe care trebuie să o facă în conformitate cu prevederile actului normativ.

Totodată, Adrian Vasilescu, consultant de strategie al Băncii Naţionale, a precizat că pentru a deveni lege în urma dezbaterii în Parlament, OUG nr. 114/2018 necesită un aviz de legalitate din partea BNR.

„La Camera Deputaţilor va trebui să fie făcut şi un aviz de legalitate, o analiză de legalitate şi va trebui să fie respectată legea şi cu avizul Băncii Naţionale”, a declarat Vasilescu.
În urmă cu o săptămână, în Cameră a fost invitat, pe aceeaşi temă, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici., care a declarat că Ordonanţa 114 din 2018, prin care Guvernul impune băncilor „taxa pe lăcomie”, este cel mai curajos act normativ de după Revoluţia din 1989, fiind o măsură care susţine autorităţile locale şi sectorul construcţiilor.

„Ordonanţa 114 este actul nomativ cel mai curajos şi îndrăzneţ de după Revoluţie, având în vedere complexitatea domeniilor pe care le reglementează. (…) Există o deschidere pentru dialog din partea tuturor miniştrilor. (…) Ordonanţa susţine autoritătile publice locale (…) şi sectorul construcţiilor”, a afirmat ministrul Finanţelor.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Cele trei legume care te hidratează indiferent de anotimp. Sunt delicioase și pot fi combinate în numeroase moduri
Capital.ro
Interzis pentru cei care fac ITP-ul. Se face dosar penal. Pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare
Playtech.ro
Iubita lui Selly, fotografiată FĂRĂ haine! Imaginile au APĂRUT pe net
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Alex Bodi, acuzații la adresa fostei iubite. Cei doi se află în Mykonos, dar în hoteluri diferite
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Discuție HALUCINANTĂ între mama și suspectul crimei din Brăila: „Mai mult de 12, 13 ani nu faci”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cod galben de vijelii în mare parte din țară! Zonele din România în care vor fi ploi torențiale și căderi de grindină
Capital.ro
Cristian Cioacă e terminat. Decizia care îl înfundă pe fostul soț al Elodiei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
Descoperirea făcută de oamenii legii, care ar putea rezolva definitiv cazul crimei din Brăila! A fost găsită în casa mamei suspectului
substantial.ro
Kamala Harris aproape de a deveni candidatul oficial al Partidului Democrat la prezidențiale
MediaFlux
Se dau BANI de la stat! SUMELE variază între 2.000 și 5.000 de lei de PERSOANĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!