UPDATE 6:15 Oscarul pentru „Cel mai bun actor în rol principal” este câştigat de Anthony Hopkins pentru rolul din „The Father”
UPDATE 6:12 „Cea mai bună actriță în rol principal” este Frances McDormand din „Nomadland”
UPDATE 6.06 Oscarul pentru Cel mai bun film al anului merge la „Nomadland”
UPDATE 5:38 Oscarul pentru „Cel mai bun cântec” merge la „Fight for You” din „Judas and the Black Messiah”
UPDATE 5:18 Oscarul la categoria „Cea mai bună editare video” este câştigat de „Sound of Metal”. Este cel de-al doilea trofeu câştigat de această producţie, după cel de la categoria „Cel mai bun sunet”.
UPDATE 5:08 Filmul „Mank” primeşte al doilea Oscar în această seară, de data aceasta la categoria „Best cinematography”, după trofeul primit la categoria „Cea mai bună imagine”, pentru Erik Messerschmidt.
UPDATE 5:00 Youn Yuh-Jung câştigă trofeul la categoria Cea mai bună actriță în rol secundar pentru filmul „Minari”
UPDATE 4:56 Oscarul la categoria „Cele mai bune efecte speciale” este câştigat de producţia „Tenet”
UPDATE 4:41 Oscarul pentru „Cel mai bun documentar” este câştigat de „My Octopus Teacher„. Documentarul românesc „Colectiv” a ratat Oscarul şi la cea de-a doua categorie la care a fost nominalizat. De altfel, producția regizorului Alexander Nanau nu era pe primele locuri în preferințele pariorilor, având șansa a treia la „Cel mai bun film străin” și a noua la „Cel mai bun documentar”.
My Octopus Teacher wins the Oscar for Best Documentary Feature! #Oscars pic.twitter.com/kisIImLM01
— Netflix Queue (@netflixqueue) April 26, 2021
UPDATE 4:30 Oscarul la categoria „Cel mai bun documentar scurt” este câştigat de „Collette”
UPDATE 4:25 Oscarul pentru „Cea mai bună animație” este câştigat de producţia „Soul”
UPDATE: Oscarul pentru „Cea mai bună animație scurtă” este câştigat de „If Anything Happens I Love You”
UPDATE 4:20 Oscarul la categoria „Cel mai bun scurtmetraj” pentru filmul „Two Distant Strangers”
UPDATE 4:15 Oscarul la categoria „Cel mai bun sunet” pentru filmul „Sound of Metal”
UPDATE 4:00 Chloé Zhao, Oscarul la categoria „Cel mai bun regizor” pentru producţia „Nomadland”
UPDATE 03:47 Oscarul la categoria „Cea mai bună costumaţie” pentru filmul „Ma Rainey’s Black Bottom”
Congrats to Mia Neal and Jamika Wilson! The two just became the first Black women to win the Oscar® for Best Makeup & Hairstyling for their work on MA RAINEY’S BLACK BOTTOM, alongside Sergio Lopez-Rivera. pic.twitter.com/RTelg2gm2n
— NetflixFilm (@NetflixFilm) April 26, 2021
UPDATE 3:41 Mia Neal, Sergio Lopez Rivera și Matiki Ansoff, Oscarul la categoria „Cel mai bun machiaj” pentru filmul „Ma Rainey’s Black Bottom”
UPDATE 3:30 Daniel Kaluuya, Oscarul la categoria „Cel mai bun actor în rol secundar” pentru filmul „Judas and the Black Messiah”
UPDATE 03:15 „Another Round”, în regia lui Thomas Vinterberg, Oscarul pentru „Cel mai bun film străin”. Aceasta era una dintre cele două categorii la care a fost nominalizat filmul „Colectiv”.
UPDATE 03:05 Christopher Hampton și Florian Zeller, Oscarul la categoria „Cel mai bun scenariu adaptat” pentru filmul „The Father”
UPDATE 3:24 Emerald Fennell, Oscarul pentru „Cel mai bun scenariu original” pentru filmul „Promising young woman”
PREMIILE OSCAR 2021 LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. Organizatorii promit trei ore de divertisment de foarte bună calitate, un show total creat ca un film în sine. Printre prezentatori se anunţă nume celebre precum Brad Pitt, Harrison Ford, Zendaya, Rita Moreno, Joaquin Phoenix, Laura Dern, Regina King, Marlee Matlin, Reese Witherspoon, Renée Zellweger, Angela Bassett sau Halle Berry. Totuşi, fanii riscă să fie dezamăgiţi, în condiţiile în care covorul roşu va fi foarte mic, pentru a respecta regulile sanitare şi distanţarea socială.
Gala de decernare a Premiilor Academiei Americane de Film 2021 va putea fi urmărită pe Voyo.ro în direct, pe 26 aprilie, ora 03:00. La TV, show-ul va fi difuzat în reluare de postul de televiziune Pro Cinema. Premiile Oscar din acest an vizează filme lansate în perioada 1 ianuarie 2020 – 28 februarie 2021.
Extraordinar este că faptul că, pentru prima dată, România este reprezentată de un film la Premiile Oscar. Mai mult decât o simplă premieră în acest sens, avem o dublă nominalizare pentru producţia Colectiv, regizată de Alexander Nanau. Filmul spune povestea dramatică din clubul Colectiv din Bucureşti, care a zguduit din temelii societatea românească. Colectiv se bucură deja de succesul criticilor, primind deja premiul pentru Cel mai bun documentar la Premiile Academiei Europene de Film.
Cele mai aşteptate categorii la Premiile Oscar sunt, fireşte, secţiunile Cel mai bun film, Cel mai bun actor şi Cea mai bună actriţă. Românii pot creşte adrenalina, plasând pariuri online la agenţia de pariuri Unibet, care a pregătit cote pentru toate categoriile Oscar, ilustrând şansele de câştig la fiecare dintre categorii, însă oricând pot apărea mari surprize, aşa cum s-a întâmplat la cele mai multe ediţii de Oscar.
Filmul anului va fi, cel mai probabil, Nomadland – cotă 1.15 pe platforma unibet.ro. Acest film concurează cu The Trial of the Chicago 7 (cotă 7.00), Minari (cotă 15.00) şi Promising Your Woman (cotă 18.00). La secţiunea Cel mai bun actor, de asemenea avem un mare favorit: Chadwick Boseman (cotă 1.07), pentru prestaţia din Ma Rainey’s Black Bottom. Din păcate, Chadwick Boseman nu mai este în viaţă, fiind răpus de cancer la vârsta de doar 43 de ani…
Pentru premiul de Cea mai bună actriţă în rol principal, cotele sunt foarte strânse: Carey Mulligan (Promising Young Woman) – cotă 2.25, Viola Davis (Ma Rainey’s Black Bottom) – cotă 3.00, Frances McDormand (Nomadland) – cotă 5.00 şi Andra Day (The United States vs. Billie Holiday) – cotă 7.00. Excelentă este cota afişată de Unibet pentru Frances McDormand, eroina din filmul Nomadland fiind considerată de mulţi dintre specialişti favorită la marele premiu.
O ceremonie concepută ca un film şi 100% sigură în contextul sanitar este reţeta propusă de Academia americană pentru gala premiilor Oscar, ce va avea loc pe 25 aprilie. Producătorii galei – Steven Soderbergh, Stacey Sher şi Jesse Collins – au dezvăluit sâmbătă seară, într-o conferinţă online, câteva noi detalii.
„Nu există un univers posibil în care vom pune pe cineva în pericol”, a spus Soderbergh, premiat cu Oscar pentru regia „Traffic” (2000), citează TVE.
Decernarea premiilor Oscar de anul acesta a fost amânată două luni din cauza pandemiei şi ceremonia va avea loc după un sezon inedit, cu gale ca Globurile de Aur, Grammy şi BAFTA în format virtual.
Evenimentul va avea loc la Dolby Theatre, locul tradiţional de desfăşurare, dar cu centrul la Union Station, gară din Los Angeles unde va fi amenajat un spaţiu special.
„Prima întrebare pe care ne-am pus-o a fost dacă putem face asta în siguranţă pentru toţi participanţii şi să fie ceva care să nu ne amintească de durerea şi distanţarea pe care atâtea milioane de oameni le-au trăit în ultimele 14 luni”, a spus Soderbergh.
Producătorii au recunoscut că să garanteze un mediu sigur este „incredibil de complex” şi au subliniat că abordarea lor se bazează pe „ştiinţă şi bunul simţ” . Ei au subliniat că industria filmului a fost între primele care au conceput protocoale pentru a reveni în activitate.
A fost deja anunţat că cei care vor veni pentru gală din afara oraşului vor trebui să facă teste PCR pentru Covid-19 şi să stea o perioadă în carantină. Producătorii au făcut acum precizări vagi cu privire la necesitatea ca publicul să poarte măşti de protecţie.
„Măştile vor juca un rol foarte important în istoria acelei nopţi”, a spus Soderbergh. „Dacă este criptic, aşa trebuie să fie”.
Conceptul de „istorie” a premiilor Oscar este ceva ce producătorii subliniază constant în ultimele luni şi reprezintă ideea de bază a galei: va fi un eveniment mult mai asemănător unui film decât unei ceremonii obişnuite.
Gala Oscar 2021 va avea estetica unui film, va fi transmisă în 24 de cadre pe secundă şi cu un format panoramic, vor fi folosite încadrări similare unei filmări şi nu unui program de televiziune, şi, potrivit producătorilor, vor fi „trei ore de divertisment” bazate pe „optimism” şi „onestitate”.
Ei au reiterat că intervenţiile prin Zoom nu vor exista şi vor opta, acolo unde este cazul, prin conexiune prin satelit.
„Motivul pentru asta este că aşa vom putea controla imaginea, vom putea controla sunetul şi va părea mult mai integrat în tot spectacolul”, a explicat Soderbergh.
Două sedii secundare ale Oscar vor fi în Londra şi Paris, unde vor putea veni nominalizaţii ce nu pot ajunge la Los Angeles.
Covorul roşu va fi anul acesta „mult redus” şi va fi inclus în avanpremiara show-ului, când vor fi interpretate cele cinci piese nominalizate la categoria „cel mai bun cântec original”.
De asemenea, va fi conceput un program special post-ceremonie.
Între prezentatorii galei se numără Brad Pitt, Zendaya, Rita Moreno, Joaquin Phoenix, Harrison Ford, Laura Dern, Regina King, Marlee Matlin, Reese Witherspoon, Renée Zellweger, Angela Bassett, Halle Berry, Bong Joon Ho, Don Cheadle şi Bryan Cranston.
Alte nume urmează să fie anunţate zilele acestea.
Lungmetrajul „Mank” al lui David Fincher, cu Gary Oldman în rol principal, a primit cele mai multe nominalizări la Oscar 2021, zece, însă „Nomadland” al lui Chloe Zhao, cu Frances McDormand în centru, cu opt selecţii, este favorit.
O producţie românească se află acum pentru prima dată în rândul nominalizaţilor – „colectiv”, regizat de Alexander Nanau, este candidat la două categorii: „cel mai bun lungmetraj documentar” şi „cel mai bun lungmetraj internaţional”.
Ediţia 2021 a premiilor Oscar, care va avea loc, duminică, la Dolby Theatre din Hollywood, va fi diferită de precedentele. În ciuda eforturilor Academiei de a păstra o anumită normalitate, muica a fost regândită. Aceasta nu va fi asigurată de o orchestră, aşa cum era în mod obişnuit, ci de DJ Questlove, anunţă Variety.
Muzicianul american, care deja a participat ca DJ anul trecut, va avea rolul de director muzical şi va cânta muzica înregistrată în avans împreună cu grupul său The Roots special pentru gală.
Chiar dacă orchestra va fi absentă din program, revista Variety precizează că instrumente cu coarde au fost înregistrate pentru momentul decernării premiilor. În plus, prestaţiile nominalizaţilor la categoria „cel mai bun cântec original” vor avea loc înainte de show.
Aceste modificări s-au făcut pentru a evita riscurile legate de coronavirus, aşa cum explică Questlove: „Luăm măsuri de precauţie din cauza Covid, aşa că The Roots a înregistrat toate elementele muzicale înainte, cu aproximativ o lună”.
Gala Oscar, care în mod obişnuit are loc între februarie şi martie, a fost decalată în 25 aprilie din cauza pandemiei.
Covorul roşu va fi anul acesta „mult redus” şi va fi inclus în avanpremiara show-ului. De asemenea, va fi conceput un program special post-ceremonie.
PREMIILE OSCAR 2021 LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. Producătorul celei de-a 93-a ediţii, Steven Soderbergh, a anunţat că invitaţii nu vor fi obligaţi să poarte mască în faţa camerelor de filmat.
Între prezentatorii galei se numără Brad Pitt, Zendaya, Rita Moreno, Joaquin Phoenix, Harrison Ford, Laura Dern, Regina King, Marlee Matlin, Reese Witherspoon, Renée Zellweger, Angela Bassett, Halle Berry, Bong Joon Ho, Don Cheadle şi Bryan Cranston.
Lungmetrajul „Mank” al lui David Fincher, cu Gary Oldman în rol principal, a primit cele mai multe nominalizări la Oscar 2021, zece, însă „Nomadland” al lui Chloe Zhao, cu Frances McDormand în centru, cu opt selecţii, este favorit.
O producţie românească se află acum pentru prima dată în rândul nominalizaţilor – „colectiv”, regizat de Alexander Nanau, este candidat la două categorii: „cel mai bun lungmetraj documentar” şi „cel mai bun lungmetraj internaţional”.
Locaţia de desfăşurare este cea clasică, Dolby Theatre din Los Angeles, dublată însă de o altă locaţie – Union Station Los Angeles. Mai mult decât atât, vor fi amenajate studiouri şi în Londra şi Paris, pentru oaspeţii care nu vor ajunge în SUA la marele eveniment.