Preot obligat să plătească daune morale după ce o femeie l-a dat în judecată pentru că i-a cerut 5.000 de lei ca să-i înmormânteze mama: „Mi-a zis că n-am ce căuta cu mama în cimitir, că ne scoate afară cu sicriu cu tot”

Caz revoltător în localitatea Tăuți din Cluj! Un preot i-a cerut unei femei suma de 5.000 de lei ca să-i înmormânteze mama, banii fiind justificați prin faptul că femeia nu și-a plătit de ani buni dările la biserică. Femeia l-a acționat în judecată, iar magistrații l-au obligat pe acesta la plata unor daune morale în valoare de 5.000 de lei.
Irina Dumitrescu
16 ian. 2024, 08:47
Preot obligat să plătească daune morale după ce o femeie l-a dat în judecată pentru că i-a cerut 5.000 de lei ca să-i înmormânteze mama:

Incidentul s-a petrecut în urmă cu aproximativ trei ani, dar abia acum a venit decizia instanței. Potrivit reclamantei, preotul Florin Pârască a refuzat să înceapă slujba de înmormântare, amintindu-le rudelor femeii decedate că nu au plătit dările bisericești de 10 ani. El le-a cerut acestora suma de 5.000 de lei, iar rudele acesteia au fost de acord să plătească pentru ca răposata să fie înmormântată creștinește. Totuși, după înmormântare, duhovnicul le-a returnat banii rudelor îndoliate, cu toate astea fiica decedatei a decis să meargă totuși în instanță.

Preot obligat de instanță să plătească daune morale după ce o femeie l-a dat în judecată pentru că i-a cerut 5.000 de lei ca să-i înmormânteze mama

A zis că, dacă nu îi duc 5.000, nu am ce căuta cu mama în cimitir, în curtea bisericii. Că ne scoate afară, cu sicriu cu tot. M-a umilit în ultimul hal. Eu îmi amintesc chestiile astea și nu dorm nopțile”, a declarat reclamanta, potrivit PROTV.

Instanța a decis, însă, că preotul trebuie să îi plătească femeii daune morale în valoare de 5.000 de lei întrucât i-a cauzat o suferință suplimentară, pe lângă suferința pe care femeia deja o avea provocată de decesul mamei sale. Pe de altă parte, magistrații au decis și ca rudele să îi dea parohului 2.500 de lei și să șteargă de pe conturile de pe rețelele sociale toate postările legate de înmormântare.

Citeste si Accident între două autobuze pline cu muncitori, lângă Brașov. Ambulanţă care transporta doi pacienţi, răsturnată în Argeș

După incident, preotul a primit dojană arhierească de la mai-marii bisericii.

Practica respectivă cumva contravine unor hotărâri repetate ale Sfântului Sinod care interzic condiționarea săvârșirii slujbei de înmormântare de plata unei taxe. O taxă care chiar și pentru administrarea cimitirului putea fi luată în alte condiții și alți termeni”, a transmis Cornel Coprean, purtător de cuvânt Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului, potrivit sursei citate.

Decizia Judecătoriei Cluj-Napoca nu este definitivă, fiind atacată în apel atât de femeie, cât și de preotul Pârască.

Citeste si

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Pâinea pe care nu ar trebui să o cumperi niciodată. Dacă vezi asta pe etichetă, evită să o iei
Capital.ro
Decizie pentru cei care stau LA BLOC. Schimbarea pe care românii o cer de ani de zile
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Permisul auto, tot mai greu de obținut. Intră în vigoare reguli draconice
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Statul vrea BANII românilor. Nouă obligație de plată. Vor plăti scump din 2025
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Lucrări de reparaţie la Podul Prieteniei Giurgiu – Ruse: Restricţii de trafic pe parcursul a 730 de zile
MediaFlux
Prințul William, DEZVĂLUIRI INCREDIBILE despre PRINȚESA DIANA
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!