Acesta este cazul foștilor preoți Ștefan Popa – din comuna constănțeană Topraisar, Mihai Vasilache – din localiatea băcăuană Văleni, Cosmin Becică – din comuna suceveană Secuienii Noi sau Constantin Florian- din orașul Giurgiu. Și Emilian Căruntu este un fost călugăr în Mânăstirea Rarăului (Suceava). Acum a ajuns să țină slujbe într-o dugheană de pe strada Aleea Mizil, din Sectorul 3 din Capitală.
Preoții se finanțează din donațiile oamenilor, majoritatea persoane și așa sărace care vin în lăcașul de cult fals pentru a se ruga la icoana lui Efrem cel Nou. Fostul călugăr sucevean susține că aceasta este făcătoare de minuni și îndeplinește dorințele enoriașilor.
Bărbatul zice că îl iubește pe Dumnezeu, dar lasă să se înțeleagă și alte avantaje, cum ar fi succesul la femei și posibilitatea de a te însura: „Intri mai ușor în sufletul femeilor. Multe vin la preot și se plâng că-s singure sau înșelate de bărbați, în aceste cazuri ai șansa să vadă în tine bărbatul de care au nevoie”.
Despre Căruntu, BOR a precizat că fostul călugăr sucevean a fost caterisit pe 8 mai 2014.
Un alt preot care face parte din Mitropolia Autonomă este constănțeanul Ștefan Popa. Preotul a slujit la biserica din Topraisar, județul Constanța, până acum doi ani, când a fost dat afară pentru mai multe relații extraconjugale, fapt interzis normelor preoților. Acesta se află la a doua căsnicie și trăia în concubinaj cu o femeie cu care ar avea un copil. Enoriașii care vin la liturghiile din baracă habar nu au că Emilian Căruntu nu este preot cu acte în regulă, deși biserica îi este o magherniță.
Citeşte mai mult pe EVZ.