Preoții și vrăjitorii, puși pe picior de egalitate în dosarul halucinant al unei judecătoare din Avrig: „Pentru viața veșnică faci donații și nu mai e penal”

O judecătoare din Avrig a căzut pradă vrăjitorilor șarlatani, care au convins-o prin puteri supranaturale să plătească aproape 40.000 de euro pentru a o feri de primejdii.
Alina Costache
20 feb. 2024, 08:34
Preoții și vrăjitorii, puși pe picior de egalitate în dosarul halucinant al unei judecătoare din Avrig: „Pentru viața veșnică faci donații și nu mai e penal”
Preoții și vrăjitorii, puși pe picior de egalitate în dosarul halucinant al unei judecătoare din Avrig: „Pentru viața veșnică faci donații și nu mai e penal”

Un caz de-a dreptul halucinant a avut loc în zona Transilvaniei, unde o judecătoare din Avrig, județul Sibiu, a fost păcălită de un așa-zis vrăjitor căruia i-a plătit o adevărată avere pentru ca fiului său să nu i se întâmple nimic rău. În instanță se invocă supranaturalul, parapsihologia și ezoterismul, demoni, diavoli și blesteme, iar preoții sunt puși pe picior de egalitate cu vrăjitorii, explicația fiind că și oamenii Domnului cer plata unor taxe sau donații în schimbul obținerii vieții veșnice.

Citește și: Directorul televiziunii naționale șantajat de o escortă româncă. Femeia a pretins peste 100.000 de euro ca să nu îi ucidă pisicile

Preoții și vrăjitorii, puși pe picior de egalitate în dosarul halucinant al unei judecătoare din Avrig

În urmă cu aproape zece ani, o judecătoare din Avrig a avut nevoie de ajutor pentru o situație delicată și a făcut greșeala să ceară sprijinul unui clarvăzător care se lăuda că are puteri supranaturale, poate prezice viitorul și poate preîntâmpina evenimente nefaste. Ulterior, magistratul a plătit nu mai puțin de 38.000 de euro asistentei acestui presupus vrăjitor de teamă ca fiul ei să nu pățească vreun rău. Când și-a dat seama că a fost victima unei înșelăciuni, judecătoarea s-a adresat autorităților.

Magdolna Eross, o femeie care se recomandă, printre altele, regizor și producător de filme, a fost trimisă în judecată sub acuzația de șantaj, ea fiind asistenta vrăjitorului. Inițial a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu executare, a fost dată în urmărire internațională, pentru ca în cele din urmă dosarul ei să se rejudece. După un întreg iureș prin instanțe, judecătorii au constatat că faptele de care era acuzată Magdolna Eross s-au prescris, astfel că instanța Judecătoriei Alba Iulia a decis încetarea procesului penal față de femeia acuzată de șantaj. Totuși, femeia a fost obligată să-i plătească victimei prejudiciul creat, repsectiv cei 38.000 de euro.

Presupusul vrăjitor care a pretins că are puteri supranaturale i-a cerut judecătoarei să depună banii în contul unor biserici pentru ca fiului ei să nu i se întâmple ceva rău. Asistenta individului a intra pe fir și a continuat să îi ceară judecătoarei bani tot pentru a preveni relele citite în globul de cristal al vrăjitorului.

Judecătoarea din Sibiu a recunoscut că avea credința „că există persoane capabile să prevadă viitorul ori să aibă acces la informații privind terțe persoane pe o cale de natură ezoterică ori parapsihologie”. În plus, susține instanța, „mesajele trimise persoanei vătămate de către inculpată au un conţinut de natură să creeze unei persoane care, după cum s-a arătat anterior, crede în capacitatea unor terţi de a cauza producerea unor evenimente nefaste în viaţa altor persoane prin simple incantaţii ori blesteme, o serioasă stare de temere. În acelaşi cadru, mesajele trimise de către inculpată persoanei vătămate indică faptul că inculpata a exercitat o formă de constrângere psihică a victimei, concretizată prin trimiterea unor mesaje de natură să o determine pe aceasta din urmă să creadă că dacă nu va remite suma de 38.000 euro, atât persoana vătămată, cât şi fiul acesteia vor avea de suferit”.

Acuzațiile și apărările din dosar sunt foarte neobișnuite pentru un dosar penal, fiind invocate, printre altele, blestemele, demoni, credințe în puteri supranaturale, parapsihologie, capacități ezoterice superioare majorității oamenilor, dar se vorbește și despre dreptul fiecăruia de a avea propriile credințe, în ciuda faptului că victima din acest dosar este un magistrat. Instanța care a dat sentința în acest dosar chiar a încercat să găsească o scuză judecătoarei șantajate care a dat dovadă de multă vulnerabilitate în fața unui șarlatan.

„În primul rând, instanța subliniază că în prezenta cauză nu se analizează persoana vătămată prin prisma cerințelor profesiei sale în ceea ce privește lipsa posibilității intimidării sale, ci prin prisma posibilității insuflării unei stări serioase de temere, prin raportare la persoana victimei, iar nu a profesionistului privit la modul ideal”, se arată în explicațiile instanței de judecată.

După ce Magdolna Eross a scăpat de pedeapsa cu închisoare prin prescrierea faptelor, ea cere acum instanței superioare să dispună achitarea pentru că fapta nu este prevăzută de legea penală. Dacă judecătorii i-ar da câștig de cauză, asistenta vrăjitorului ar scăpa și de restituirea banilor primiți de la judecătoare. În apărarea ei, regizoarea Eross susține că un clarvăzător primește bani pentru ajutorul dat la fel cum preoții cer și primesc donații și taxe în schimbul promisiunii „vieții veșnice”, fără ca gestul celui din urmă să fie considerat o faptă penală.

„Apreciază că totul s-a născut şi s-a petrecut în mintea persoanei vătămate: i-a fost frică de demoni, de diavol, de altceva sau de altcineva din trecut; întrucât a avut probleme în trecut, a apelat la un clarvăzător, care a ajutat-o şi, drept urmare, apelează şi acum în speranţa că va fi ajutată în viitor. Adevărat că limbajul este mai dur la un moment dat şi persoana respectivă profită, pentru că toţi profită. Un preot spune în predică „că pentru viaţa de apoi, pentru a trăi veşnic” trebuie să faci anumite lucruri, fără ca acest lucru să fie considerat a fi şantaj. Astfel, pentru a obţine viaţa veşnică trebuie să contribui, să faci donaţii, să plăteşti taxe, iar fapta nu este considerată penală”, susține avocatul femeii.

Curtea de Apel Alba Iulia a rămas în pronunțare în acest dosar atipic, urmând ca soluția în cazul naivei judecătoare din Avrig să devină definitivă să fie dată pe 27 februarie.

Citește și: Suma uriașă primită de un român pentru a se căsători pe o perioadă determinată: „Închisoare sau șantaj toată viața”

Spynews
Românii s-au bătut crunt cu polițiștii din Leeds! Au răsturnat și incendiat mașini: „Să vină mascații de la București” | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Locul din România supranumit litoralul de la munte. Puține persoane știu de existența lui, deși zona e plină de atracții turistice
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Te obligă să plătești. S-a dat ordinul în România
Playtech.ro
Cât costă să mergi cu elicopterul la festivalul Electric Castle 2024. E ultima fiță
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
Au fost găsite noi fragmente osoase în Vaslui. Și acestea ar purta „semnătura” Narcisei și a lui Zoro
Spynews
30 de elevi din Coreea de Nord, uciși pentru că s-au uitat la seriale sud-coreene. Au fost împușcați în văzul tuturor
Evz.ro
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Răsturnare de situație în cazul morții Mariei Diana, tânăra ucisă de urs la Jepii Mici: ”Băiatul era singur și
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Raed Arafat a dat ORDINUL în România. Este obligatoriu de joi, 18 Iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Top 5 atracții turistice în Oslo: ce nu trebuie să ratezi
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'