Preotul Ciprian Dinu este o figură religioasă atipică, acesta nu se împotrivește măsurilor de restricție și respectă cu sfințenie sfaturile medicilor în ceea ce privește pandemia de Covid-19.
Recent părintele a îmbrăcat costumul de protecție medical și sutana și a mers prin spitale, la secțiile de Terapie Intensivă, unde sunt internați bolnavii de Covid-19 în stare gravă, pentru a le aduce acestora un strop de speranță prin intermediul rugăciunilor.
„În momentul în care avem metode de protejare a sănătății și a vieții și nu le folosim, nu înseamnă ca suntem mai credincioși, înseamnă ca suntem fanatici.”, spune el.
Lăcașul de cult al părintelui Ciprian are zeci de saloane umplute cu suferinţă.
„La pacienţii aceştia cu coronavirus am observat extrem de multă demnitate, nu mă aşteptam la aşa ceva, am avut nişte experienţe greu de imaginat”, spune părintele.
Părintele Ciprian a spovedit şi a împărtășit nenumăraţi muribunzi infectați cu Sars-Cov-2 și a aflat care este cel mai mare regret al lor.
„Mulţi regretă că nu au acordat timp familiei, că nu au spus te iubesc copilului, soţiei, mi-a fost dor de tine şi lucrurile acestea atât de tandre.”, a mărturisit preotul.
Preotul acordă foarte multă atenție îndrumărilor primite de la medici cu privire la pandemie deoarece prețuiește sănătatea credincioşilor, de aceea părintele îndeamnă românii la responsabilitate față de semeni.
„Creştinismul este o religie a libertăţii, dar libertatea aceasta presupune şi responsabilitate şi încredere în persoanele avizate precum medicii.”, a mai declarat Ciprian Dinu.
Acesta este si motivul pentru care se opreste din cand în cand pe holuri, la câte un medic, la câte un asistent, pentru a-i binecuvânta și a le da putere, relatează Antena 3.
Un eveniment în premieră a avut loc, duminică, la Biserica Sfântul Andrei de pe strada Chitilei din București. Credincioşii veniţi să asiste la Sfânta Liturghie au avut prilejul să-l întâlnească şi să discute cu medicul care l-a tratat de COVID pe preotul paroh al bisericii.
Simion Bondar, preotul paroh al Bisericii Sfântul Andrei din Capitală, a avut ideea de a invita un medic la Liturghie pentru a le vorbi enoriaşilor despre beneficiile vaccinării şi pentru a răspunde întrebărilor acestora, scrie Libertatea.
Este vorba despre doctoriţa Victoria Aramă, șefă de secție la Institutul Matei Balș din Capitală, spital în care s-a tratat de COVID părintele Bondar.
Înainte de a începe să le vorbească credincioşilor, medicul le-a spus celor prezenţi că este vaccinat și cu a treia doză și că își va da jos masca pentru a putea fi auzit și înțeles mai bine. Oamenii nu s-au sfiit să-i adreseze întrebări şi să-şi clarifice, astfel, graţie răspunsurilor primite, nelămuririle legate de vaccin.
Doctoriţei Victoria Aramă i-a fost alături şi soţul ei, medicul Sorin Ștefan Aramă, profesor la Universitatea de Medicină Carol Davila din Capitală.
Părintele Simion Bondar a avut COVID în toamna anului 2020. A fost spitalizat la Matei Balș, unde a primit îngrijirile doctoriţei Victoria Aramă.
„Eu am avut o formă relativ ușoară, cu febră, dureri musculare și tuse, dar doamna doctor tot m-a ținut atent sub observație. Eu, din păcate, sufăr de o boală care îmi afectează imunitatea și asta recunosc că m-a îngrijorat. Am fost internat de doamna doctor 18 zile, timp în care mi-a vorbit despre importanța măsurilor de protecție, inclusiv despre vaccin.
Dumneaei m-a ajutat să mă decid să mă vaccinez după ce am făcut boala. Doamna doctor şi soţul ei sunt creștini și cred că munca lor stă tot sub puterea Cerului lui Dumnezeu. Doctorii sunt trimiși de la Dumnezeu să facă bine. El ne spune prin Sfânta Scriptură că trebuie să-i cinstim pe medici, pentru că ei au grijă de noi prin mâna lui. Așa că credincioșii trebuie să se roage lui Dumnezeu, dar să asculte și de medici, pentru că Dumnezeu lucrează prin ei„, a declarat părintele pentru Libertatea.
Preotul şi-a exprimat, totodată, convingerea că totul în lume se face doar cu binecuvântarea lui Dumnezeu.
„Uitați-vă ce se întâmplă pe lângă noi: sute de morți în fiecare zi. Dar noi putem să cruțăm celelalte vieți prin vaccin. Vaccinul este un rezultat al științei, care se face cu binecuvântarea lui Dumnezeu„, a conchis duhovnicul.