Preotul implicat într-un scandal de proporții după ce s-a zvonit că are o amantă în parohie a decis să rupă tăcerea: „Ne-am dorit a începe o viață nouă”

Costel Florin Văscu a fost paroh în localitatea Hăbășești, comuna Strunga, județul Iași, timp de circa șase ani, iar în preajma Sărbătorilor Pascale a fost implicat într-un scandal de proporții, deoarece s-a zvonit că ar fi avut o amantă în parohie. Slujitorul Domnului susține că își iubește foarte mult soția și sub nicio formă nu ar fi capabil să o înșele sau să o amenințe.
Alina Costache
21 iul. 2024, 10:08
Preotul implicat într-un scandal de proporții după ce s-a zvonit că are o amantă în parohie a decis să rupă tăcerea: „Ne-am dorit a începe o viață nouă”

Preotul Costel Florin Văscu susține că nu a fost alungat de enoriașii din localitatea Hăbășești, comuna Strunga, județul Iași, ci a solicitat de bună voie ieșirea din Eparhia Iașilor pentru a pune capăt scandalului.

”Pe data 26 aprilie în jurul orei 12:00 când am ajuns de la Arhiepiscopia Iaşilor la biserică pentru a preda cheile câțiva oameni puși de T. R. inclusiv C. V. au sărit și mi-au sechestrat mașina distrugându-o cu picioarele și pumnii. Am chemat agenții de poliție prin apel la 112 pentru a putea preda cheile cu proces-verbal fapt care s-a și întâmplat. Există proces-verbal de predare a cheilor către agenții de poliție de la Strunga şi Târgu Frumos. Deci nu am fugit cu nicio cheie de la biserică; Nu am fost alungat de nici un enoriaş din parohia Hăbăşeşti ci singur am cerut ieșirea din Eparhia Iașilor pe care Îps Părinte Mitropolit Teofan mi-a acordat-o în data de 26 Aprilie 2024 conform aprobării nr. 4520 din 26.04.2024”, a transmis preotul Costel Florin Văscu.

Preotul susține că a lăsat casa parohială în condiții normale, doar că două persoane au pătruns în locuință și au vandalizat-o după plecarea sa.

„Casa parohială a fost lăsată în condiții normale. Când am intrat într-însa, la începutul anului 2019, condițiile erau foarte umile, deși eu am îngrijit-o, am plătit lumina, apa și alte cheltuieli, iar din sat nu m-a ajutat nimeni cu 1 leu. Am lăsat acolo un pat, un frigider și alte lucruri casnice care nu erau înainte. Nu s-a vrut ca de față cu mine și protopopul din zonă să se facă o predare-primire la plecare, deși am cerut acest lucru. După plecarea mea, C.V. împreună cu câțiva acoliți ai săi au intrat și au făcut debandadă în casa parohială, spre a-mi imputa mie lucruri neadevărate și a le posta pentru a mă batjocori, dar asta chiar nu mă privește absolut deloc”, a declarat preotul.

De asemenea, preotul susține că după scandal în care a fost implicat și-a dorit să înceapă o nouă viață alături de preoteasă la Constanța.

„Toate acuzațiile pe nedrept și presupuneri care mi-au fost imputate au apărut în presă prin intermediul publicației BZI-Iași la data de 9 Mai, deși eu am plecat împreună cu soția la Constanța din seara zilei de 26 Aprilie, pentru a scăpa de calvarul și nedreptatea prin care trecem și a începe o nouă viață. În tot acest timp am făcut demersuri pentru transfer în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului. În momentul plecării din sat, eram singur fără nici o presupusă amantă cum menționați peste tot. Sunt filmări și chiar eu am filmat unde se vede clar că eram singur în mașină. Atât aveam cu mine un crucifix personal din lemn pe care l-am salvat spre a nu fi distrus de răutatea și necredința oamenilor; Nu am fost plecat cu presupusa amantă nici la Tulcea nici la Mangalia precum scrieți ci am venit împreună cu soția spre Constanța unde ne-am dorit a începe o viață nouă făcând demersurile necesare în vederea transferului meu în Sfânta și milenară Eparhie a Tomisului”, a transmis fostul paroh din Hăbășești.

Citește și: Descoperă povestea impresionantă a lui Antonio-Rafael Ungureanu! El este preotul cu inimă mare care salvează nevoiașii din parohie: „Nu am stat prea mult pe gânduri. Am luat autovehiculul din dotare zis „roabă”, șlapii din dotare, Sfânta Cruce, „armă dulce” și am dat drumul la treabă”

Costel Florin Văscu susține că nu a avut niciun fel de legătură inimă cu enoriașa despre care s-a spus că i-a fost amantă și că totul a fost invenția soțului femeii, un bărbat extrem de gelos.

„Nu sunt dovezi plauzibile și clare că eu aș fi avut sau am vreo relație intimă cu doamna T. I-V, toate sunt zvonuri și presupuneri venite în special din parte soțului ei care suferă de gelozie patologică. Nu există absolut nimic intim între mine și această doamna despre care și voi scrieți că este presupusă amantă. Deci nu este nici o amantă. Cum ați putut da știrea cu titlul: «Desfrânare dusă la extrem în sânul Bisericii Ortodoxe!…»? Ați terfelit imaginea Sfintei Biserici în primul rând și acesta este un mare păcat. Eu nu am avut niciodată vreo proprietate personală sau închiriată și nu am nici la ora actuală în oraşul Pașcani”, a transmis preotul.

Citește și: Cine este Ilie, preotul din Argeș, ucis de un tânăr de 18 ani fără permis. Acesta a lăsat în urmă o soție și doi copii

Preotul a mia spus că își iubește foarte mult soția și de aceea a decis să plece din localitatea în care slujea.

„Nu am fost oprit de la slujire în toți acești ani de preoție precum scrie numitul T. R-D, iar în acest sens poate fi consultată Arhiepiscopia Iașilor care poate confirma.  Eu am fost mereu acasă în acești ani alături de familie deși cu toate acestea mi-am slujit enoriașii cu toată implicarea și seriozitatea. Veneam joia sau vinerea în parohie și plecam Duminica spre familie. De cele mai multe ori în vizitele în parohia eram însoțit de familie. Deci afirmația că am stat 1 an sau 1 an și jumătate la Pașcani departe de soție și copii este una falsă și nefondată. Acest lucru poate fi demonstrat de soția mea. Eu îmi iubesc enorm de mult soția(preoteasa) și nu am avut cum să o ameninț cu moartea cum scrie în publicația voastră. Acest lucru poate fi demonstrat de soția mea”, a transmis Costel Florin Văscu.

Costel Florin Văscu recunoaște că la plecarea sa din parohie au rămas datorii, însă susține că le-a achitat ulterior. Preotul neagă că ar fi avut vreodată o locuință închiriată în Pașcani, pentru a se întâlni cu presupusa sa amantă.

„Nu există ca împreună cu mine, soția și cei 2 copii să mai locuiască și o altă persoană străină cu atât mai mult T I-V. care nu are nici o legătură cu familia noastră. Preoteasa mea nu avea cum să accepte așa ceva. Încă o minciună sfruntată pe care soția mea o poate demonta. O altă gogoașă este faptul că ați spus că eu locuiesc în casa lui T. R. din Pașcani de câteva luni de zile pe timpul cât a avut el ordin de protecție. Lucru total eronat deoarece eu stau cu chirie în Constanța și slujesc în Arhiepiscopia Tomisului de pe data de 26 Aprilie și mă implic activ în viaţa Bisericii, fiind văzut des pe la sfânta catedrală, ședințe, arhiepiscopie. O singură dată am fost în Pașcani la Protopopiat pe 17 iunie atunci când am plătit datoria de 3000 de lei și nu de 8000 lei cum susțineți în ziar după atâta timp, iar în acest sens există chitanța de plată. O altă eroare gravă care îmi știrbește onoarea aducându-mi prejudicii imaginii și stigmatizarea publicului este afirmația din publicația voastră prin care am fost catalogat ca fiind de la “casa de copii” și că nu am muncit în viață mea o zi. Lucru total neadevărat. O altă afirmație eronată și care este o jignire la adresa marii mucenițe Varvara/Barbara pe care ați proliferat-o în ultima știre este aceea că icoană sfintei este pictată după chipul presupusei amante. Total greșit și acesta fiind un mare sacrilegiu față de cele sfinte. Icoana marii mucenițe Varvara a fost pictată cu 7 ani în urmă cu mult înainte de a veni la biserica din Habasesti și nu are nici o legătură cu vre-un chip omenesc. Această afirmație a survenit în urma geloziei patologice și a bolilor psihice de care suferă T. R-D. Chiar în fața icoanei sfintei, 2 ani consecutivi s-au arătat semne dumnezeiești lucru ce a făcut să scot o carte unică în lume despre această mare muceniță și să-i aduc sfintele ei moaște de la Kiev. Este singura sfântă care mi s-a descoperit. Dar cine să creadă? Mai avem în ziua de azi creștini ortodocși practicanți și cu frică de Dumnezeu sau numai prigonitori neo-marxişti cu numele de creştini”, a declarat preotul.

În încheiere, Costel Florin Văscu a precizat că nu și-a înșelat niciodată soția.

„Eu mă știu curat în fața bunului Dumnezeu, nu mi-am înșelat soția niciodată și nu am nedreptățit pe nimeni, ba din contra m-am rugat pentru oameni și i-am ajutat când miau cerut ajutorul. Dar credința, râvna și faptele bunele ale preoților nu le vede nimeni. Atât pot spune că sunt prigonit și defăimat asemenea drepților și sfinților din primele secole și a preoţilor din temnițele comuniste și închei cu un citat al Domnului Iisus Hristos: «Vă spun că pentru orice cuvânt deşert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteală în ziua judecăţii. Căci din cuvintele tale vei fi găsit drept, şi din cuvintele tale vei fi osândit» (Matei 12, 36-37)”, a încheiat preotul Costel Florin Văscu, în scrisoare citată de BZI.ro.

Spynews
Cele două ipoteze luate în calcul de anchetatori în cazul morții lui Andrei Versace. Ce se știe despre ultima perioadă din viața lui
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Cuvintele care au dispărut din limba română. Nu mai există, dar unii le-au auzit sau folosit în trecut
Capital.ro
A murit cel mai iubit actor. A lăsat un gol imens. Drum lin, maestre!
Playtech.ro
Cine este principalul suspect în cazul crimei din Brăila. A avut nevoie de 33 de secunde pentru a-și executa planul
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Omul care l-a făcut pe Ceaușescu președinte. Unul dintre cele mai misterioase personaje din istoria românilor, stalinizatorul României
Spynews
Tragedie după tragedie în Brăila! Fratele principalului suspect în cazul ucideii Marinei a murit într-un accident de mașină
Spynews
Alertă ANM! A fost emis cod galben de ploi, vijelii și grindină. Canicula nu dispare, însă, din România
Evz.ro
Grătarul perfect. Aceasta este regula de aur
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune
Cancan.ro
Mama lui Versace, devastată după moartea fiului său! „Măcar și-a găsit el...” Câte sute de euro îi trimitea lunar, pentru cheltuieli EXCLUSIV
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Se scurtează vacanța de vară a copiilor! S-a anunțat structura anului școlar 2024-2025
Capital.ro
Amendă 1.300 de lei, chiar dacă ai documentele la tine. Dreptul legal pe care șoferii NU îl au
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat cu nume românesc reținut pentru violențe și incendiere în urma protestelor din Leeds
MediaFlux
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau verile
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'