Preotul Nicolae Dima, de la Biserica „Sfântul Nicolae dintr-o zi”, dezvăluie secretul progresului: „Dacă vreți să aveți progres în viața dumneavoastră, abțineți-vă de la lucrurile care vă aduc plăcere imediată”

Bani, plăcere, putere și faimă - acestea sunt cele patru vicii pentru care oamenii își vând sufletul, spune părintele Nicolae Dima, preot paroh la Biserica „Sfântul Nicolae dintr-o zi”. Părintele constată cu mâhnire că oamenii nu mai cunosc adevărata valoare a sufletului și dă asigurări că evoluția, progresul se întâmplă atunci când ne abținem de la viciile menționate anterior.
Irina Dumitrescu
15 apr. 2024, 17:15
Preotul Nicolae Dima, de la Biserica „Sfântul Nicolae dintr-o zi”, dezvăluie secretul progresului:

Preotul Nicolae Dima compară sufletul cu infinitul și spune că patimile copleșesc sufletul și tulbură mintea. Duhovnicul spune că patimile sufletului pot fi reduse la patru mari capitole: bani, plăcere, putere și faimă.

Banii sunt acel lucru necesar care murdărește tot. Probabil că fiecare dintre noi ar zice, conform unei logici elementare, că este foarte bine să ai bani. Duhovnicește vorbind, banul este atât de pervers încât se joacă cu mintea ta în felul ăsta. E inutil să-ți spun că atunci când ești bucuros că pierzi, pierzi tot, până la urmă. Banii schimbă mintea, banii derutează pe omul, îl derutează atât de rău încât banii sunt cu adevărat ochiul celui rău”, a spus părintele, potrivit basilica.ro

Părintele Dima explică de ce există în noi dorința de plăcere: „Există ceva ascuns în noi”

Plăcerea ne domină și că ne face să nu mai gândim rațional, atrage atenția părintele Dima.

Noi toți suntem robiți într-un fel sau altul plăcerii. Plăcerilor de tot felul. De la cele mai simple, cum este mâncatul, până la cele mai sofisticate, până la consumul de substanțe, până la sexualitate, care scapă de sub control și începe să te domine ea și așa mai departe. Plăcerile te domină, ajung să pună stăpânire pe tine, pentru că există în noi ceva care foarte ușor se confundă cu dorința de plăcere. Care este acest ceva ascuns în noi? Dorința de infinit”, a spus părintele.

Citeste si Cum să te rogi atunci când ești bolnav și cum trebuie să abordezi suferința! Părintele Nicolae Dima aruncă bomba: „Cel care nu reușește să creadă, nu primește din belșug harul”

Preotul Nicolae Dima dezvăluie secretul progresului: „Abțineți-vă de la lucrurile care vă aduc plăcere imediată”

Preotul a arătat faptul că, dintre oamenii de știință care au făcut lucruri mărețe, puțini au devenit faimoși. El a declarat că cea mai mare greșeală a omului este să își dorească să obțină ceva foarte ușor și să devină cunoscut într-un timp scurt.

Pentru că toată viața lor au stat în laborator așteptând să descopere ceva care ar putea să fie de folos altora. Nu este o asceză zeci de ani să stai într-un loc în care numai cercetare și cercetare și studiu neapreciat de nimeni? Ești pe stradă, nimeni nu te recunoaște, nimeni nu te respectă, ești un anonim. Până când asceza ta dă roade. Fără smerenia omului de știință, n-am avea medicamente bune, n-am avea combustibili performanți, n-am avea o mulțime de lucruri. Nu din consum vine progresul, ci din abținere. Dacă vreți să aveți progres în viața dumneavoastră, abțineți-vă de la lucrurile care vă aduc gratitudine, adică plăcere imediată”, a mai spus preotul, potrivit Basilica.

Citeste si Ecaterina, fetița preotului Nicolae Dima, dovada vie că rugăciunea mișcă munții din loc: „A avut multă putere în cazul meu. Acum pot să fac de toate: cânt la pian, pictez, dansez”

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Rezultate pe județe la Evaluarea Națională 2024. Află ce notă ai luat în funcție de locul în care ai susținut examenul. Harta edu.ro. Update
Capital.ro
Românii au primit strict interzis. Avertismentul venit chiar acum: Niciodată!
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Atenționare de călătorie pentru cei care pleacă în vacanță! MAE anunță incendii şi restricţii de circulaţie!
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Doliu la Hollywood. A murit unul dintre cei mai celebri scenariști
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Alex, tânărul dat dispărut în Italia, a fost găsit mort! După zile întregi de căutări, acesta a fost găsit pe o insulă aflată pe râul Paive
Capital.ro
Ungurii întorc spatele UE. Alianța la care maghiarii nu vor să renunțe. E cel mai periculos joc
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
La ce oră se afișează azi rezultatele la Evaluare Națională 2024? Iată cum verifici online notele pe evaluare.edu.ro
substantial.ro
Un Cetățean Român Arestat Preventiv în Grecia pentru Provocarea Unui Incendiu
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?