Preparate tradiţionale româneşti, legume, must şi muzică populară în Parcul IOR şi Piaţa Obor

"Zilele Recoltei" sunt sărbătorite în acest sfârşit de săptămână în Parcul IOR şi Piaţa Obor din Bucureşti, edilii sectoarelor 2 şi 3 organizând standuri pentru producătorii de legume şi fructe, dar şi expoziţii cu vânzare şi degustare de alimente, vin şi must. Pentru ca atmosfera să fie cu adevărat de sărbătoare, în noua Piaţă Obor va avea loc un spectacol de muzică populară cu începere de la ora 10.00.
Romania TV
28 sept. 2012, 14:29
Preparate tradiţionale româneşti, legume, must şi muzică populară în Parcul IOR şi Piaţa Obor

Primarul sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă, a participat, vineri, la deschiderea târgului de produse tradiţionale „Zilele Recoltei” din Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR), el degustând produsele autohtone şi vorbind cu producătorii locali.

„Trebuie să ne obişnuim cu aceste târguri pentru că pe de o parte încurajăm producătorii români, iar pe de altă parte încurajăm consumul de produse tradiţionale. Aceste târguri trebuie făcute frecvent, astfel încât oamenii să se obişnuiască cu ele”, afirmă primarul Negoiţă.

Bucureştenii sunt aşteptaţi de vineri, dar şi de sâmbătă şi duminică, între orele 8.00-22.00, în Parcul „Alexandru Ioan Cuza”, unde vor avea ocazia să deguste şi să cumpere preparate tradiţionale româneşti.

Pe lângă producătorii de legume, fructe, sucuri naturale, pâine de casă, gemuri, siropuri şi miere de albine, vizitatorii se pot bucura şi de brânzeturi, preparate din carne, pastramă, castraveţi muraţi, conserve şi must.

Sâmbătă de la ora 11.00 până la ora 18.00, grupul folcloric „Ciuleandra din Topoloveni” va cânta pentru cei aflaţi la târg.

Pe de altă parte, bucureştenii de toate vârstele sunt invitaţi de seamă ai primarului sectorului 2, Neculai Onţanu, pentru a-şi aproviziona cămara cu legume şi fructe de sezon la preţuri de producător din noua Piaţă Obor, odată cu începerea Lunei Recoltei 2012 ce va debuta sâmbătă, 29 septembrie, în cea mai modernă piaţă agroalimentară din Bucureşti.

Pentru aprovizionarea populaţiei cu marfă de calitate la preţuri de producător vor fi amenajate, pe lângă tarabele din piaţă, încă trei zone comerciale cu 203 standuri ce sunt amplasate pe platforma exterioară a pieţei de unde se vor vinde legume şi fructe de sezon, produse tradiţionale, precum şi must şi sucuri din fructe.

Prima zonă are 42 de standuri de unde se vor vinde varză, cartofi, ceapă, gogonele, gogoşari, ardei kapia, castraveţi, conopidă, mere, prune, gutui etc. Cea de-a doua zonă comercială are 23 de standuri şi căsuţe de unde se vând must, sucuri, produse tradiţionale din carne şi brânză, gemuri, dulciuri, miere etc aduse din renumite staţiuni viticole. La a treia zonă cu 138 de tarabe se vor vinde legume şi fructe de sezon pentru aprovizionarea populaţiei cu marfă de calitate la preţuri mici.

În cadrul acţiunii vor avea loc o serie de expoziţii cu vânzare şi degustare de vin şi must, precum şi preparate alimentare cum ar fi mici, bere, pastramă, fripturi etc. Pentru ca atmosfera să fie cu adevărat de sărbătoare, în noua Piaţă Obor va avea loc un spectacol de muzică populară cu începere de la ora 10.00, susţinut de îndrăgiţii interpreţi: Constantin şi Nicolae Dolănescu, Corina Dragomir, Ilie Roşu, Nicoleta Vasile, Ioan Chirilă, Gheorghe Ciucioiu, Maria Popa şi Nicoleta Şuţu. Ansamblul „Plaiul Românesc” va încânta publicul cu dansuri şi voie bună.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Interzis pentru șoferii care fac ITP-ul. Primești pe loc două amenzi, una peste alta. Legea nu permite
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Uniformele, obligatorii în școli. Propunerea îi revoltă pe părinți: „Va ieși scandal”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Fel de mâncare tradițional popular mortal. În fiecare an mor aproximativ 20.000 de oameni
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Florin Salam a întrecut orice limită! După ce şi-a pierdut nevasta şi copiii, s-a aflat şi ce i-a făcut lui Tzancă Uraganu
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Tu știai că e ilegal? Activitatea pe care mulți români o practică, dar nu știu că pot risca sancțiuni drastice
Capital.ro
Apare TAXA pe carbon. E un acord istoric. Cine o va plăti
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
George Simion: „România trebuie să aibă o Armată profesionistă, altfel vom fi ocupați în 2 zile”
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!