Reprezentanţii mass-media vor putea participa la dezbaterea publică pe ordonanţele pe justiţie, organizată luni de MJ. Accesul pentru cei cu camere de filmat va fi permis doar în primele 15 – 20 de minute, iar apoi jurnaliştii vor putea rămâne în sală.
„La început, exact ca la şedinţa de Guvern, intră şi iau oportunităţi de imagine, un sfert de oră-douăzeci de minute. Reprezentanţii presei, toţi cei care vor să rămână la dezbateri, că s-au înscris, că nu s-au înscris, stau. În sală există posibilitatea să stea 90 de persoane înăuntru şi eu îi am înscrişi două sute şi ceva, deci îi voi face în două ture”, a explicat Iordache.
El a menţionat că va face o declaraţie la finalul dezbaterii.
„Reporterii rămân şi îşi notează, iar la final cine vrea are spaţiu pentru presă. (…) La final, când se termină, voi da şi eu o reacţie”, a spus ministrul Justiţiei.
Pe site-ul MJ a fost postată sâmbătă şi o precizare cu privire la accesul la dezbaterea organizată de minister.
„Precizăm faptul că persoanele care au solicitat în perioada 26 – 27 ianuarie să participe la dezbaterea publică organizată de Ministerul Justiţiei în data de 30 ianuarie 2017, începând cu ora 10.00, pe marginea proiectului de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, precum şi a proiectului de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului privind graţierea unor pedepse, sunt aşteptate începând cu ora 09,30 la intrarea B, aflată pe str. Apolodor, nr. 17, sect. 5, Bucureşti. Dezbaterea va fi urmată de o declaraţie de presă susţinută de conducerea Ministerului Justiţiei”, menţionează MJ.
Ministerul Justiţiei va organiza luni o dezbatere publică referitoare la proiectele de OUG privind graţierea unor pedepse şi modificarea Codului penal şi de procedură penală. Timpul alocat fiecărei intervenţii este de trei minute pentru fiecare asociaţie, respectiv participant individual, anunţa MJ.