UPDATE ANAF anunţă într-un comunicat, după întâlnirea cu reprentanţii Antena Group, că va continua procedura de vânzare la licitaţie a imobilelor confiscate în urma deciziei instanţei în dosarul ICA.
„Conducerea ANAF a răspuns solicitării făcute de reprezentanții Antena TV Group SA și a avut o întâlnire la sediul instituției.
În cadrul discuției, au fost prezentate stadiul procedurii de valorificare a imobilelor potrivit sentinței definitive nr. 888 pronunțate de Curtea de Apel București în data de 08.08.2014 și continuarea procesului de validare a executării acesteia.
În conformitate cu OG. 14/2007 și în cadrul procedurii de valorificare a imobilelor, ANAF va începe demersurile pentru scoaterea la licitație a bunurilor confiscate”, se arată în comunicatul ANAF.
Alexandrescu a ajuns la sediul Finanţelor în jurul orei 12:00 şi a utilizat intrarea principală în instituţie, fără să facă declaraţii. Jurnaliştii l-au aşteptat pentru declaraţii ulterioare discuţiilor, însă Alexandrescu a părăsit clădirea folosind altă ieşire, potrivit Mediafax.
ANAF a anunţat anterior că preşedintele interimar al ANAF, Daniel Diaconescu, i-a invitat pe reprezentanţii legali ai grupului Intact la discuţii, la discuţii urmând să participe şi reprezentanţi ai Cancelariei premierului Dacian Cioloş.
Întâlnire între CNA şi ANAF pentru a discuta situaţia în care se află Antena Group
„Preşedintele ANAF, domnul Daniel Diaconescu, a dat curs solicitării transmise de domnul Sorin Alexandrescu, director general Antena TV Group SA, şi domnul Mihai Gâdea, director general Antena 3, şi i-a invitat pe reprezentanţii legali ai grupurilor media pentru discuţii astăzi, 19 februarie, la ora 12.00, la Ministerul Finanţelor Publice. La întâlnire vor participa, de asemenea, şi reprezentanţi ai Cancelariei Primului-Ministru”, anunţa Fiscul, vineri dimineaţa, pe pagina sa de Facebook.
ANAF a notificat luni firmele cu activităţi în câteva clădiri din Băneasa, unde funcţionează sediile posturilor de televiziune Antena 1 şi Antena 3, că spaţiile trebuie eliberate în cinci zile. Agenţia pune astfel în executare o sentinţa penală din 2013, prin care statul a intrat în posesia imobilelor.