Urmăreşte cele mai importante declaraţii ale preşedintelui Traian Băsescu:
Traian Băsescu: PSD a folosit acelaşi sistem de furt la alegerile din 2009, cu calculatorul
„În 2009, PSD a folosit acelaşi sistem de furt, cu calculatorul, şi tot ei au urlat că maşinăria lor de furt a funcţionat mai puţin. Ştiu că atunci au fraudat masiv votul. Dacă te uiţi în rechizitoriu, vezi fraudele. Nu Dragnea trebuie să fie ţinta, ci cum promovăm o legislaţie care să nu mai permită furtul la alegeri. Acest lucru e fundamental, mai important chiar şi faţă de revizuirea Constituţiei. Putem scrie o lege care să interzică fraudarea celui mai important act politic, care este votul. Aceasta e întrebarea fundamentală, lucrul fundamental”, a declarat şeful statului.
Traian Băsescu: Ponta râde, zâmbeşte, e un Oprescu mai de proastă calitate
„Mi-am câştigat prestigiul că ceea ce spun fac. Nu pot să stau în remorca unui mitoman cum e Victor Ponta şi să fim amândoi etichetaţi la fel. Omul acesta râde, zâmbeşte, e un Oprescu mai de proastă calitate. Nici acela nu face nimic. La fel şi Ponta”, a declarat şeful statului.
Traian Băsescu: Ar fi dramatic să revenim la vremea Stănoiu, Năstase & Co
„Îngrijorarea mea majoră e legată de acest acord de coabitare. V-am pus ieri că a devenit parte a MCV-ului. Cancelariile străine l-au luat foarte în serios. În ceea ce priveşte justiţia, vă spun: nu voi face nici o concesie. Altfel, ar însemna să tăcem şi să acceptăm reveniera clienţilor politici în funcţii mari. Ar fi dramatic să revenim la vremea Stănoiu, Năstase & Co acum în 2013. Şi aşa, cei doi lideri au reuşit să decredibilizeze acţiunile statului prin minciună. Limbajul lor dublu e catastrofal pentru România. Nu poţi spune una la Bruxelles şi alta în Parlamentul României. Nu poţi spune una în Germania şi alta când eşti cu Dragnea de mână. Aceşti oameni mint şi batjocoresc statul de drept”, a declarat şeful statului.
Traian Băsescu: Ponta a ţinut să se ducă în Azerbaidjan. Rezultatul a fost extraordinar: am pierdut Nabucco
„Domnul Ponta a ţinut să se ducă în Azerbaidjan. Rezultatul a fost extraordinar: am pierdut Nabucco. Domnul Ponta a ţinut să se ducă în Kazakhstan. Rezultatul? Am pierdut circa 400 de milioane de dolari din datoria kakahilor către noi. Domnul Ponta a ţinut să viziteze Arcul de Triumf. Rezultatul? Iată cum e Schengen-ul”, a declarat şeful statului.
Traian Băsescu: Acordul trebuie respectat pentru a da credibilitate instituţiilor
„Pactul de coabitare trebuie respectat pentru a da credibilitate tuturor instituţiilor de stat. Să ofere independenţă justiţiei, să credibilizăm instituţiile”, a declarat şeful statului.
Traian Băsescu: Pactul de coabitare l-a făcut frecventabil pe Victor Ponta în străinătate, nu şi pe Antonescu
„Pactul de coabitare l-a făcut frecventabil pe Victor Ponta în străinătate, după lovitura de stat din 2012. Dar nu şi pe Crin Antonescu. L-a făcut frecventabil pe Ponta întrucât el a semnat acest acord”, a declarat şeful statului.
Traian Băsescu: Ponta şi Antonescu sunt ca doi bebeluşi
„Cei doi au dovedit că nu ştiu cum funcţionează statul. Victor Ponta şi Crin Antonescu sunt ca doi bebeluşi la modul în care înţeleg cum funcţionează instituţiile statului”, a declarat şeful statului.
Traian Băsescu: Pactul de coabitare nu a venit de la cancelariile străine, nici de la Haga, nici de la Bruxelles
„Mulţi se întreabă de ce a fost necesar acest acord. Eu vă spun dimensiunea reală. Vă amintinţi reacţia cancelariilor la lovitura de stat din 2012? Din păcate pentru România, actorii loviturii de stat, Victor Ponta şi Crin Antonescu, au câştigat zdrobitor alegerile. Ca om politic, am inţeles ce însemna acest lucru: un blocaj al României faţă de celelalte state şi incapacitatea celor doi lideri de a păstra România pe un curs democratic. Vă asigur că acest pact nu a venit de nicăieri, de la nicio cancelarie, nici de la Haga, nici de la Bruxelles, nici de la Washington, ci de la noi. (…) Am întins o mână nu lor, ci României”, a declarat şeful statului.
Luni, Traian Băsescu a declarat că premierul a încălcat pactul de coabitare pe politică externă, justiţie şi stat de drept, adăugând că a decis declanşarea, marţi, a unor consultări tehnice, prevăzute în acord, în legătură cu aceste domenii.