Preşedintele CJ Caraş- Severin a publicat pe pagina sa de Facebook detalii despre planul de a renunţa la mai multe posturi „la birou” din cadrul instituţiei, urmând ca în locul acestora să angajeze mai mulţi şoferi şi să achiziţioneze utilaje pentru întreţinerea şi reparaţia drumurilor, scrie Ziare.com.
„Ieri s-a finalizat lista proiectelor de HCJ care se va supune la vot in 27 noiembrie. Pe ordinea de zi sunt 45 de puncte. Printre ele, unele care cu siguranta vor crea discutii. Organigrama, de la 196 de angajati in corpul administrativ si 46 la DDJ, se modifica in 155 + 11 la Salvamont + 26 la DDJ. In total, 192 fata de 242. Dar!
Intre cei 26 de la DDJ si in locul celor 33 de la birou si 2 soferi pe masina mica vor ramane doar 9 la birou si apar 17 pozitii noi, neocupate in prezent, de conducatori auto si servanti. Am creat aceste locuri pentru ca in viitor sa achizitionam cateva utilaje. Folosindu-ne de ele, chiar ne vom ocupa de intretinerea si reparatia drumurilor in judet”, explică Romeo Dunca într-o postare pe Facebook.
„In acest fel vom economisi enorm, timp si bani, si nu vom merge pentru fiecare petic de asfalt sau margine de drum de cosit sa facem licitatii. Plata intregii regii de functionare se va acoperi usor doar din lucrarile de deszapezire care vor fi facute tot de aceasta directie si care pe trei ani se ridica la 16 milioane de lei. Fara TVA si fara Muntele Mic, unde licitatia de 1.500.000 de lei a fost contestata in instanta”, scrie Dunca.
Romeo Dunca explică cum va fi structurată noua organigramă, care va fi votată la finalul lunii noiembrie.
„La Fonduri europene si guvernamentale apar 10 pozitii noi. La acestea se se vor adauga inca 6, care asadar in prezent nu exista, deci nu sunt ocupate. Efectiv, dupa aprobarea organigramei, facand o comparatie cu ce exista astazi, vor fi in sistem cu 50 de angajati mai putini. Cu mentiunea ca in totalul de 192 sunt inclusi si cei 17+6+10. Adica 33 de persoane ce vor aduce un plus la activitatea existenta”, adauga Romeo Dunca.
In urma disponibilizarilor se vor economisi 100.000 de euro lunar, bani care pot fi folositi pentru asfaltarea drumurilor sau realizarea de studii de fezabilitate.
„Daca ar fi sa comparam cu ceea ce avem azi in institutie, incepand din 11 ianuarie 2021, data aplicarii noii organigrame, o sa avem (fara posturile nou create) 139 de angajati in corpul administrativ + 9 la DDJ. Azi, din cele 196 de posturi aflate in organigrama sunt ocupate 167, iar din cele 46 de la DDJ sunt ocupate 42. Asadar, comparam in termeni efectivi 148 cu 213. A te interesa economia de bani la salarii daca angajatii fac performanta este o mare prostie. (…) Economia facuta cu disponibilizarea a 65 de persoane e binevenita. Nu e mare lucru, deoarece succesul vine din cresterea veniturilor, nu neaparat din realizarea de economii, dar reprezinta totusi ceva. 100.000 de euro lunar inseamna cativa kilometri de drum degradat care poate fi reparat in bune conditii. Sau, mai important, cu 1.200.000 euro anual, mai multe sume directionate pentru realizarea de studii de fezabilitate pentru proiecte europene”, explica Dunca.