Preşedintele Comisiei de Muncă din Camera Deputaţilor, detalii despre tăierea impozitului pe venit: „Probabil că se va merge pe soluţii ca aceasta”

Președintele Comisiei de Muncă și Protecție Socială din Camera Deputaților, Adrian Solomon, a dat explicaţii legate de declarația lui Marcel Ciolacu privind scutirea impozitului de 10% pe venit, din 2024.
Filip Stan
27 nov. 2023, 20:08
Preşedintele Comisiei de Muncă din Camera Deputaţilor, detalii despre tăierea impozitului pe venit:

În urmă cu câteva săptămâni, Marcel Ciolacu a declarat public că taxarea muncii în România va fi redusă la 0, din 2024, neprezentând mai multe detalii în acest sens. Această declarație vine pe fondul în care, în țara noastră, nivelul de taxare pe muncă este unul dintre cele mai mari din regiune, mai mare chiar şi decât în Olanda.

Informaţii ulterioare susţineau că ar fi vorba, cel puţin în prima fază, doar despre salariul minim pe economie.

„Nu știu care a fost cu adevărat declarația. Dacă e vorba de impozit, probabil că se va merge pe soluții ca aceasta, ca impozitul pe venit să fie 0.”, a spus deputatul Adrian Solomon, pentru DC News.

„Eu știu că s-a reglementat un salariu diferențiat pentru construcții, agricultură și industrie alimentară care a intrat în vigoare de la 1 noiembrie, anul acesta, iar acest lucru a dus la păstrarea salariilor pentru angajați. Acum, pe perioada iernii, există și ferme care merg pe cultura mare, culturile de pomi fructiferi, de viță de vie, nu prea au încărcare, iar majoritatea lucrătorilor erau trimiși în șomaj tehnic. Ceilalți, care rămân în fermele de animale, probabil că vor avea în continuare de lucru. Vom vedea ce se întâmplă în primăvară.”, a mai completat deputatul.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu vrea restructurarea Guvernului: „S-au luat multe decizii întârziat, pe colţul mesei. Trebuie să vedem care sunt prioritățile”

Având în vedere măsurile și promisiunile care au fost făcute la nivel de executiv, mulți specialiști s-ar aștepta și la creșteri de taxe pentru a facilita presiunea asupra bugetului public de anul viitor.

„Premierul Marcel Ciolacu nu vrea creșteri de taxe prin aplicarea Legii pensiilor, în aplicarea celorlalte legii care au fost și vor fi votate. ”, a spus deputatul, întărind declarațiile premierului potrivit cărora nu vor fi creșteri de taxe în 2024. Cu toate acestea, între timp, au fost aprobate modificări prin care cresc taxele pentru o parte din mediul de afaceri, o măsură care va intra în vigoare la anul.

„Altele noi a spus că nu vor mai fi, în contextul aprobării Legii pensiilor și care a adus, din partea liberală a coaliției, o emoție crescută că vor fi bani necesari în plus de adunat la buget prin noi taxe și impozite, iar atunci a venit premierul și a anunțat că nu vor fi aceste taxe. Modificările făcute pe Legea de asumare au fost dezbătute mai bine de trei luni de zile în spațiul public, se știe foarte clar de ce au fost luate.”, a încheiat Adrian Solomon.

Citeşte şi: DOCUMENT Ce salarii au aceşti bugetari. Sporuri de 10.000.000 lei/an pentru „condiţii vătămătoare”

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Subiecte biologie BAC 2024, ce le-a picat elevilor. Rezolvare și baremul de corectare pentru proba la alegere a profilului și specializării. Update
Capital.ro
Decizie pentru toți cei cu buletin de identitate. Nu se acceptă în România. Lege fără excepții
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Vești proaste pentru șoferi! Sunt anunțate noi scumpiri!
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Rețeta perfectă de castraveți murați. Puteți să îi mâncați a doua zi
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
BAC 2024 | Subiecte dificile la fizică, informatică, chimie și biologie
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Capital.ro
Românii trebuie să declare la stat. Se dă ordin în România. Se depune în termen de 60 de zile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Mircea Geoană conduce în sondajele pentru alegerile prezidențiale, urmat de Marcel Ciolacu și Elena Lasconi
MediaFlux
AU SCĂZUT PENSIILE. Casa de Pensii a ANUNȚAT
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?