„Pentru 2012, Comisia comună de control a SRI a constatat că activitatea SRI a fost subsumată prevenirii şi contracarării riscurilor şi ameninţărilor la adresa securităţii naţionale. Comisia a constatat că una dintre cele mai relevante evoluţii din sfera securităţii naţionale a fost în 2012 creşterea riscurilor de tip terorist, România transformându-se din ţintă genetică în ţintă explicită. Această modificare îngrijorătoare a fost pusă în evidenţă de atentatul terorist din Bulgaria, de la Burgas, pe de o parte, iar pe de altă parte declaraţiile publice ale unor lideri ai organizaţiilor teroriste care au indicat România ca posibilă ţintă a unor atacuri teroriste. SRI a reuşit să menţină pe toată durata anului 2012 nivelul de alertă teroristă albastru precaut„, a spus Georgian Pop în plenul comun al celor două Camere ale Parlamentului la dezbaterea raportului de activitate al SRI pe anul trecut, potrivit Agerpres.
El a arătat că o altă preocupare majoră în anul 2012 a SRI a fost reprezentată de ameninţările şi riscurile de tip cibernetic, iar acel an ne-a confirmat că România reprezintă o ţintă în spaţiul virtual, lucru demonstrat de o serie de atacuri cibernetice.
„Comisia a constatat că SRI a contribuit, conform competenţelor legale, la prevenirea, contracararea şi anihilarea agresiunilor cibernetice care au vizat ţara noastră. SRI a dezvoltat acţiuni pentru protecţia informaţiilor clasificate ale statului român şi eforturi pe dimensiunea de contraspionaj. Am constatat că securitatea economică a fost o preocupare pentru SRI în 2012, iar serviciul a acţionat în limite stabilite de legislaţie în procesul de combatere a corupţiei în instituţiile publice„, a menţionat Pop, adăugând că nu au fost identificate nereguli care să fie prezentate plenului Parlamentului.
Georgian Pop a prezentat plenului comun rapoartele de activitate a SRI pentru anii 2007-2011, ani în care principalele preocupări ale serviciului au fost pentru combaterea terorismului, a ameninţărilor securităţii economice, pentru combaterea corupţiei în administraţia publică, în justiţie şi în alte domenii.