Narîşkim se află la Bucureşti se află la Bucureşti pentru că Rusia preia preşedinţia Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN) pentru primul semestru din 2016 de la România, în cadrul celei de-a 46-a sesiuni plenare a APCEMN.
„Alegerea amplasării acelui scut antirachetă aici este o alegere a României şi noi doar respectăm această alegere. Totuşi, eu nu cred că aceasta este alegerea poporului român. În aceste condiţii, noi, Federaţia Rusă, trebuie să facem toţi paşii să asigurăm securitatea cetăţenilor şi a teritoriului nostru„, a declarat Narîşkin.
Narîşkin a mai spus că scutul antirachetă este o alegere a conducerii politice a României şi că prin extinderea sistemului NATO se cheltuiesc foarte mulţi bani din bugetele tuturor ţărilor membre NATO, inclusiv de la contribuabilii români.
De asemenea, oficialul rus a spus că SUA au convins Rusia că sistemul antirachetă de la Deveselu nu este îndreptat împotriva Rusiei. „Atunci le-am propus să semnăm un fel de acord că acest sistem antirachetă nu este împotriva Federaţiei Ruse şi de atunci a fost evidentă sinceritatea partenerilor noştri americani”, a spus Narîşkin, informează Mediafax.
„Toată această istorie cu extinderea NATO care durează de 20 de ani este construită pe nişte lucruri neadevărate. S-a spus de foarte multe ori că ameninţarea vine din partea Federaţiei Ruse. Ameninţări adevărate o să vină nu din partea Rusiei, ci din partea celorlalţi şi atentatele de la Paris ne-au confirmat tot ce am susţinut în acei 20 de ani”, a mai spus preşedintele Dumei.
Narîşkin a subliniat că „nicio infrastructură NATO, nici toate celelalte scuturi antirachetă nu au salvat Parisul de la acele atentate ale teroriştilor„.
Preşedintele Dumei se află la Bucureşti pentru că Rusia preia preşedinţia Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN) pentru primul semestru din 2016 de la România, în cadrul celei de-a 46-a sesiuni plenare a APCEMN.
Al treilea om în statul rus, președintele Dumei, Serghei Narîşkin, are interdicție pe teritoriul Uniunii Europene, ca parte a sancțiunilor impuse Rusiei după anexarea Crimeei. Totuși, interdicția nu e valabilă când e vorba de evenimente organizate în baza unor acorduri încheiate cu alte țări din afara Uniunii, cum este această Adunare Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră, precizează digi24.ro La fel, Serghei Narîșkin participa anul trecut, la Paris, la un eveniment UNESCO.