Preşedintele FR Gimnastică: „E o premieră nefastă. Toată suflarea gimnasticii e în şoc”

Echipa feminină de gimnastică a României a ratat, sâmbătă, calificarea directă la JO din 2016, fiind pe locul 9 după 7 subdiviziuni din 12, în calificări la CM de la Glasgow, în condiţiile în care doar primele 8 clasate acced direct la JO, şi ar urma să participe, în premieră, la turneul preolimpic. Preşedintele FR Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat pentru MEDIAFAX că nu a văzut fetele concurând "aşa de slab" niciodată, iar faptul că echipa va participa la turneul preolimpic este o "premieră nefastă".
Alina Costache
24 oct. 2015, 11:00
Preşedintele FR Gimnastică:

„Nu ştiu ce pot spune după ziua de ieri în care am văzut fetele concurând aşa de slab. Nu le-am văzut niciodată aşa. Încă avem concurs, încercăm să maximizăm ce se mai poate, după ratarea cu echipa feminină. A fost o zi nefastă, asta e realitatea. Nu le-am văzut niciodată concurând în acest fel. Această ratare face calificarea la JO mai grea, dar nici nu ne gândim că nu vom fi acolo şi să ne schimbăm strategia privind ce dorim la JO. Sunt multiple exemple de acest fel, la ratare mă refer, nu doar în gimnastică şi nu doar în cazul României. De exemplu, Germania a bătut Brazilia cu 7-1 la Cupa Mondială de fotbal, anul trecut, se întâmplă, şi atunci a fost un şoc, dar viaţa sportului merge mai departe”, a spus Stoica.

Preşedintele FR Gimnastică a făcut referiri şi la moralul gimnastelor, care vineri, după evoluţia slabă din calificări au plâns.

„Ştiţi cum se spune: noi o facem, noi o dregem. Fetele nu pot fi fericite, sigur că sunt afectate, şi-au dat seama că au ratat ceva foarte important. Toată suflarea gimnasticii e în şoc, dacă pot spune aşa, dar e alături de România. Din păcate, necalificarea directă la JO este o premieră nefastă pentru noi şi am vrea să nu nu se repete asta vreodată. E un moment greu, să ne spălăm pe faţă cu apă rece şi să ne ridicăm, să luptăm în continuare”, a precizat Adrian Stoica.

El a făcut o comparaţie cu evoluţia gimnastelor de la ultimul concurs înaintea CM, Cupa Novara din Italia, câştigată de România.

„Dacă evoluau acum aşa cum au făcut-o la concursul din Italia, erau pe locul 2 sau 3. Ajunge doar să comparăm nu doar notele, ci şi siguranţa pe care au avut-o. Ieri (vineri – n.r.) nu s-a putut, a fost o zi nefastă pentru întreaga echipă. Iau asupra mea totul după acest rezultat, iau în cârcă şi înjurăturile cum se spune, dar cert este că tot noi trebuie să reglăm ce s-a întâmplat”, a conchis preşedintele FR Gimnastică, cel care conduce delegaţia României la Campionatele Mondiale de la Glasgow.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Localitățile din România care au fost șterse de pe hartă. Aveau nume bizare și stârneau amuzamentul tuturor. Ce s-a întâmplat cu oamenii care locuiau acolo
Capital.ro
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Playtech.ro
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire adevărată
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
ANALIZĂ. Cât de afectată este imaginea României de scandalul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Bătaie între Harry și William. Până unde s-a ajuns
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
De ce și-a plimbat bărbatul iubita moartă cu căruciorul, vineri seara, în Sectorul 5. Ce le-a spus polițiștilor că s-ar fi întâmplat cu ea, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
MUNCITOR DIN BISTRIȚA-NĂSĂUD PRINS ÎN FLAGRANT DISTRUGÂND O CAMERĂ DE SUPRAVEGHERE PE ȘANTIER
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE! JOE BIDEN a CONFIRMAT OFICIAL
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'