„Mie nu mi se pare o normalitate să fie votați astfel de oameni, chiar dacă operează prezumția de nevinovăție în ceea ce îi privește, până la momentul pronunțării unei hotărâri de condamnare. (…) Știți foarte bine care a fost punctul meu de vedere în ceea ce îi privește și pe cei condamnați la pedeapsa cu suspendare condiționată, cum era înainte, sau suspendare sub supraveghere. Îmi mențin același punct de vedere”, a spus Livia Stanciu, la ieșirea din sediul Consiliului Superior al Magistraturii.
Întrebată dacă votul de duminică a demonstrat o lipsă de încredere în activitatea justiției, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție a spus că nu crede acest lucru, dar „poate să demonstreze altceva”.
Alegerile locale din 2016 au marcat o nouă premieră: alegerea în mai mult de zece oraşe importante a unor primari cu probleme penale, dintre care unul aflat în arest. Punctul comun al „primarilor penali”, în afară de dosarele sau chiar condamnările definitive, este că edilii au fost realeşi. Practic, ei şi-au recâştigat mandatele de primari, unii cu scoruri zdrobitoare, de peste 60-70%.