Potrivit lui Igor Dodon, aceste două formaţiuni, una de stânga şi alta de dreapta, între care există foarte multe divergenţe, ar avea totuşi un lucru în comun: ambele au promis că vor face tot posibilul ca să schimbe guvernarea. El a mai declarat, în cadrul emisiunii „Puterea a patra’ din 5 martie difuzată la postul TV N4, că negocierile privind formarea unei coaliţii de guvernare ar trebui iniţiate de PSRM, care a obţinut cele mai multe voturi în cadrul scrutinului, şi numai după ce Curtea Constituţională va valida rezultatele alegerilor, potrivit Agerpres.
În opinia lui, dacă Partidul Democrat (PDM), PSRM şi blocul ACUM nu vor ajunge la un numitor comun, alegerile anticipate sunt o soluţie mai bună decât „ruperea de deputaţi” din diferite fracţiuni şi crearea unei majorităţi şi a unui „guvern nelegitim’. Igor Dodon a subliniat că nu va desemna candidatura propusă la funcţia de premier dacă aceasta va fi înaintată de o alianţa formată din „transfugi”.
Comisia Electorală Centrală de la Chişinău a prezentat luni toate actele cerute de legislaţie Curţii Constituţionale pentru validarea scrutinului. După aceasta, în termen de 5 zile de la primirea actelor de la Comisia electorală, dar nu mai devreme de soluţionarea în instanţă a contestaţiilor, Curtea Constituţională confirmă sau infirmă, printr-un aviz, legalitatea alegerilor şi validează mandatele deputaţilor aleşi.