Subiectele abordate de cei doi au fost legate de activitatea Băncii Mondiale în România, preşedintele Iohannis exprimând aprecierea pentru programele şi proiectele desfăşurate de BM în ţara noastră.
„Kristalina Georgieva a apreciat modul în care România a gestionat, până în momentul de faţă, Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, mai ales în contextul marcat de multiplele provocări cu care se confruntă UE. Directorul executiv al Băncii Mondiale a subliniat importanţa crucială a instituţiilor statului de drept şi a investiţiilor în capitalul uman, în special în tineri, din perspectiva dezvoltării economice a unei ţări. În acest sens, Kristalina Georgieva a menţionat proiectele derulate de Banca Mondială în România în domeniul educaţiei şi al sănătăţii, care şi-au dovedit eficienţa şi utilitatea în ceea ce priveşte dezvoltarea acestora”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.
Şeful statului a salutat eforturile Băncii Mondiale în a sprijini aceste două sectoare de activitate în ţara noastră. Preşedintele Klaus Iohannis a menţionat necesitatea investiţiilor în educaţie şi sănătate, subliniind în acest sens potenţialul proiectului „România Educată”.
De asemenea, directorul executiv al BM a făcut referire la importanţa esenţială a integrării şi conectivităţii regionale, cu precădere în Balcani. În acest context, au fost menţionate proiectele Băncii Mondiale al căror obiectiv este promovarea conectivităţii şi a investiţiilor în domeniul infrastructurii, inclusiv infrastructura municipală, transportul rutier şi maritim, dar şi uniformizarea taxelor de drum.
Preşedintele a apreciat, la rândul său, importanţa înlăturării barierelor de interconectare regională şi a pledat pentru facilitarea investiţiilor şi a schimburilor comerciale în regiunea Balcanilor.