Preşedintele PMP Sector 6, Ştefan Enache, la DNA: Nu i-am cerut bani lui Carmen Dincă

Ştefan Enache, preşedinte PMP sector 6, a fost audiat luni la DNA în legătură cu plângerea depusă de Carmen Dincă, care spune că acesta i-a cerut 15.000 de euro pentru ''demararea campaniei electorale'' pentru alegerile locale.
Filip Stan
04 apr. 2016, 10:43
Preşedintele PMP Sector 6, Ştefan Enache, la DNA: Nu i-am cerut bani lui Carmen Dincă

Preşedintele PMP sector 6, Ştefan Enache, a declarat că a depus la DNA o plângere penală faţă de Carmen Dincă, ce intenţiona să candideze în sector, pentru inducerea în eroare a organelor judiciare, după ce ea a susţinut că i s-au cerut bani pentru campania electorală.

„Am depus o plângere în temeiul articolului 268 privind inducerea în eroare a organelor judiciare. Nu ştiu ce plângere a depus Carmen Dincă, nu ştiu la ce se referă, dar indiferent ce plângere a depus pe numele meu, este mincinoasă. Pentru că eu ştiu că nu am încălcat legea, nu am făcut absolut nimic care să ducă la o răspundere penală şi din cauza asta astăzi m-am prezentat şi am depus o plângere”, a spus ştefan Enache.

El a precizat că are încredere că procurorii au suficientă experienţă şi sunt profesionişti astfel încât să poată vedea cine minte şi cine nu.

„A fost o şedinţă a Consiliului Executiv de sector, la care au participat membrii, aproximativ 20, în data de 7 martie, în care s-a discutat şi despre bugetul de campanie — că materialele sunt limitate prin lege, nu putem ieşi cu orice fel de materiale — şi a fost o estimare de buget pentru materiale undeva între 10.000 şi 15.000 de euro. Mai mult decât atât, domnişoara Dincă afirma atunci că, în condiţiile în care va fi validată, deja cunoaşte persoane care sunt interesate să contribuie transparent la bugetul campaniei, dar asta numai după ce va fi validată şi să i se explice dacă va fi cazul, cum se va putea face, moment în care a avut o discuţie cu trezorierul organizaţiei, principială, pentru ce urma să se întâmple. Alte discuţii despre bani, în afară de ceea ce înseamnă buget, nu am avut”, a explicat Enache.

„Nu aveam cum să-i cer o sumă de bani, pentru ce? Au fost martori, 20 de oameni care au fost la masa la care am discutat despre buget, nu aveam cum să-i cer bani pentru campanie din două motive: unu — campania nu a început; al doilea — dumneaei nu era desemnată candidat”, a declarat ştefan Enache la ieşirea din sediul DNA.

El consideră că plângerea depusă de Carmen Dincă se încadrează la art. 268 privind inducerea în eroare a organului judiciar.

„Indiferent ce plângere ar fi depus, eu nu am încălcat legea. Dumneaei este supărată că organizaţia nu a susţinut-o, dar ar fi fost incorect din partea noastră să susţinem un candidat care ar fi fost cumva dezavantajat în faţa unui alt potenţial candidat. Pentru că sunt mai mulţi potenţiali candidaţi şi vom vedea până la urmă ce decizie va lua organizaţia şi pe vine vom susţine pentru Primăria sectorului 6”, a arătat Enache, conform Agerpres.

Citeşte şi: Scandal în partidul lui Băsescu: Fost candidat PMP, denunţ la DNA după ce i s-ar fi cerut 15.000 de euro pentru campanie

Carmen Dincă s-a prezentat vineri la DNA, unde a spus că a depus o plângere împotriva şefului organizaţiei PMP sector 6, pe motiv i-au fost ceruţi 15.000 de euro pentru ”demararea campaniei electorale” pentru alegerile locale.

„Am făcut acest lucru pentru a condamna astfel de practici şi pentru a trage un semnal de alarmă. Democraţia este pusă în pericol”, a spus Dincă la ieşirea de la DNA.

Ea a precizat că a depus o adeziune pentru a intra în Mişcarea Populară pe 2 februarie, iar afirmaţiile conducerii formaţiunii referitoare la faptul că nu este membru sunt determinate de schimbarea numelui în Partidul Mişcarea Populară.

„Am depus o plângere, (…) eu aştept decizia procurorilor. Când mă vor chema, atunci voi veni, mă voi pune la dispoziţia justiţiei. (…) Mie mi s-a cerut în două rânduri, la o cafea, (…) această sumă, pentru startul campaniei. Când cineva spune că trebuie să faci rost de 15.000 de euro ca să înceapă campania, apoi nu mai faci absolut nimic. (…) Eu am avut o singură acţiune de 8 martie, în trei zone ale sectorului 6, unde am stat de vorbă cu oamenii pentru a-mi face programul cunoscut şi a mă face cunoscută, pentru că nu am notorietatea necesară”, a arătat Carmen Dincă.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Zodiile binecuvântate săptămâna viitoare. Cinci nativi sunt pe cai mari până pe 28 iulie
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Trebuie să plătească până pe 30 septembrie. S-a dat ordin în România
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
ITP-ul va fi marele test pentru șoferi. Totul se schimbă, autoritățile sunt în alertă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat prins cărând cadavrul unei femei pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei
MediaFlux
⁠Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ilie. Ce trebuie să respecte orice creștin
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'