„România are nevoie urgentă de licee de antreprenoriat, iar acest lucru trebuie să reprezinte o prioritate de grad zero pentru autoritățile române. Parcurgerea unei forme de învățământ axate pe învățarea conceptului de antreprenoriat poate asigura o calificare mai bună pentru tinerii care doresc să-și deschidă o firmă la finalul anilor de studii. Crearea unor astfel de licee ar avea un impact pozitiv, foarte asemănător probabil celui determinat de înființarea, în anii ’70, a liceelor de informatică, de către vizionarul matematician Grigore Moisil.
Liceele ar putea funcționa după o programă axată în special pe ore de antreprenoriat, implementarea noilor unităților de învățământ putând avea loc atât în marile orașe, cât și la nivelul comunităților locale mai mici„, a afirmat președintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România, Florin Jianu.
La rândul său, directorul general al MarcTel SIT, Călin Pantea, a subliniat importanța dezvoltării spiritului de echipă la nivelul școlii. „În învățământul românesc actual este promovat foarte mult spiritul competițional, în sensul reușitei individuale, însă este necesar să se pună accent și pe dezvoltarea spiritului de echipă, deoarece reușita unui proiect depinde în foarte multe cazuri de acest lucru„, a atras atenția Pantea.