Preşedintele şi premierul pleacă din ţară: Iohannis merge în Bavaria, Orban are întâlniri la Bruxelles

Prim-ministrul Ludovic Orban se va afla, în perioada 7-9 ianuarie 2020, în vizită de lucru la Bruxelles, unde se va întâlni cu oficiali europeni și NATO.
Filip Stan
05 ian. 2020, 11:15
Preşedintele şi premierul pleacă din ţară: Iohannis merge în Bavaria, Orban are întâlniri la Bruxelles

În prima zi a vizitei, premierul Ludovic Orban va avea o întrevedere bilaterală cu Charles Michel, președintele Consiliului European, urmată de o serie de întâlniri cu oficiali ai Comisiei Europene, respectiv, cu Michel Barnier, negociatorul-șef al Uniunii pentru retragerea Regatului Unit din UE, cu Oliver Varhelyi, comisar european pentru vecinătate și extindere, cu Frans Timmermans, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene, precum și cu Johannes Hann, comisar european pentru buget și resurse umane.

În cea de-a doua zi a vizitei la Bruxelles, prim-ministrul Ludovic Orban se va afla la  Parlamentul European, unde va avea o întrevedere bilaterală cu David Sassoli, președintele Parlamentului European, urmată de o conferință comună de presă.

Răsturnare de situaţie. Rareş Bogdan: Nu am spus niciodată că Ludovic Orban va demisiona

Totodată, premierul român va semna în cartea de onoare a Parlamentului European și va participa la reuniunea grupului PPE din Parlamentul European.

Tot în cursul zilei de 8 ianuarie, șeful Executivului român va avea întâlniri cu lideri politici din Parlamentul European, respectiv cu Manfred Weber, președintele grupului PPE, precum și cu lideri ai altor grupurilor parlamentare.

De asemenea, premierul Ludovic Orban va avea, la sediul Comisiei Europene, întrevederi bilaterale cu Margrethe Vestager și Valdis Dombrovskis, vicepreședinți executivi ai Comisiei Europene, precum și cu Adina Vălean, comisar european pentru transport.

Programul include și o întâlnire cu europarlamentarii români, care va avea loc la sediul Reprezentanței Permanente a României la UE.

Joi, 9 ianuarie, prim-ministrul Ludovic Orban va avea o întrevedere bilaterală cu Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene. Cei doi oficiali vor susține declarații comune de presă.

Vizita la Bruxelles include, totodată, întrevederi ale prim-ministrului Ludovic Orban cu Donald Tusk, președintele Partidului Popular European, și Antonio Lopez Isturiz, secretarul general al Partidului Popular European, la sediul PPE.

Tot în cursul zilei de joi, 9 Ianuarie, premierul va avea o întrevedere cu Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, urmată de o conferință de presă susținută de cei doi oficiali, și va participa la un dejun informal cu Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO.

Programul la Bruxelles se va încheia cu vizita delegaței române la NATO.

Din delegația care îl va însoți pe premierul Ludovic Orban la Bruxelles fac parte Bogdan Aurescu, ministrul afacerilor externe, Cosmin Onisii, Cristina Buzașu și Andi Manciu, consilieri de stat ai prim-ministrului.

Preşedintele Klaus Iohannis se va afla marţi în vizită de lucru în landul Bavaria, unde va participa la şedinţa Guvernului local, va susţine o alocuţiune şi va avea discuţii cu membrii guvernului de land cu privire la relaţiile bilaterale şi actualitatea europeană.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va efectua marţi, 7 ianuarie a.c., o vizită de lucru în landul Bavaria, Republica Federală Germania. În cadrul vizitei, Preşedintele României va participa la şedinţa Guvernului landului Bavaria, unde va susţine o alocuţiune şi va avea un dialog cu membrii guvernului de land cu privire la relaţiile bilaterale şi actualitatea europeană. De asemenea, Preşedintele Klaus Iohannis va avea o întrevedere cu domnul Markus Söder, Prim-ministrul Guvernului landului Bavaria şi Preşedinte al Uniunii Creştin-Sociale (CSU)”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Totodată, Preşedintele României va participa la întâlnirea anuală a grupului parlamentar al CSU din Bundestag (Camera inferioară a Parlamentului german), care va avea loc la abaţia Seeon, din Bavaria. Cu acest prilej, Preşedintele Klaus Iohannis va avea o prezentare cu privire la viziunea României referitoare la viitorul Europei şi, de asemenea, va purta un dialog despre priorităţile agendei europene.

Reuniunea grupului parlamentar CSU din Bundestag este o întâlnire tradiţională, care marchează, la începutul anului, un moment important pentru viaţa politică din Germania. Obiectivele reuniunii sunt discutarea priorităţilor agendei Guvernului şi a Parlamentului federal pentru anul respectiv şi dezbaterea provocărilor actuale cu invitaţi din Germania şi din străinătate. Întâlnirea este cu atât mai relevantă cu cât, în a doua jumătate a anului 2020, Germania va deţine Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

În cursul vizitei de lucru, Preşedintele României va avea o întrevedere cu doamna Ilse Aigner, Preşedintele Parlamentului landului Bavaria.

Spynews
Calendar Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă. Data la care se vor afișa primele rezultate
Bzi.ro
Andreea Marin, apariție spectaculoasă în costum de baie! Are o siluetă impecabilă, la 49 de ani
Fanatik.ro
Stațiunea din România în care prețurile sunt cât se poate de omenești. O ciorbă costă 19 lei, iar berea 7 lei. Turiștii au luat-o cu asalt și au uitat de Mamaia sau Vama Veche
Capital.ro
1.400 de lei în plus la pensie, începând din septembrie. Casa de Pensii a aprobat plățile
Playtech.ro
Loredana Groza, gafă de INFARCT după moartea lui Alain Delon. S-a făcut de râs, imaginea NU mai poate fi ștearsă
DailyBusiness
Șeful Casei de Pensii: „Nu va fi nicio pensie îngheţată 5, 6, 7 ani. Legea spune clar”
Adevarul
De ce și-au pierdut românii încrederea în medici. „O cultură a non-comunicării și o atitudine grețoasă”
Spynews
Cât de schimbat este Philipp Plein de când Andreea Sasu l-a făcut tată. Este prima dată când face asta public cu unul dintre copii / FOTO
Spynews
Puya, show incendiar în deschiderea concertului lui 50 Cent din București. Publicul a cântat alături de el | VIDEO
Evz.ro
Nu lăsați cheile în ușă noaptea. Nici nu știți ce riscați
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
wowbiz.ro
Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!
Cancan.ro
Aventurile lui Nicușor în vacanța mare. IMAGINI DEMENȚIALE cu Șeful Bucureștiului: s-a băgat în colăcel și a făcut pluta cumințel
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
50 Cent a făcut show la concertul din București. Fanii s-au luat la bătaie în timpul spectacolului
Capital.ro
Decizia care schimbă fața României. Guvernul a dat ordin: Investiții în viitor!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Românca a divorțat de fostul internațional Răzvan Cociș și s-a cuplat, în SUA, cu portarul care a apărat în 233 de meciuri pentru Borussia Dortmund!
stirilekanald.ro
Soțul doctoriței ucise în Brăila, lovitură de grație în dosarul morții Marinei! Bărbatul este îngrozit de ceea ce s-ar putea întâmpla cu viața lui
substantial.ro
Activiști ecologiști blochează portul Amsterdam, împiedicând acostarea unei nave de croazieră
MediaFlux
GREEN TALKS. Interviu cu Gemma Webb, CEO și președinte al RetuRO-SGR. România, un model de succes în reciclare sau cum sustenabilitatea devine realitate VIDEO
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...