”Acordul, semnat la București la 27 aprilie 2010, prevede finanțarea unor proiecte care contribuie la modernizarea infrastructurii, îmbunătățirea condițiilor de educație, la creșterea capacității de reacție în situațiile de urgență și dezvoltarea sectorului energetic din Republica Moldova’, precizează președinția de la Chișinău într-un comunicat, potrivit Agerpres.
Potrivit adevărul.md, legea promulgată de președintele Timofti vizează un sprijin nerambursabil din partea României de 15 milioane de euro, destinate protecției mediului, proiectul stârnind discuții aprinse în ședința din iulie a parlamentului, când textul a fost prezentat spre aprobare. Mai mulți deputați au lansat atunci acuzații privind faptul că acești bani nu sunt utilizați eficient și că ei sunt repartizați după criterii politice.
Aceeași sursă menționează că, anterior, din suma totală a ajutorului României de 100 de milioane de euro, 5 milioane de euro au ajuns la sinistrații de la Cotul Morii (raionul Hâncești), iar 20 de milioane de euro au fost alocați pentru repararea grădinițelor și școlilor.