Preşedintele Traian Băsescu făcut o baie de mulţime, duminică, la Ţebea, el fotografiindu-se şi vorbind cu oamenii, dar a fost şi huiduit de o parte din cei prezenţi la manifestare. Ei au strigat: „RUŞINE!”, „JOS BĂSESCU!” sau „IEŞI AFARĂ, JAVRĂ ORDINARĂ! „Hoţul”, „Tu ai distrus CFR-ul” şi „Demisia”. De asemenea, o persoană i-a spus că este „preşedinte ilegal”, iar Traian Băsescu a întrebat-o, râzând: „Eu, ilegal?” şi a mers mai departe.
După baia de mulţime pe care a făcut-o la Ţebea, preşedintele Traian Băsescu a intrat în cortul PDL, unde şi-a schimbat hainele, după care a mers la cortul Primăriei Arad, unde a mâncat cârnaţi şi a băut pălincă, ascultând melodii patriotice şi muzică populară.
Preşedintele a petrecut circa o oră în cort, după care a făcut o nouă baie de mulţime şi s-a fotografiat cu oamenii, mai ales cu copiii.
Întrebat ce îi face nepoţica, Băsescu a răspuns că a văzut-o vineri seară, că era bine şi mânca bine.
Preşedintele a urcat pe platoul pe care are loc spectacolul folcloric organizat cu ocazia comemorării a 141 de ani de la moartea lui Avram Iancu, după care a plecat.
Traian Băsescu a ajuns, duminică, în Hunedoara, unde a participat la Serbările naţionale „Ţebea” 2013, dedicate memoriei lui Avram Iancu, înmormântat în cimitirul din localitate.
După depunerea de coroane, şeful statului a făcut o baie de mulţime, fotografiindu-se şi vorbind cu oamenii, în zona unde era amenajat un târg.
Serbările naţionale „Ţebea” 2013 sunt închinate memoriei lui Avram Iancu. La Complexul Istoric din Ţebea, comuna Baia de Criş, are loc ceremonialul public care cuprinde depuneri de coroane, slujba religioasă de pomenire, o evocare istorică şi mesajele autorităţilor.
Peste 5.000 de persoane participă la comemorarea a 141 de ani de la moartea lui Avram Iancu, înmormântat în cimitirul din localitate, la ceremonie asistând ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, şi ministrul de Externe, Titus Corlăţean.
Pe platoul destinat ceremonialului este interzis accesul cu drapele sau însemne ale partidelor politice. De asemenea, în timpul ceremonialului public, organizatorii recomandă un comportament decent, zgomotele puternice (imnuri, lozinci) afectând caracterul comemorativ al manifestării.