Preşedintele Tribunalului Timiş despre protocoalele cu SRI: Unde am fost noi, judecătorii, în toţi aceşti ani?

Preşedintele Tribunalului Timiş, Adriana Stoiescu, a postat un mesaj dur pe pagina sa de facebook, după scandalul protocoalelor. Magistratul arată că înainte de a striga, alături de mulţime „răstingniţi-i” pe procurori, e necesar ca judecătorii să se întrebe unde au fost ei în aceşti ani.
Romania TV
06 apr. 2018, 18:45
Preşedintele Tribunalului Timiş despre protocoalele cu SRI: Unde am fost noi, judecătorii, în toţi aceşti ani?

Într-un mesaj pe pagina sa de socializare, preşedintele Tribunalului Timiş, Adriana Stoicescu vorbeşte despre „experţi în blaturi şi înţelegeri încheiate în birt, pe un colţ de masă ruptă, scrise pe un şerveţel şifonat” şi despre „înţelegerile altora, încheiate în urmă cu mulţi ani, pe deasupra capetelor noastre”, care au ajuns să decredibilizeze justiţia.

„Experţi în blaturi şi înţelegeri încheiate în birt, pe un colţ de masă ruptă, scrise pe un şerveţel şifonat, am reuşit să depăşim faza mediocrităţii în arta compromisului. Înţelegerile altora, încheiate în urmă cu mulţi ani, pe deasupra capetelor noastre, ne-au adus în situaţia de azi, în care justiţia e privită cu un zâmbet neîncrezător şi dispreţuitor. Zi de zi, privindu-ne cu superioritate şi zbierând, infractori condamnaţi definitiv ne ţin lecţii de drept şi moralitate. Şi sunt crezuţi, pentru că, se pare, poporului încă îi plac hoţii. Ce dacă au devalizat o ţară? Au construit două case sinistraţilor, au împărţit nişte mărunţiş în faţa bisericii, iar asta ar trebui să echivaleze cu o cauză de nepedepsire. Ne iluzionăm că toată societatea susţine necondiţionat lupta împotriva corupţiei. În realitate, aceasta e dorinţa oamenilor cu bun simţ şi de bună credinţă. A celor care încă mai cred în cei 7 ani de acasă, în reguli şi în munca cinstită, în supremaţia legii. Ceilalţi îi invidiază pe corupţi şi, în adâncul sufletului, îşi doresc să ajungă la fel: în capul meselor pline de bucate, cu tone de aur pe ei, cu maşini şi case fără număr. Atât”, scrie Adriana Stoicescu pe faceboo, citat de Mediafax.

Preşedintele Tribunalului Timiş explică faptul că în timp ce alţii erau ocupaţi să caute căile şi mijloacele cele mai potrivite să controleze justiţia, poporul „aşezat comod în fotoliu, privea la televizor spectacolul lipsit de demnitate al încătuşaţilor defilaţi prin faţa camerelor de luat vederi, cu lumini şi microfoane înfipte în ochi”.

În schimb, arată magistratul, „episodul achitărilor nu l-a mai urmărit nimeni”.

„Acum, mulţimea e ocupată să arunce cu noroi în capul sutelor de procurori, consideraţi vinovaţi pentru derapajele, grave, e adevărat, a câtorva. Când foştii reprezentanţi ai magistraţilor au preferat să stea în pasivitate, am stat şi noi liniştiţi la locurile noastre. Acum, sărim la beregata celor pe care tocmai ce i-am ales să ne reprezinte şi care încearcă, de bună credinţă fiind, să îndrepte ce se mai poate îndrepta. Ne lăsăm conduşi de frustrări şi îi contestăm, fără a avea argumente, mânaţi, probabil, doar de dorinţa de a le lua locul, fără să avem înţelepciune şi răbdare….că de susţinere se pare că nu poate fi încă vorba. Îi aducem la stâlpul infamiei pe inspectorii judiciari, uitând că sunt printre puţinii care, în temeiul legii, prin acţiunile lor, pot să recredibilizeze sistemul, aducându-ne cu picioarele pe pământ atunci când, plini de noi şi copleşiţi de importanţă, ne credem dumnezei”, scrie Adriana Stoicescu.

Aceasta vine cu un mesaj dur la adresa colegilor săi judecători: „Înainte de a ne alătura orbeşte corului de detractori ai procurorilor, acuzându-i pe colegii noştri de toate relele, înainte de a trage adânc aer în piept pentru a striga cu convingere, alături de mulţime, „răstigniţi-i”, poate că ar fi momentul să ne privim în oglindă şi într-un exerciţiu de sinceritate, tardiv, dar atât de necesar, să răspundem la o întrebare simplă: Unde am fost noi, judecătorii, în toţi aceşti ani? Dar să o facem repede, pentru ca timpul nu mai are răbdare, iar vinovaţii fără vină cer să se facă lumină!”, a mai scris judecătorul Adriana Stoicescu.

Spynews
Laura Cosoi, primul interviu după ce a devenit mamă pentru a patra oară. Frumoasa prezentatoare TV s-a întors deja pe platourile de filmare / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce să pui în maioneza de casă pentru a-i da cel mai bun gust. Un simplu ingredient îi dă o savoare de care nu te mai saturi
Capital.ro
S-a dat ordin la nivel național până pe 11 august. Poliția Română avertizează conducătorii auto
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! Are un posterior prea obraznic, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
În atenția tuturor românilor care au cont la bancă! Ce trebuie să facă aceștia în 2024
Adevarul
Impactul declarațiilor ÎPS Teodosie: Normele religioase stricte lasă urme care persistă și în viața adultă ANALIZĂ
Spynews
Cine este și cum arată soția lui Adrian Nartea, Alina Ferinceac. Imagini de colecție cu cei doi
Spynews
Împăcați, dar pe ascuns! Cum au încercat Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău să fenteze paparazzii! I-am prins la întoarcerea din escapada secretă /VIDEO SAVUROS
Evz.ro
Alfred Bulai, pe urmele lui Cristi Borcea. Este imaginea anului
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Imagini dureroase cu Nicu Covaci în sicriu. Trupul neînsuflețit al artistului a fost depus la Filarmonica din Timișoara
Cancan.ro
Oana Niculescu Mizil, transformată TOTAL de când e o femeie singură! A rupt plaja-n două când s-a ridicat de pe şezlong
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Când vor intra pensiile recalculate pe card! Data la care se livrează pensiile în luna septembrie
Capital.ro
Mașinile au interzis. Măsura intră în vigoare de mâine, 7 August
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Adrian n-a mai apucat să se însoare! Cine e, de fapt, jandarmul mort în accidentul din Cluj
substantial.ro
Activisti vandalizează vila lui Lionel Messi în Ibiza ca formă de protest climatic
MediaFlux
PENSIONARII care vor pierde BANI de la 1 septembrie LA RECALCULARE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!