Preşedintele Tribunalului Timiş, Adriana Stoicescu, scrie că „o justiţie cu adevărat măreaţă este aceea care îşi recunoaşte greşelile”, iar dacă „vom rata şi acest moment, vom rămâne la stadiul in care legile sunt făcute pentru o justiţie selectivă”.
„O justiţie cu adevărat măreaţă este aceea care îşi recunoaşte greşelile. Dacă vom rata şi acest moment, vom rămâne la stadiul in care legile sunt făcute pentru o justiţie selectivă. Dacă vom rata şi acest moment, vom vorbi despre abuzuri şi vieţi distruse până când vom fi scuipaţi pe stradă şi nimeni, dar absolut nimeni nu va sări în apărarea noastră. Dacă vom rămâne tăcuţi, ascunşi în birouri, dacă vom întoarce capul în altă parte, la fel ca până acum, vom asista neputincioşi la parada dosarelor penale pe numele magistraţilor cu adevărat independenţi şi incomozi, întocmite pe genunchi, la plângerea vreunui deţinut, supărat că a fost trimis după gratii. Nu avem dreptul să stăm nepăsători în faţa celor 300 de dosare, aşa cum nu avem dreptul să ne prefacem că tot ce se spune este o invenţie, menită să ne discrediteze”, scrie în postarea de pe Facebook a magistratului.
Potrivit sursei citate, „corupţia nu o putem opri prin abuzuri; în acest mod dovedim că nu suntem departe de ei”.
„Când un procuror cu o carieră de 30 de ani este tratat 4 ani ca un potenţial infractor şi nimeni nu spune nimic, înseamnă că ne merităm soarta. Şi le transmitem marilor corupţi ai patriei că noi dormim, iar ei pot fura liniştiţi”, mai scrie Stoicescu.
Preşedintele Tribunalului Timiş s-a referit, în postarea sa, la înfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta curte de Casaţie şi Justiţie, anunţată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.
Procurorul şef adjunct al DNA Marius Iacob preciza în proiectul de management depus la Ministerul Justiţiei că la DNA sunt înregistrate aproximativ 300 de dosare în care sunt cercetaţi magistraţi, dosare care ar trebui înainte noii secţii care ar urma să fie înfiinţată în Parchetul General, conform modificărilor aduse Legii 304/2004 privind organizarea judiciară.
„Înfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie duce la modificarea competenţei DNA cu privire la persoanele care deţin calitatea de judecător sau procuror. Legea nr. 207/2018 prevede şi obligaţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie de a înainta cauzele în care sunt cercetaţi magistraţi, la momentul în care secţia devine operaţională. În prezent, la Direcţia Naţională Anticorupţie sunt înregistrate aproximativ 300 de cauze care se află în această situaţie”, preciza procurorul şef adjunct al DNA Marius Iacob în proiectul de management cu care a candidat pentru postul de procuror-şef al DNA.
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a susţinut că prin existenţa acestor dosare, de care nu a ştiut, s-ar putea justifica faptul că magistraţii se opun înfiinţării unei secţii care să investigheze infracţiunile comise de procurori şi judecători.