Administraţia Prezidenţială a lansat pe SEAP o cerere de ofertă pentru lucrări de execuţie a unui sistem de irigaţie a vegetaţiei din Parcul Palatului Cotroceni.
„Valoarea estimată a contractului este de 2396638.83 lei fără tva, compusă din: 2256322.69 lei fără tva – Cheltuieli pentru investiţia de bază, 27500 lei fără tva – Organizare de şantier, 112816.13 lei fără tva – Cheltuieli diverse şi neprevăzute (5% aplicat conform HG 28/2008).
„Este plin de flori și de verdeață în grădina Palatului Cotroceni și fără acest sistem de irigații în valoare de peste 600.000 de euro.
Există un izvor și, cred, două sau trei mici lacuri și foarte mulți copaci, care, chiar și în zilele toride de vară, țin o temperatură scăzută și o umiditate potrivită în toată grădina, nu am văzut niciodată iarbă uscată sau flori ofilite.
Un moft prezidențial care ne costă pe toți, dar la care doar foarte puțini au acces”, a scris pe Facebook fostul consilier prezidenţial Bogdan Oprea.
Valoarea aferentă cheltuielilor pentru diverse şi neprevăzute va acoperi, după caz, cheltuieli cu lucrări care pot fi incidente pe parcursul derulării contractului, cheltuieli rezultate în urma modificărilor de soluţii tehnice, cheltuieli suplimentare de lucrări, utilaje sau dotări ce se impun pe parcursul derularii investiţiei, precum şi cheltuielile de conservare pe parcursul întreruperii execuţiei din cauze independente de autoritatea contractantă, se arată în documentul Preşedinţiei.
Printre condiţiile de eligibilitate se află şi cea potrivit căreia ofertantul să nu fi fost condamnat în ultimii 5 ani, printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă, pentru fraudă, corupţie, spălare de bani sau activităţi criminale.
De asemenea, firmelor participante la licitaţie li se impune o medie a cifrei de afaceri globală pe ultimii 3 trei ani -2013, 2014 şi 2015 – cel puţin egală cu 4,5 milioane lei.
„Ofertanţii vor face dovada executării, în ultimii 5 ani, a unor lucrări de natură şi complexitate similară/comparabilă cu lucrările care fac obiectul prezentei proceduri, conforme cu normele profesionale în domeniu, în valoare/valoare cumulată de minimum 2.000.000,00 lei, exclusiv TVA, la nivelul a cel puţin 1 contract, maximum 2 contracte”, se mai menţionează în cererea Administraţiei Prezidenţiale.
Data limită de depunere a ofertelor este 1 aprilie.
De asemenea, Administraţia Prezidenţială a lansat o licitaţie, în valoare de 5,5 milioane de lei, pentru renovarea unui corp de clădire destinat birourilor, în care vor fi amenajate şi o sală de sport şi una de recreere, Preşedinţia deschizând şi o licitaţie de 2,4 milioane de lei pentru un nou sistem de irigaţii la Palatului Cotroceni.
Licitaţia pentru renovarea clădirii este în valoare de 5,53 de milioane de lei fără TVA (aproximativ 1,23 milioane de euro), potrivit SEAP.
Clădirea este amplasată în cadrul Administraţiei Prezidenţiale în partea de sud, dar nu face parte din ansamblul Palatului Cotroceni.
„De la construire, după anul 1990, şi până în prezent, clădirea nu a făcut obiectul niciunei intervenţii pentru reparaţii curente majore, recompartimentări sau reparaţii capitale, lucrările de intervenţie fiind necesare pentru realizarea de spaţii administrative”, se arată în caietul de sarcini.
Clădirea are o suprafaţă de 1.059 de metri pătraţi. Lucrările solicitate de Administraţia Prezidenţială se referă la modernizarea şi reabilitarea clădirii, formată din două corpuri, reconversia unor spaţii cu funcţionalitate depăşită, „creşterea gradului de confort a utilizatorilor” şi la consolidarea clădirii, fiind nevoie şi de lucrări la nivelul instalaţiilor electrice şi sanitare.
Potrivit caietului de sarcini, oportunitatea lucrărilor de investiţii se justifică prin starea degradată şi îmbătrânită a terasei şi finisajelor exterioare, a termoizolaţiei, a instalaţiilor interioare, precum şi de necesitatea de noi spaţii funcţionale, precum birouri şi săli de şedinţă.
Administraţia Prezidenţială cere includerea în proiect şi a unei săli de sport şi a unei săli de recreere.
În funcţje de costurile de construcţie, Administraţia Prezidenţială ar dori şi instalarea unor panouri solare, pentru reducerea consumului electric pe perioada verii. Durata de proiectare va fi de 5 luni, iar cea de execuţie de 12 luni.