Preţ benzină şi motorină la 27 septembrie 2022. Petrom a scăzut azi prețul cu 10 bani pe litru, și la benzină și la motorină.
Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București afișa la 27 septembrie 2022, în aplicația Petrom, un preț al benzinei standard de 7,08 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 8,41 lei/litrul.
Prețurile reale, după aplicarea subvenţiei, sunt mai mici, adică 6,58 lei pe litru la benzină și 7,91 lei pe litru la motorină, potrivit Economica.net.
Preţ benzină şi motorină la 27 septembrie 2022. În Bucureşti sunt benzinării care au preţuri şi mai mici la carburanţi. De exemplu, la staţia din strada Herescu din zona centrală a Capitalei, litrul de benzină standard costă 6,52 lei, iar motorina 7,89 lei litrul.
Senatorul PNL Florin Cîţu, fost premier, prezintă două scenarii privind evoluţia economiei în perioada următoare, el arătând că primul, cel prezentat de oficiali, este că ”totul va fi bine, staţi liniştiţi la locurile dumneavoastră”, iar al doilea, în care crede, este că ”urmează o criză economică cel puţin la fel de dură că cea din perioada 2009-2012”.
”Ce ne aşteaptă în perioada următoare? Două scenarii sunt posibile. Primul – cel prezentat de oficiali – totul va fi bine, staţi liniştiţi la locurile dumneavoastră, are grijă statul de toţi etc… Al doilea – pe care l-am prezentat de la începutul anului- urmează o criză economică cel puţin la fel de dură că cea din perioada 2009-2012. Din păcate, măsurile adoptate după 1 aprilie 2022 (când nu mai eram la conducerea PNL), creşterea fiscalităţii, intervenţia directă cu bocancii a statului asupra mecanismelor pieţei şi compensarea facturilor la energie, vor face această criză să fie mai dură şi revenirea economiei, a dobânzilor şi a inflaţiei să fie întârziată cu cel puţin 16 luni”, spune Cîtu pe Facebook.
El arată că, ”dacă luăm în considerare varianta a doua, în care crede, există doar două măsuri importante care ne pot ajuta – reducerea fiscalităţii şi dereglemenarea pieţelor”.
”Până acum toate deciziile luate au mers în direcţia opusă – suprareglementare şi suprataxare. Cu astfel de decizii ne ducem cu viteză spre faliment (pieţele financiare ne-au spus-o deja săptămâna trecută când nu au vrut să ne dea bani decât foarte foarte scump)”, precizează fostul premier.
Florin Cîţu mai arată că, ”în ceea ce priveşte măsurile adoptate de UE, în marea majoritate, vor adânci criza economică şi vor întârzia revenirea”.
Marius Budăi, veşti proaste pentru aceşti români: „Nu vor primi pensie!”