Preţ carburanţi 10 mai 2023. Preţurile petrolului au scăzut marţi, retrăgându-se după câştigurile puternice din ultimele două sesiuni de tranzacţionare, din cauza datelor slabe despre importurile Chinei şi a îngrijorărilor cu privire la creşterea economică din SUA, turbulenţele din sectorul bancar şi discuţiile de la Washington privind plafonul datoriei, care ar putea presa cererea, transmite Reuters.
Efectele se văd şi în ţara noastră. Află care sunt stațiile peco unde găsești marți cel mai bun preț la benzină, motorină și GPL din România!
Preţ carburanţi 10 mai 2023 în România, vezi detalii pe peco-online.ro
Cel mai mic preț pentru benzină și motorină miercuri, 10 mai 2023
Potrivit datelor furnizate, cea mai ieftină benzină din România se vinde miercuri cu 6.28 lei și se găsește la acest preț în județul Mureș. la stația Petrolium din Reghin.
În ceea ce privește preț motorină miercuri, 10 mai 2023 cel mai bun preț pentru acest tip de carburant este de 6.33
lei și o găsiți la acest preț tot la stația Petrolium din municipiul Reghin.
Cel mai bun preț la GPL este astăzi de 3.76 lei și se vinde la acest preț la mai multe stații peco din București.
Preț benzină și motorină miercuri, 10 mai 2023- București
Cel mai mic preț benzină: 6.35 lei
Cel mai mic preț motorină: 6.40 lei
Cel mai pic preț GPL:3.76 lei
Cel mai bun preț pentru benzina standard din București miercuri, 10 mai 2023 este de 6.35 lei și se vinde cu acest preț la stația Petrom din Sectorul 5.
Cel mai bun preț pentru motorina standard din București este azi de 6.40 lei și se vinde la acest preț tot la stația Petrom din Sectorul 5.
Cel mai bun preț pentru GPL din București este miercuri de 3.76 lei și se vinde la acest preț la mai multe stații Lukoil, Petrom, Mol și OMV.
Ieftinirile din ultima vreme survin ca urmare a scăderii cotațiilor internaționale la carburanți, care survin inclusiv pe fondun unor scăderi ale marjelor globale de rafinare. În plus, în zona noastră, avem parte de o relativă reducere a consumului Ucrainei dar și de faptul căm cel puțin momentan, se pare că există stocuri suficiente de carburanți, depozitele fiind umplute în lunile din urmă, atunci când jucătorii au acționat sub impulsul intrpducerii embargourilor impuse întâi pe țițeiul rusesc livrat pe mare, apoi pe carburanții rusești sau fabricați din petrol rusesc, scrie economica.net.
Cotaţia ţiţeiului Brent a scăzut cu 74 de cenţi, sau cu 1%, la 76,27 dolari pe baril. Preţul ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 59 de cenţi, sau cu 0,8%, 72,59 dolari pe baril.
”Am văzut o cerere mai slabă decât era de aşteptat în China… care se adaugă la faptul că temerile că Congresul nu va acţiona pentru a rezolva plafonul datoriei, combinate cu o criză bancară regională, duc la îngrijorări suplimentare de încetinire economică, a declarat Andrew Lipow, preşedintele Lipow Oil Associates din Houston.
Luni, ambele valori de referinţă au crescut cu mai mult de 2%, în speranţa că SUA, cel mai mare consumator de petrol din lume, ar putea evita o recesiune dură, iar unii comercianţi au considerat că scăderea de trei săptămâni a ţiţeiului este exagerată.
Dar datele de marţi au arătat că importurile Chinei s-au contractat brusc în aprilie, în timp ce exporturile au crescut într-un ritm mai lent, semnalând o cerere internă slabă.
Vouchere energie 2023. Ce se întâmplă cu facturile plătite deja dacă ţi s-a anulat cardul de energie
”Preţul petrolului pare să fie limitat între 70 de dolari şi 82 de dolari, până când vedem clarificarea faptului că cererea asiatică este intactă”, a declarat Dennis Kissler, vicepreşedinte senior de tranzacţionare la BOK Financial.
Pieţele urmăresc comentariile preşedintelui american Joe Biden şi ale parlamentarilor republicani de vârf, cu privire la creşterea plafonului datoriilor americane de 31.400 miliarde de dolari, temându-se de o incapacitate de plată fără precedent dacă Congresul nu acţionează în trei săptămâni.
Preţ carburanţi 9 mai 2023. Unde găsim cel mai mic preţ la benzină, motorină sau GPL