Preţ carburanţi 15 august 2023. Unde faci cel mai ieftin plin de Sfânta Maria 2023

Preţurile petrolului au scăzut luni, din cauza îngrijorărilor legate de încetinirea redresării economiei chineze şi a aprecierii dolarului. Cum au evoluat preţurile la pompă în România.
Filip Stan
15 aug. 2023, 06:32
Preţ carburanţi 15 august 2023. Unde faci cel mai ieftin plin de Sfânta Maria 2023

Preţ carburanţi 15 august 2023. Prețurile la carburanți pentru toate orașele din țară au fost publicate de peco-online.ro. Românii pot verifica lista de mai jos pentru a afla cât costă astăzi un litru de benzină standard, motorină standard, benzină și motorină premium sau GPL.

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de Economica.net în acest an, afișează pe data de 15 august 2023 un preț al benzinei standard de 7,17 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,36 lei/litrul.

Așadar, față de ziua anterioară, prețul a crescut cu șase  bani pe litru, și la benzină și la motorină.  Precedenta scumpire a avut loc  acum trei zile, și a fost una de amploare mai ridicată – nouă bani pe litru, și la bezină și la motorină.

Este a 12-a majorare de preț consecutivă din ultimele trei săptămâni de când prețurile au început să crească iarăși, după ce vreme de o lună de zile au stagnat. Cumulat, față de jumătatea lunii iulie, motorina este mai scumpă cu 69 de bani pe litru, iar benzina cu 48 de bani pe litru.

Prețurile carburanților continuă să crească, de la o zi la alta, trend care se menține de câteva săptămâni. Prețurile la carburanți pentru toate orașele din țară au fost publicate de peco-online.ro, iar șoferii pot verifica lista de mai jos pentru a vedea cât costă un litru de benzină standard, motorină standard, benzină premium și motorină premium, dar și GPL pentru ziua în curs.

Preţurile petrolului au scăzut luni, din cauza îngrijorărilor legate de încetinirea redresării economiei chineze şi a aprecierii dolarului, întrerupând seria de creşteri din ultimele şapte săptămâni, transmite Reuters.

Preţ carburanţi 14 august 2023. Veste proastă pentru şoferi în minivacanţa de Sfânta Maria

Cotaţia petrolului U.S. West Texas Intermediate a scăzut din nou cu peste 1 dolari pe baril, până la nivelul minim al zilei, înainte de a reveni la 82,42 dolari pe baril, în scădere cu 76 de cenţi.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 67 de cenţi, la 86,12 dolari pe baril. Participanţii de pe piaţă analizează factori economici contrari, cântărind un echilibru strâns dintre cerere şi ofertă şi semnele de slăbire a cererii din China, a declarat Phil Flynn, analist la Price Futures Group.

Vandana Hari, fondatoarea furnizorului de analize a pieţei petrolului Vanda Insights, a declarat că ar putea fi o corecţie pentru pieţele de ţiţei.

Profesorul Mircea Coşea, avertisment sumbru asupra creşterii preţului carburanţilor: „Va duce la o creştere a tuturor preţurilor”
”Petrolul se află în teritoriu supracumpărat de ceva timp, sfidând aşteptările unei corecţii”, a spus Hari.

Ea a adăugat că accentul a fost pus pe optimismul economic al SUA, cu excluderea factorilor negativi din zona euro şi China.

Preţul petrolului a fost limitat de creşterea indicelui dolarului american, după avansul puţin mai mare al preţurilor de producţie din SUA, în iulie.

Acest lucru a ridicat randamentele Trezoreriei, în ciuda aşteptărilor că Rezerva Federală este la finalul creşterii ratelor dobânzilor.

Un dolar mai puternic presează cererea de petrol, făcând marfa mai scumpă pentru cumpărătorii care deţin alte valute.

 

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Interzis pentru șoferii care fac ITP-ul. Primești pe loc două amenzi, una peste alta. Legea nu permite
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Uniformele, obligatorii în școli. Propunerea îi revoltă pe părinți: „Va ieși scandal”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Fel de mâncare tradițional popular mortal. În fiecare an mor aproximativ 20.000 de oameni
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Florin Salam a întrecut orice limită! După ce şi-a pierdut nevasta şi copiii, s-a aflat şi ce i-a făcut lui Tzancă Uraganu
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Tu știai că e ilegal? Activitatea pe care mulți români o practică, dar nu știu că pot risca sancțiuni drastice
Capital.ro
Apare TAXA pe carbon. E un acord istoric. Cine o va plăti
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
George Simion: „România trebuie să aibă o Armată profesionistă, altfel vom fi ocupați în 2 zile”
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!