Preţ carburanţi 29 iulie 2024. Veşti proaste pentru şoferi la începutul săptămânii

Noi scumpiri la pompă pentru șoferii români, majorările de preț se vor rostogoli în toate domeniile de activitate. Cât costă benzina și motorina. Preţul la benzină a scăzut cu 3 bani pe litru, faţă de sfârşitul săptămânii trecute.
Alina Costache
29 iul. 2024, 10:06
Preţ carburanţi 29 iulie 2024. Veşti proaste pentru şoferi la începutul săptămânii

Preţ carburanţi 29 iulie 2024. La început de săptămână, vorbim despre o scădere a preţului cu trei bani pe litru, indiferent că vorbim despre benzină standard sau benzină premium. Asta înseamnă că un litru de benzină standard a ajuns să coste între 7,32 şi 7,49 lei, iar un litru de benzină premium a ajuns să coste între 7,95 şi 8,19 lei.

Pe de altă parte, preţul la motorină a rămăs nemodificat faţă de cel afişat la sfârşitul săptămânii trecute. Ceea ce înseamnă că un litru de motorină standard costă, în continuare, între 7,47 şi 7,57 lei, iar un litru de motorină premium costă între 7,83 şi 8,13 lei.

Vouchere sociale 2024. Alţi 250 de lei pe card în august, imediat după plata pensiilor. Din 2025, se taie!

Nu în ultimul rând trebuie precizat că preţul pentru un litru de GPL continuă să se menţină constant undeva în intervalul 3,43-3,45 lei.

Preţ carburanţi 29 iulie 2024. Noi scumpiri la pompă pentru șoferii români, majorările de preț se vor rostogoli în toate domeniile de activitate. Cât costă benzina și motorina

Prețurile carburanților în România continuă să crească, provocând îngrijorări nu doar în rândul șoferilor, ci și în întreaga economie. Creșterile recente ale prețurilor la benzină și motorină sunt rezultatul unei noi majorări a accizelor, iar efectele acestor scumpiri se vor resimți în curând în toate domeniile de activitate.

Creșterea prețurilor la benzină și motorină
În ultimele săptămâni, prețul mediu al unui litru de benzină a crescut cu 5,1%, iar cel al unui litru de motorină a crescut cu 4,7%. În București, prețurile pentru un litru de benzină standard variază între 7,35 și 7,49 lei, în timp ce motorina standard se vinde între 7,44 și 7,57 lei pe litru.

Cu toate acestea, România continuă să fie una dintre țările cu cele mai mici prețuri la carburanți din Uniunea Europeană. Doar Bulgaria și Malta au prețuri mai mici la benzină, iar la motorină, România se află pe locul patru, fiind devansată de Bulgaria, Lituania și Malta.

Comparativ cu alte țări din UE, România se situează pe locul 20 la prețul benzinei fără taxe, fiind mai ieftină decât în:

Austria
Belgia
Bulgaria
Croația
Cipru
Cehia
Finlanda
Germania
Grecia
Irlanda
Italia
Letonia
Lituania
Luxemburg
Malta
Polonia
Slovacia
Slovenia
Suedia

În ceea ce privește motorina fără taxe, România ocupă locul 18, devansând țări precum:

Austria
Belgia
Bulgaria
Croația
Cehia
Franța
Germania
Irlanda
Italia
Letonia
Lituania
Luxemburg
Malta
Polonia
Portugalia
Slovenia
Spania

Scumpirile carburanților vor avea un impact semnificativ asupra economiei, declanșând o creștere generală a prețurilor în magazine și în alte domenii de activitate. Experții din industrie avertizează că majorarea prețurilor la carburanți va duce la creșteri de costuri pentru transportul de mărfuri și servicii, ceea ce va afecta prețurile produselor finale.

Radu Burnete, directorul Confederației Patronale Concordia, a subliniat că veniturile statului au crescut semnificativ, însă cheltuielile au crescut și mai mult, cu aproape 30%. Acest dezechilibru bugetar, alimentat de majorările salariale și alte cheltuieli similare, contribuie la adâncirea deficitului bugetar și la creșterea inflației.

Vouchere facturi. Veşti bune pentru români, se dau bani după expirarea plafonării tarifelor la energie

Economiștii estimează că, fără măsuri de reducere a cheltuielilor, deficitul bugetar al României ar putea depăși 7% din PIB până la sfârșitul anului. Aceasta ar avea consecințe grave asupra economiei naționale, inclusiv creșterea datoriei publice și reducerea încrederii investitorilor.

Pentru șoferii români, găsirea celor mai bune prețuri la carburanți este esențială pentru a reduce impactul scumpirilor asupra bugetului personal. Conform peco-online.ro, cele mai ieftine carburanți se găsesc la următoarele stații:

Benzină: Socar în Dărăbani (Botoșani) – 7,28 lei/litru
Motorină: Socar în Novaci (Gorj) – 7,31 lei/litru

Preţ carburanţi 29 iulie 2024. În marile orașe, prețurile cele mai mici la carburanți sunt:

București: Benzină – 7,30 lei/litru, Motorină – 7,43 lei/litru, GPL – 3,27 lei/litru
Cluj Napoca: Benzină – 7,33 lei/litru, Motorină – 7,44 lei/litru, GPL – 3,46 lei/litru
Timișoara: Benzină – 7,32 lei/litru, Motorină – 7,44 lei/litru, GPL – 3,47 lei/litru
Iași: Benzină – 7,33 lei/litru, Motorină – 7,44 lei/litru, GPL – 3,47 lei/litru
Constanța: Benzină – 7,35 lei/litru, Motorină – 7,41 lei/litru, GPL – 3,45 lei/litru
Cele mai scumpe carburanți se găsesc în Tulcea, Călărași și Mehedinți, unde benzina costă 7,40 lei/litru, iar motorina 7,48 lei/litru.

Creșterea prețurilor la carburanți în România va declanșa un val de scumpiri în toate domeniile de activitate, afectând în mod direct atât consumatorii, cât și economia națională. Deși România are încă printre cele mai mici prețuri la carburanți din UE, majorările recente pun o presiune considerabilă asupra bugetelor personale și ale companiilor. Este esențial ca autoritățile să găsească soluții eficiente pentru a gestiona acest dezechilibru și pentru a stabiliza economia pe termen lung

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Alina Bădic anunță o săptămână de vis pentru aceste zodii. Schimbări benefice, dar și răsturnări de situație pentru ele
Capital.ro
Mașinile au interzis! Amenda este de 10.000 de lei. E lege în România
Playtech.ro
Test de atenție pentru cei cu ochi ageri de vultur. Găsește banana ascunsă din imagine în doar 7 secunde
DailyBusiness
Lovitură cruntă din partea BNR! Cresc ratele românilor
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Sociologul României, acuzat că agresa sexual studente. Scandal uriaș
Ego.ro
Ținuta de mii de euro pe care Carmen Iohannis a purtat-o la Jocurile Olimpice de la Paris. Poșeta de designer a atras toate privirile
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
George Restivan, acuzații GRAVE la adresa lui Silviu Prigoană! Fostul lui Bahmu tună și fulgeră! E decis să își ia un avocat: „Ca să fac lumină la capătul tunelului”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
A început programul național FIV 2024: Sprijinul financiar oferit de Ministerul Familiei și documentele necesare pentru înscriere
Capital.ro
Nu te vom uita! A murit cea mai iubită actriță. Marea doamnă a făcut accident vascular cerebral
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Un nou studiu sugerează că o dietă vegană ar putea încetini îmbătrânirea biologică
MediaFlux
ALERTĂ de RĂZBOI EXTINS! AMENINȚARE DIRECTĂ de la o PUTERE NUCLEARĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!